Bakan Kurum'dan Silivri'ye Müjdeli Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şile ziyaretleri kapsamında Şile Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan Şile Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Silivri hakında konuşan Kurum, ilçenin yıllardır çözülemeyen kadastro sorununa dikkat çekerek problemin giderilmesi noktasında önemli adımların atıldığını belirtti. Kurum, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında "Vatandaşlarımız tapularını alacaklar" dedi.

Bakan Kurum'dan Silivri'ye Müjdeli Haber
Editör: Yaz Dostum
21 Şubat 2021 - 15:13

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şile ziyaretleri kapsamında Şile Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan Şile Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. İstanbul'un önemli ilçelerinden Şile, Çatalca ve Silivri'de yaşanan kadastro sorunları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kurum, konu ile ilgili gerekli çalışmaların başlatıldığını belirterek problemlerin giderilmesi noktasında önemli adımlar atılacağını söyledi.

Öte yandan mağduriyet yaşayan vatandaşların tapularına kavuşacağının müjdesini veren Kurum, söz konusu açıklamalarında şunları kaydetti:

"Şile, Çatalca ve Silivri'de kadastro çalışmaları nedeniyle dava konusu edilen yerlerde 20 yıl süreli zilliyetlikle ilgili problemler vardı. Bu probleme ilişkin yapmış olduğumuz düzenlemede 20 yıllık kullanımı vatandaşımız tarafından belgelenmek kaydıyla biz açılan davalardan feragat edeceğiz. Vatandaşımız tapularını kavuşmuş olacak. Tapuların alınmasına müteakip o alanda gerekli çalışmaları belediye ve bakanlığımızla ortak bir şekilde yürütüyor olacak. Darlık ve Esenceli köylerimizde mülkiyet problemine ilişkin iskan çalışması kapsamında çalışmalarımızı yapıyoruz."

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Cesim baysal
    3 yıl önce
    Orta cesme mah mimar sinan mah 12 yildir insanlari mağdur ettiler piri mehmet paşa mah imarı kapalı olan arsalarin imarı niye acilmiyor niye onunla ilgili çalışma yapılmıyor burdaki insanlar hepsi mağdur ettiler ne belediye nede büyükşehir nede iski bununla ilgili hicbir çalışma yapılmıyor arsalarin imari acik olduğu halde 2009 dan beri kapatmissiniz yapi izni vermiyorsunuz burdaki arsa sahibleri hepsi mağdur olmuş