Balcıoğlu: "CHP'nin 10 yıllık icraatları görmezden gelinemez"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Başkan Volkan Yılmaz’ın 10 yıldır Silivri'de hiçbir şey yapılmadığı yönündeki eleştirilerine cevap verdi. Volkan Yılmaz’ın sosyal belediyecilik anlayışını dayandırdığı Gıda Bankası, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Kariyer İstihdam Ofisi, TÜRAM ve Tarım Lisesi vb. pek çok hizmeti hiçbir destek görmeden Silivri’ye kazandırdıklarını hatırlatan Balcıoğlu, bugün hala meyvelerini veren bu insan odaklı projelerin görmezden gelinemeyeceği uyarısında bulundu.

Balcıoğlu: "CHP'nin 10 yıllık icraatları görmezden gelinemez"
Editör: Yaz Dostum
31 Ocak 2022 - 20:20 - Güncelleme: 31 Ocak 2022 - 20:31
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız ve Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ile bugün basının karşısına çıkarak yerelden genele gündem değerlendirmesi yaptı. Toplantıda CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Lütfü Vardar, Mehmet Yönet, Gökhan Yonat, Elif Yılmazer ile parti yöneticileri de hazır bulundu.

Toplantıda soruları cevaplayan Balcıoğlu, Başkan Volkan Yılmaz’ın 10 yıllık CHP dönemine ilişkin eleştirilerinin haksızlığına dikkat çekti.

“ZOR BİR DÖNEMDE BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNU YÜKLENDİK”

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiklerini ifade eden Balcıoğlu, şöyle konuştu:

“Demokrasi nedir? Demokrasi seçenlerin yönettiği ama seçmeyenlerin de var olduğu, korunduğu bir sistemdir. Biz öyle bakıyoruz. 2009 seçimleriyle birlikte  belde belediyelerinin kapatılması, onların tek bir belediyede bir araya getirilmesi, envanterlerinin çıkarılması en az 2 - 2,5 yılımızı almıştı. Bu tecrübeli bir kadroyla, bölgeyi bilen bir ekiple başarıldı. Zor bir süreçti.

“BÜYÜKŞEHİR  - HÜKÜMET DESTEĞİ GÖRMEDEN SİLİVRİ’YE VİZYON ÇİZDİK”

Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın o dönemki projelerine bakarsak; hiçbir Büyükşehir Belediyesi ve hükümet desteği olmadan tamamen kendi yağımızla hayata geçirdiğimiz bir fotoğraf ortaya koyuldu. Ve bu projeler, ulusal ölçekte örnek alındı. Nedir bunlar?

Örneğin ilçemizde Gıda Bankası kuruldu.


Kariyer İstihdam Ofisi kuruldu.

Meydan kültürü oluşturuldu, hoşgörü iklimi sağlandı.

Üniversite alanları 3 yılımızı aldı. Ankara temasları çok zorluklar yaşanarak yapıldı.

Bunun yanında daha pek çok insan odaklı projemiz var. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM) gibi…

Bunları yaparken vicdani sorumlulukla hareket ettik.

“PROJELERİMİZİ KORUSALAR SİLİVRİ’YE YETER”

‘Tarım yoksa, gelecek yok’ diyerek tarım projemiz TÜRAM’ı kazandırdık. İlk defa bir belediye Tarım Lisesi kurdu. Eğitime verdiğimiz değeri, çocuklarımızın geleceğine dair düşüncelerimizi ortaya koyduk. İnanın bunlar en büyük proje… Din ve kültür turizmini hareketlendirdik. Bölgemizdeki tarihi eserlerin verilerini ortaya çıkardık. Bunları korusalar yeter, inanın Silivri’nin başka bir şeye ihtiyacı yok. 10 yılda yaptıklarımızı ayrıca anlatırım ama özetle bunları görmezden gelmememiz gerektiğini ifade etmek istedim.”

“GIDA BANKASI’NA YEREL ESNAFIMIZDAN ALIVERİŞ YAPILMALI”

Sözlerini Gıda Bankası ile ilgili kendisine ulaşan şikayetlere yer vererek noktalayan Balcıoğlu, “Mesela Gıda Bankası dedik. Gıdalar, ilçemizdeki esnaflardan alınmalı. Silivri’deki esnaflarımın muzdarip olduğu bir konu bu. Esnaflar, “Gıda Bankası’na mal veremiyoruz” diyorlar. Aklıma gelmişken bunu da söylemek istedim” şeklinde konuştu.

(Gıda Bankası'nın ismi Volkan Yılmaz döneminde Bizden Size Sosyal Market olarak değiştirildi.)

Haber : Hazal BAŞARAN / Batuhan GÜÇLÜ



 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Rıfat Şer
    2 yıl önce
    Gıda Bankası müteahitlerden haraç alındığı yerdi. Şimdi millet seve seve gidip bağış yapıyor. O işi bile beceremediniz