Balcıoğlu: "Kavaklı'da 172 Bin m2'lik Arazi Verildi; Bırakın Halkı, Belediyeye Dahi Sorulmadı!"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, İBB'nin Gümüşyaka'daki mezbaha yerini İETT garajına dönüştürme kararının kendileri ile fikir alışverişi yapılmadan alındığını belirterek tepki gösteren Silivri Belediye Başkanı aynı zamanda İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz’a; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'a ait şirkete ilçemizin Kavaklı Mahallesi’nde tahsis edilen 172 bin metrekarelik arsa konusunu hatırlatarak karşılık verdi. “Bırakın halka, Büyükşehir Belediye Başkanına, Büyükşehir Meclisine sormayı ilçe belediyesine dahi sorulmadan Ankara’dan alınan bir karar ile Kavaklı Mahallemizdeki 172 dekarlık alanın tahsisi ile 15-20 yıllık bir mücadelenin son bulduğunu hepimiz hatırlıyoruz" dedi ve ekledi: "Orada da bir mücadele bekleniyordu; herkesten, ilçe meclisinden…"

Balcıoğlu: "Kavaklı'da 172 Bin m2'lik Arazi Verildi; Bırakın Halkı, Belediyeye Dahi Sorulmadı!"
Editör: Yaz Dostum
05 Temmuz 2021 - 19:59 - Güncelleme: 05 Temmuz 2021 - 21:13


Silivri Belediye Başkanı aynı zamanda İBB MHP Grup Başkanvekili olan Volkan Yılmaz, Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Meclis toplantısının bu sabah yapılan I. Birleşiminde İBB'nin Gümüşyaka'daki mezbaha yerini İETT garajına dönüştürme kararına tepki gösterdi. Bu kararın kendileri ile görüş alışverişi yapılmadan alındığını söyleyen Yılmaz, “Gümüşyaka’daki mezbaha olarak imarda ayrılan yerin İETT garajına çevrilmesi, İETT’ye devredilmesiyle alakalı bir gündem maddesi bizim anaokulu temel atma töreni nedeniyle katılamadığım Büyükşehir Meclisinden geçti. Ben Silivri’de yaşayan hayvancı, tarımsal üretici için CHP Grubu’nun Silivri Belediye Meclis Üyeleri olarak sizin bu işe karşı çıkmanızı, İBB’nin Gümüşyaka’ya bir mezbaha yapması noktasında bir duruş göstermenizi beklerdim. Biz Silivri’deki tarımsal üreticiyi, hayvancıyı nasıl destekleyeceğiz?” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Başkan Yılmaz’ın bu çıkışına istinaden söz alan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayii AŞ’ye ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edilen 172 bin metrekarelik arazinin oldu bittiye getirildiğini hatırlattı. Balcıoğlu, mezbaha yeri konusunda kendilerine danışılmadan yapılan uygulamanın yanlışlığını ifade eden Yılmaz’a aynı hassasiyeti Kavaklı konusu için de göstermesi gerektiğini ifade etti.

"ANKARA'DAN ALINAN BİR KARAR İLE 15-20 YILLIK MÜCADELEMİZ SON BULDU"

Balcıoğlu, Yılmaz’a cevaben şu konuşmayı yaptı:


“Sizi destekleyen bir konu hakkında hatırlatma yapacaktım. Bırakın halka, Büyükşehir Belediye Başkanına, Büyükşehir Meclisine sormayı hatta ilçe belediyesine dahi sorulmadan Ankara’dan alınan bir karar, tek bir imzayla Kavaklı Mahallemizdeki 172 dekarlık alanın tahsisi neticesinde 15-20 yıllık bir mücadelenin son bulduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Orada da bir mücadele bekleniyordu.

"İÇİMİZ ACIDI; NE İLÇE BELEDİYESİNE NE DE HALKA SORULDU"

Mezbaha yeri konusunda hepimiz ortak hareket edeceğiz ama burada kaçırdığımız bir nokta var. Kavaklı Mahallemizdeki 172 dekarlık bir alanın sanayi alanı olmamasına, buradaki geçmişimizin, tarihimizin yok olmasına karşı dururken içimiz acıdı; ilçe belediyesine sorulmadı, halka sorulmadı.

“AYNI MÜCADELEYİ ORADA DA BEKLERDİK”

Aynı mücadeleyi orada da beklerdik herkesten, ilçe meclisinden. O yüzden ayrıştığımız konular üzerine değil de ortak düşündüğümüz konulara enerjimizi harcarsak bence daha çok çözüm alacağımızı düşünüyorum.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum