Balcıoğlu: "CHP, Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Omuzlarından Yükselen Ulu Bir Çınardır"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısında 9 Eylül 1923'te kurulan CHP'nin 98’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi. “CHP dedelerimizin, ninelerimizin, ecdadımızın canını, malını, namusunu, iffetini düşman çizmeleri altından kurtaran yüce insanların kurduğu bir partidir” diyen Balcıoğlu, “Üstlendiğim her görevde neferi olmaktan onur duyduğum CHP’mizin 98’nci kuruluş yıldönümü vesilesi ile başta kurucumuz, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve yol arkadaşlarını şükranla anıyor, hayatta olan eski genel başkanlarımız Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Deniz Baykal’a uzun ömürler diliyorum. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere cumhuriyetimize sahip çıkarak aydınlık yarınlarımız için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Balcıoğlu: "CHP, Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Omuzlarından Yükselen Ulu Bir Çınardır"
Editör: Yaz Dostum
06 Eylül 2021 - 22:31 - Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 22:35
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde, 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98’nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle gündem dışı söz aldı.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN KÖKLERİNDE İLK GENEL BAŞKANIMIZ, EN BÜYÜK YOL GÖSTERİCİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İMZASI VAR”

Balcıoğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“9 Eylül bildiğiniz gibi CHP’mizin 98. kuruluş yıldönümü. CHP, 98 yıl önce işgal altında kan ve ateş cehenneminin ortasında bağımsızlık sevdasıyla vatanını kurtaran ve cumhuriyetimizi kuran partidir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu ve ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan tek partidir. CHP demokrasi, insan hak ve özgürlükleriyle adaletin güçlü savunucusu, laiklik başta olmak üzere Atatürk ilkelerinin yaşatılmasının sağlam güvencesi, çağdaş ve aydınlık bir yaşam mücadelesinin öncüsüdür.

“CUMHURİYETİN VE HALKIN PARTİSİ DİMDİK AYAKTA”

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda cumhuriyetin bütün kazanımlarını korumaya ve ileri götürmeye ant içmiş bir partidir. CHP, cumhuriyetin ve halkın partisi olarak bir ulu çınar gibi dimdik ayaktadır. CHP varsa umut vardır, aydınlık günler vardır. 98 yıldır demokrasi, adalet, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden taviz vermeyen CHP asla geri adım atmayacaktır.

“PARTİMİZE EMEK VEREN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM”

Üstlendiğim her görevde neferi olmaktan onur duyduğum CHP’mizin 98. kuruluş yıldönümü vesilesi ile başta kurucumuz, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve yol arkadaşlarını şükranla anıyor, hayatta olan eski genel başkanlarımız Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Deniz Baykal’a uzun ömürler diliyorum. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere cumhuriyetimize sahip çıkarak aydınlık yarınlarımız için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum.

“DEMOKRASİNİN VE AYDINLIK BİR TÜRKİYE'NİN SAVUNUCUSU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda, aklın ve bilimin rehberliğinde ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıma inanç ve kararlılığımızla partimizin 98. kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyorum. CHP dedelerimizin, ninelerimizin, ecdadımızın canını, malını, namusunu, iffetini düşman çizmeleri altından kurtaran yüce insanların kurduğu bir partidir. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum…”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum