Balcıoğlu: "Hiçbir vatansever Andımızdan rahatsız olamaz!"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, bugün gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında Andımızın ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılmasıyla ilgili, “Bu milletin en önemli değerlerinden ve onun başında gelen, ülkemizin ve aynı zamanda partimizin de kurucusu olan Atatürk’e yapılan hiçbir saldırı elbette cevapsız kalmayacak. Bu yanlışların hesabını millet soracaktır. Ne yapılırsa yapılsın gönlümüzden ve mücadelemizden Atatürk silinmeyecek” ifadelerini kaydetti.

Balcıoğlu: "Hiçbir vatansever Andımızdan rahatsız olamaz!"
Editör: Yaz Dostum
05 Nisan 2021 - 21:26 - Güncelleme: 05 Nisan 2021 - 21:31

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, bugün gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak Andımız okunmaması ve Atatürk’ün madalyalardan çıkarılması kararına tepki gösterdi.

“BU VATANSEVERLİK MEVZUSUDUR”


Bora Balcıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Takip edilen her mecrada dile getirilmesinin önemli olduğunu düşündüğüm ve vatanını seven herkesin bu duruma sesini yükseltmesi gerektiğini düşündüğüm, vatanseverlik mevzusu olarak gördüğüm; Andımızın yasaklanması ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılmasına ilişkin söz aldım.

“DANIŞTAY’IN ‘ANDIMIZ’IN OKULLARDA OKUNMASINI İPTAL EDEN KARARI TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI”

Danıştay’ın ilkokullarda andımızın okutulmasına ilişkin kararını önce onayıp sonra Milli Eğitim Bakanlığının itirazı üzerine iptal etmesi tam bir hayal kırıklığıdır.

“MAHKEME KARARIYLA MADALYALARA KONULAN ATATÜRK KABARTMASI, YİNE MAHKEME KARARIYLA KALDIRILMIŞ OLDU”

Bununla birlikte devlet nişanı, cumhuriyet nişanı ve liyakat nişanında bulunan Atatürk kabartması 2013’te yönetmelikte yapılan değişiklikle kaldırılmıştı. Bunun üzerine Danıştay’a dava açılmıştı, Danıştay’da nişanlarda Atatürk kabartmasının kullanılmasını öngörmüştü fakat akabinde Cumhurbaşkanlığı karara itiraz ederek temyize gitti. Yani mahkeme kararı ile konulan tekrar mahkeme kararıyla kaldırılmış oldu.

“ATATÜRK'Ü BU MİLLETİN RUHUNDAN SİLEMEZSİNİZ…”

Bu milletin en önemli değerlerinden ve onun başında gelen, ülkemizin ve aynı zamanda partimizin de kurucusu olan Atatürk’e yapılan hiçbir saldırı elbette cevapsız kalmayacak. Bu yanlışların hesabını millet elbette soracaktır. Biz mesela Türk olmaktan da Türk demekten de onur duyuyoruz. -Ne mutlu Türk’üm diyene- ifadesi herhangi bir etnik kökeni dışlamaz tam tersi hepimizi anayasal vatandaşlıklarla eşit yurttaş, eşit birey yapar, bütün haklardan eşit şekilde faydalanmamızı sağlar. Bu ülkenin her vatandaşının Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına, milli mücadeleye borcu vardır çünkü ülkemizin hamurunda dünya tarihinde görüşmemiş bir fedakarlık, bir kahramanlık ve bir vizyon vardır. Ne yapılırsa yapılsın gönlümüzden ve mücadelemizden Atatürk silinmeyecektir.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum