Bakan Soylu, Ortaköy Mahallesi'nde Hemşerileriyle Görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca başlatılan "Yüz Yüze 100 Gün" projesi kapsamında, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığında partisinin üç kademe ilçe yönetimi, mahalle başkanları ve meclis üyeleri ile buluştu.

Bakan Soylu, Ortaköy Mahallesi'nde Hemşerileriyle Görüştü
Editör: Yaz Dostum
23 Ağustos 2022 - 22:04 - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 - 22:14
Ortaköy Camisi'nde öğle namazını kıldıktan sonra cami önündeki meydanda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisinin çalışmalarına değinerek bu akademinin dün akşam 3 bin 700 mezun verdiğini hatırlattı.

Terör örgütünün geçmişte Karadeniz'e terörist aktardığını ve uzun yıllar boyunca orada hakimiyet kurduğunu anlatan Bakan Soylu, "Temel amaçları tereddüt oluşturmak. 'Bu dağlarda biz varız. İstediğimiz zaman geliriz. Sizi tedirgin ederiz.' demek. Şimdi Karadeniz tertemiz." dedi.

Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadeleyi sürdürdüğünü ifade eden Soylu, "Ne kaldı? Onların Botan, bizim Şırnak, Hakkari, Siirt'in bir bölümü dediğimiz alanda 50 civarında terörist var. Toplam Türkiye'ye de 124 terörist var. Ayakkabı numaralarına kadar bildiğimizi bilmenizi isteriz." diye konuştu.

"SAVUNMA SANAYİSİNİN KAPASİTESİ ARTTI"

Soylu, açıklamalarında şu detayları aktardı:

Suriye'nin kuzeyi terörden temizlenmemiş olsaydı Hatay'da bugün teröristler olacaktı. Gaziantep, Kilis'in karşısında bu mücadeleyi ortaya koymamış olsaydık aynı şekilde teröristi oraya aktarmış olacaklardı. Önde cepheyi kurunca, arkaları da temizleyince hareket kabiliyetlerini oldukça daralttık. Jandarmanın yüzde 90'ının, Sahil Güvenliğin yüzde 100'ü deprofesyonel, savunma sanayisinin kapasitesini de yüzde 20'den yüzde 80'e yükselttik.

"VATANDAŞLARIMIZI HER TARAFTA KISINTIYA UĞRATTILAR"

Zeytindalı Harekatı yapılacak. Terör örgütü orada ne yapmak istiyor? Kuzey Irak'tan, yani Hakurk bölgesi dediğimiz Türkiye haritasının en uç bölgesinden Afrin'e kadar, Hatay'da denize kadar bir terör hattı kurmak istiyorlar. Bunu kim destekliyor? Amerika. Alttan bunu kim tahkim etmeye çalışıyor? Avrupa. Amerika, ben atıyor muyum? Hayır. Atmadığımın delili ne? Bir sürü haberlerini okuyoruz, mühimmatlarını yakalıyoruz, adamları gidiyor orada eğitim veriyor. Bize karşı nasıl mukabele edeceklerinin eğitimini veriyor. Esas başka bir şey daha var. Son 3 yıldır Amerikan Senatosu 2 milyar dolar PYD ve PKK'ya yardımı onayladı ve verdi. Resmen bir terör örgütüne yardım yapıyor. Bizim bir terör örgütüyle irtibatımızı bulsalar, dünya ile ilişkimizi keserler. Kendi havalimanlarımızdan uçak kaldırmazlar. Vatandaşlarımızı her tarafta kısıntıya uğratırlar. Bir tane ihracat yapmazlar, uluslararası alandan bir tane kredi almamızı engellerler ama kendileri terörü destekleyebilirler.PKK'yı içeride bitirsen de dışarıda bulunmasını devam ettiriyorsa demek ki oradan tehdidini devam ettirecek. Aynen FETÖ gibi. FETÖ'yü içeride tasfiye ettik. Ama yurt dışında Almanya'da besleniyor mu? Besleniyor. FETÖ'nün elebaşı nerede? Amerika'da. Besleniyor mu? Besleniyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde besleniyor mu? Besleniyor. Eğer siz orada buna müdahale etmezseniz, burada sıkıştırmazsanız, PKK'yı orada sıkıştırmazsanız, yarın öbür gün, gün olur bir zafiyete düşersiniz. Hemen her birisi Avrupa ve Amerika'nın marifetiyle beraber buraya çörekleniverirler. Sonra yaptığınız bütün işi, bütün mücadeleyi çok kısa bir zaman içinde bertaraf ederler.

"TÜRKİYE'NİN DOĞUSU VE BATISI AYNI NOKTAYA GELDİ"

Doğu ve güneydoğuda insanların artık gece yarılarına kadar dışarı çıkabiliyor, festivaller yapabiliyor, bölgede üniversiteler dahi açıldı. Türkiye'nin doğusu ile batısı aynı noktaya geldi. Böylece terörün altyapısını oluşturan, gençleri sömürmeye çalışan istismar alanının kesildi. Terör örgütüne yılda 5 bin 554 kişi katılıyordu. Bu yıl itibarıyla şu ana kadar 31 kişi. Bu, tamamen 'yok' demektir. Türkiye'de "terör örgütünün Kandil'i" olarak nitelendirilen Kato Dağı'nı çökerttik ve oraya üs bölgeleri kurduk. Bunların var olduğu her yere üs bölgeleri kuruyoruz. Hakimiyet bizdedir, onlar fareler gibi ancak mağaralarda saklanıyorlar.

"TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARININ ARKASINDA İNANÇ VARDIR"

Terörle mücadelede başarının arkasında inanç, millet beraberliği ve bütünlüğü, profesyonellik, savunma sanayisi ve istihbarat vardır. Şu FETÖ belasından kurtulduktan sonra, -onlar çünkü her işi istismar ediyorlardı, sulandırıyorlardı, yanlış bilgilerle devleti yanıltmaya çalışıyorlardı ve içeriden ihanet ediyorlardı- Cumhuriyet tarihimizde, Milli İstihbarat Başkanlığının, Emniyet İstihbaratın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Jandarmanın, Emniyetin, Sahil Güvenliğin ve devletin bütün unsurlarının bu kadar bir arada hareket ettiği, ortak operasyon yaptığı, sonuç aldığı ve dayanıştığı hiçbir dönem olmamıştır.

"TAYYİP ERDOĞAN'IN DIŞINDA BUNLARA LAF SÖYLEYEBİLECEK BİR ALLAH'IN KULU YOK"

Türkiye hem İslam'ın miğferi hem de bütün Türk dünyasının ve mazlumların ümididir. Dünyadaki haksızlıklara karşı çıkabilecek başka bir ülke görmedim. Bangladeş'ten Kongo'ya kadar gitmediğimiz yer kalmadı. Büyük bir sömürü düzeninin oluştuğu bir dünya var, bunu görüyorum. Güçlünün güçsüzü haksız bir şekilde ezdiği ve yok ettiği. Madenlerini almışlar, çalmışlar, götürmüşler kendi memleketlerini zengin etmişler, milleti orada fakir fukara bırakmışlar, bir kuruşa mahkum etmişler. Aynısını bize yapacaklar. Avrupa, Doğu Avrupa'yı kendi gibi zenginleştirmiyor, fukara bırakıyor. Oradaki genç nüfusu alıp getiriyor, kendinde çalıştırıyor. Bir de kendi insanlarını evlendiriyor, kendi nüfusunu ayakta tutmaya çalışıyor. Bir tezgah ve dümen kurmuşlar. Bu tezgah ve dümeni, dünyada Türkiye'nin dışında bozabilecek başka bir ülke yok. Tayyip Erdoğan'ın dışında da bunlara laf söyleyebilecek bir tane Allah'ın kulu yok."



YORUMLAR

  • 0 Yorum