Balcıoğlu: Hukuk Sistemimizin Muhalifleri Ezen Bir Araç Olarak Kullanılmasına Karşıyız

CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, bugün gerçekleştirilen Mayıs ayı meclis toplantısının 2. Birleşiminde CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak cezalarına ilişkin konuştu. Balcıoğlu, “Bu memleket birçok kara kışı gördüğü gibi, umudu ve baharı da daima görmüştür. Bizler de hukukun üstünlüğünü savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Adalete olan inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Balcıoğlu: Hukuk Sistemimizin Muhalifleri Ezen Bir Araç Olarak Kullanılmasına Karşıyız
Editör: Yaz Dostum
13 Mayıs 2022 - 23:17 - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 - 23:21
Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.

Canan Kaftancıoğlu’na partisinden destek mesajları yağarken, bir destek de CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu’ndan geldi. Balcıoğlu, bugün gerçekleştirilen Mayıs ayı meclis toplantısının 2. Birleşiminde yaptığı konuşmada Kaftancıoğlu'yla ilgili verilen kararın vicdanı bir karar olmadığını belirtti.

“SİYASALLAŞMIŞ YARGI, BİR ADALETSİZLİĞE İMZA ATTI”

Balcıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen bir karar var. Bu karar vicdanlarda hukukun değişmez, evrensel ilkeleriyle değil maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır diyoruz. Kime karşı olursa olsun hukuk sistemimizin, muhalifleri ezen bir araç olarak kullanılmasına karşıyız. Uygarlığın ilk şartının adalet olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

“ADALETE OLAN İNANCIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Bu memleket birçok kara kışı gördüğü gibi, umudu ve baharı da daima görmüştür. Bizler de hukukun üstünlüğünü savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Adalete olan inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Nazım’ın dediği gibi, ‘Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta bütün mesele...’ Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras, adaletle hükmetmek olacaktır.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum