Yılmaz: "Mezbaha Yapmak ve İşletmek Üzere İBB'den Yetki Devri İsteyeceğim"

Silivri Belediye Başkanı aynı zamanda İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, İBB'nin Gümüşyaka'daki mezbaha yerini İETT garajına dönüştürme kararına tepkisini sürdürüyor. CHP Grubu'na kararla ilgili sitemde bulunan Yılmaz, kendisine yetki verilirse hayvan üreticilerini Esenyurt'a muhtaç bırakan mezbaha sorununu Silivri'ye kazandırarak gidereceğini söyledi. CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ise Başkan Volkan Yılmaz’a cevaben; “Cumhur İttifakı olarak buna ret verebilirdiniz, niye vermediniz? O gün bu karar oy birliğiyle geçti, şimdi bu söyledikleriniz nafile" dedi.

Yılmaz: "Mezbaha Yapmak ve İşletmek Üzere İBB'den Yetki Devri İsteyeceğim"
Editör: Yaz Dostum
05 Temmuz 2021 - 15:42 - Güncelleme: 05 Temmuz 2021 - 16:08

Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde İBB’nin Silivri’deki hizmetleri üzerinden dönen tartışmaya dahil olan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB'nin Gümüşyaka'daki mezbaha yerinin İETT garajına dönüştürme kararını gündeme taşıyarak CHP Grubu’na bir dizi eleştiride bulundu.

“SİLİVRİ’DE ÜRETİCİLERİN MEZBAHA PROBLEMİ DEVAM EDİYOR”

Başkan Volkan Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yaptığımız hizmetler zaten göreve gelirken vatandaşa yapacağımızı taahhüt ettiğimiz hizmetler. Teşekkür edilip edilmemesi de çok önemli değil ama tartışmalara objektif gözle bakmamızı gerektiren bir süreçten geçtiğimizi düşünüyorum. Biraz önce Sami beye (Seymen Tarımsal Kalkınma Kooperatifine yapılacak makine ve ekipman desteği için Büyükşehir Meclisi’nde verdiği katkıdan dolayı) teşekkür ettiniz. Sami beye tabi ki teşekkür edin, komisyon olarak bizde size teşekkür edelim ama atladığınız bir konu var. Seçimler boyunca konuştuk. Silivri’de üretim yapan hayvancının mezhaba problemi var.

“BİNALİ BEY SEÇİLEMEYİNCE MEZBAHA VAADİMİZ HAVADA KALDI AMA İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ MARİFETİYLE BU SORUNU AŞACAĞIZ”

En yakın mezbahanın Esenyurt’ta olduğu düşünülürse hayvan üreticileri, gelen aracıya hayvanı ucuza satmak zorunda kaldıklarını ve ciddi zarar ettiklerini söylemiş halbuki Silivri’de bir mezbaha olsa hayvanlarını bu kadar ucuz meblağlara satmak zorunda olmayacaklarını ifade etmişlerdi. Bizde onlara Büyükşehir Adayımız Binali Yıldırım vasıtasıyla bir mezbaha ve hayvan satış yeri sözü vermiştik. Lakin Binali bey seçilemeyince görev, yetki ve sorumluluk olarak mezbaha işletme, çalıştırma ve yapma yetkisi İBB’de olduğundan mezbaha vaadimiz havada kaldı ama çok kısa bir süre içinde İl Tarım Müdürlüğünden hayvan satış yerinin yapımıyla ilgili izinlerimizi bitirme noktasındayız.

“GÜMÜŞYAKA’DA PLANLARA MEZBAHA OLARAK İŞLENEN ARSANIN İETT GARAJINA DÖNÜŞTÜRÜLME KARARINA KARŞI DURMANIZI BEKLERDİM”

Belde belediyeleri zamanında Gümüşyaka’da 8 dönüme yakın bir arsa mezbaha yapılması için planlara işlenmiş. Beldeler kapatılıp Büyükşehir’in uhdesine geçince bu hizmetler, mezbaha imarlı bu yerde otomatikman İBB’nin mülkü olarak envanterine geçmiş. Bizim anaokulu temel atma töreninden dolayı ilk defa katılamadığım geçen Büyükşehir Meclisinde bir madde oyladınız. Gümüşyaka’daki mezbaha olarak imarda ayrılan yerin İETT garajına çevrilmesi, İETT’ye devredilmesiyle alakalı bir gündem maddesi geçti. Ben Silivri’de yaşayan hayvancı, tarımsal üretici için CHP Grubu’nun Silivri Belediye Meclis Üyeleri olarak sizin bu işe karşı çıkmanızı, İBB’nin Gümüşyaka’ya bir mezbaha yapması noktasında bir çıkış göstermenizi beklerdim. Biz Silivri’deki tarımsal üreticiyi, hayvancıyı nasıl destekleyeceğiz?

“HANİ İSTANBUL’U BİRLİKTE YÖNETECEKTİK?”

Bir de şunu söyleyeyim; hani İstanbul’u birlikte yönetecektik? Ekrem beye söylüyorum. Hani 16 milyon İstanbullu kendinden bir şeyler bulacaktı. Özellikle Belediye Başkanlarına sorulmadan karar alınmayacaktı. Mezbahanın İETT garajına çevrilmesi kararından zerre haberim yok. İBB bir mezbaha yerini iptal edip İETT garajı yapacaksa ve bu arsa Silivri’deyse Silivri Belediyesi ile fikir alışverişi yapmak zorunda, ondan sonra gündeme almalı.

“SİZİN MEZBAHA YAPMA NİYETİNİZ YOK, YETKİ VERİLİRSE BEN YAPACAĞIM”

Siz mezbaha yapmaya  niyetlenmezsiniz öyle bir niyetiniz de yok. Ben önümüzdeki günlerde mezbaha yapmak ve işletmek üzere İBB’den yetki devri isteyeceğim. Yetki verirlerse o mezbahayı Silivri’ye ben yapacağım. “

MUHALEFETTEN CEVAP GECİKMEDİ
 
CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Başkan Volkan Yılmaz’a cevaben; “Meclis çoğunluğu sizde -hayır- deseydiniz, niye demediniz? Söylediğinizde haklı değilsiniz. Sizin bir grubunuz var. Siz grup başkanvekilisiniz. Madem itirazınız vardı, sizi temsil eden MHP’li arkadaşlar itiraz edebilirdi. Cumhur İttifakı olarak buna ret verebilirdiniz, niye vermediniz? O gün bu karar oy birliğiyle geçti, şimdi bu söyledikleriniz nafile. Kaldı ki bu verilen arsa kimseye satılmadı, İETT’ye tahsis edildi” dedi.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum