"AKINCI TİHA'mız milli teknoloji hamlemizi taçlandırdı"

Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısında ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefiyle 2002 yılında iktidara gelen AK Parti, yaklaşık 20 yıldır bu hedefe kararlı adımlarla yürümektedir. Son 17 yılda savunma sanayimizdeki yerlilik oranının %20’lerden %80’lere çıkmış olması bunun en büyük ispatıdır. Zaferlerle dolu Ağustos ayının 29’unda yerli ve milli imkanlarla üretilip ordumuzun hizmetine sunulan AKINCI TİHA’mız milli teknoloji hamlemizi adeta taçlandırmıştır” ifadelerini kaydetti.

"AKINCI TİHA'mız milli teknoloji hamlemizi taçlandırdı"
Editör: Yaz Dostum
06 Eylül 2021 - 22:56 - Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 23:00
Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas; ülke gündemiyle ilgili yaptığı değerlendirmede Ağustos ayının Türk milleti için zaferlerle dolu özel bir ay olduğunu ifade ederek mevcut iktidarın tarihimizdeki bu zaferler halkasına bağımsızlığın gökyüzündeki yeni temsilcisi Taarruzi İnsansız Hava aracı AKINCI ile bir yenisini daha eklediğini vurguladı.  Barlas konuşmasında Türkiye'nin son dönemde yazdığı başarı hikayesinin en ön safında savunma sanayisi olduğuna dikkat çekti.

AK Partili Barlas, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Sayın başkan, değerli meclis üyeleri; yaz dönemi dolayısıyla verdiğimiz aranın ardından, ilçemiz için hayırlı kararlar almak üzere bir meclis toplantısında daha bir aradayız. Eylül ayı meclis toplantımızın ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Değerli arkadaşlar, geride bıraktığımız Ağustos ayı, ülkemiz ve milletimiz için çok önemli ve unutulmayacak günleri içinde barındırmaktadır.

17 Ağustos 1999 yılında Gölcük’te meydana gelen büyük depremde binlerce insanımızı kaybettik. Acıları hala yüreklerimizde tazeliğini koruyan bu büyük deprem ve benzeri afetleri Allah milletimizden ve tüm insanlardan uzak eylesin. Gölcük depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, geride kalanlara da başsağlığı ve sabır diliyorum
Bildiğiniz gibi Ağustos ayı millet olarak gururla hatırladığımız iki önemli tarihe de ev sahipliği yapmaktadır.

"Ya muzaffer olur gayeme ulaşırım ya da şehit olarak Cennet'e giderim. Burada emreden sultan ve emredilen asker yoktur. Zira bugün ben de ancak sizlerden biriyim, sizlerle birlikte savaşan bir gaziyim. Ölürsem kefenim, üzerimdeki elbisemdir."  diyen Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071 yılında kazandığı Malazgirt zaferi, üzerinde yaşadığımız bu toprakları ebedi yurdumuz olarak tescillemiştir. Yüzyıllar geçmiş olsa da topraklarımızda gözü olan müstevlilerin kirli emelleri hiçbir zaman yok olmamıştır. Bu kirli emel sahiplerinin yurdumuzu işgal ettiği Kurtuluş Savaşı dönemindeki Büyük Taaruzun da Malazgirt Zaferi ile aynı güne denk gelerek 26 Ağustos’ta başlamış olması çok anlamlıdır.

26 Ağustos 1071’de biz ‘’Anadolu’ya geldik’’ diyen Alparslan’dan sonra  26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘’Anadolu bizimdir, gitmiyoruz’’ diyerek Büyük Taarruzu başlatmış ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile milletimize büyük bir zafer armağan etmiştir.

Anadolu’yu bize yurt kılmak için, dünyanın tüm müstevlilerine karşı kurtuluş mücadelesi veren ecdadımız, kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazmışlardır. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu toprakları dünyanın en gelişmiş ve en modern ülkesi haline getirmek de inanıyorum ki bizlerin görevidir.

Değerli Arkadaşlar, gururla hatırladığımız bu zaferler, bize millet olarak büyük sorumluluk yüklemektedir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefiyle 2002 yılında iktidara gelen AK Parti, yaklaşık 20 yıldır bu hedefe kararlı adımlarla yürümektedir. Son 17 yılda savunma sanayimizdeki yerlilik oranının %20’lerden %80’lere çıkmış olması bunun en büyük ispatıdır.

Zaferlerle dolu Ağustos ayının 29’unda yerli ve milli imkanlarla üretilip ordumuzun hizmetine sunulan AKINCI TİHA’mız milli teknoloji hamlemizi adeta taçlandırmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla envantere dahil edilen AKINCI TİHA, sayesinde ülkemiz, bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olma ünvanını kazanmıştır.

Tarihi kahramanlıklarla dolu olan milletimiz, dünyanın vicdanı olmak için, milli savunma sistemlerinden, teknoloji üstlerine, yerli uydularımızdan uzay sanayine kadar her alanda ecdadının yolunda yürümektedir. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alma hedefimizin her geçen gün gerçekleşiyor olmasına şahit olmak, milletimiz için büyük bahtiyarlıktır.

Bulunduğumuz tüm alanlarda bu hedef doğrultusunda çalışacağımızın ve dolayısıyla ülkemizin ve yaşadığımız şehirlerin kalkınmasına katkı sunmaya devam edeceğimizin bilinmesini ister, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum