Çalışkan'dan Montrö Bildirisine Sert Tepki: "Darbe Heveslileri!"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Orhan Çalışkan, 104 emekli amiralin bildirisine tepki gösterdi, “Darbe imalarınızla ve bildirilerle milletimizi hizaya soktuğunuz günler bir daha gelmemek üzere tarihin çöplüğüne atılmıştır. Bu çöplük millet iradesine saygı duymayan darbe heveslileriyle doludur. Millet iradesine karşı tehdit dili kullanan bu hadsiz bildiri için bağımsız yargımızın gereğini yapacağına olan inancımız tamdır” dedi.

Çalışkan'dan Montrö Bildirisine Sert Tepki: "Darbe Heveslileri!"
Editör: Yaz Dostum
05 Nisan 2021 - 22:24

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Orhan Çalışkan, bugün gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında söz alarak 104 emekli Amiralin imzası bulunan Montrö bildirisine tepki gösterdi.

“104 EMEKLİ AMİRALİN GECE YARISI BİLDİRİSİYLE MİLLİ İRADEYE PARMAK SALLAMASI ANLAŞILABİLİR BİR DURUM DEĞİL”

Orhan Çalışkan, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“3 Nisan 2021 tarihinde emekli 104 amiral tarafından kaleme alınan ve demokrasi tarihimiz açısından kara bir leke olduğunu düşündüğümüz bildiri karşısında bu açıklamayı yapma zaruriyeti doğmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Sultan Alparslan’dan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelmiş çok güçlü bir devlet geleneğimiz vardır. Devlet geleneğimizin bizlere öğrettiği en kutsal prensip, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğidir. Bu gerçeğe rağmen yakın tarihimizde demokrasiyi sekteye uğratan birçok darbe ve bildiriye üzülerek hep birlikte şahitlik ettik. Bu tarz eylemlerin milletimize yaşattığı acılar da hala zihinlerimizde tazeliğini korumakta. Buna rağmen 104 emekli amiralin bir gece yarısı bildiriyle milli iradeye parmak sallaması anlaşılabilir bir durum değildir.

“LANETLİYORUZ”

Cumhuriyetimizin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğü, ülkemizin Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyaya söz sahibi olmaya yeniden başladığı bir dönemde bir avuç emekli amiralin bir araya gelip bildiri yayınlamasını düşünce beyanı olarak anlamamız beklenemez. Bu ülkede her birey özgürce düşüncesini izah etme gücü ve iradesine sahiptir ancak hiçbir güç ve irade, millet iradesinden üstün değildir dolayısıyla emekli olmuş amiralin organize bir şekilde yayınladıkları, satır aralarında milletimize ve demokrasimize parmak salladıkları bu bildiriyi en yüksek perdeden kınıyor ve lanetliyoruz.

“DEMOKRASİYE SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEKSİNİZ”

Emanetini taşımaktan şeref duyduğumuz milletimiz adına darbe vesayetçilerine bu kürsüden en yüksek seda ile sesleniyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan demokratik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. İktidara giden yolun demokrasiden geçtiğini isteseniz de istemeseniz de öğreneceksiniz.

“BU HADSİZ BİLDİRİ İÇİN BAĞIMSIZ YARGIMIZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR”

Aziz milletimiz en son 15 Temmuz’da olduğu gibi kendi iradesine ve seçilmiş idarecilerine sahip çıkacaktır. Darbe imalarınızla ve bildirilerle milletimizi hizaya soktuğunuz günler bir daha gelmemek üzere tarihin çöplüğüne atılmıştır. Bu çöplük millet iradesine saygı duymayan darbe heveslileriyle doludur. Millet iradesine karşı tehdit dili kullanan bu hadsiz bildiri için bağımsız yargımızın gereğini yapacağına olan inancımız tamdır. Milli irademize kastedenler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vicdanlarda -darbeci- olarak mahkûm olacaktır.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum