Balcıoğlu'ndan İmamoğlu davasına tepki: İstanbul halkının 13 Binden 800 Bine çıkardığı farkı ve gerekçesini hatırlatırım

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası sonrası tepkiler yükseldi. Bugün yapılan Silivri Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısında destek açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, “16 Milyon İstanbullu yurttaşımızın gücü ve iradesi dün nasıl yanında olduysa bugün de aynı kararlılıkla onun yanındadır. İstanbullular akılları ve vicdanlarıyla hareket etmektedirler. Günü geldiğinde bu art niyetli girişimlere söyleyecekleri sözleri mutlaka olacaktır” dedi.

Balcıoğlu'ndan İmamoğlu davasına tepki: İstanbul halkının 13 Binden 800 Bine çıkardığı farkı ve gerekçesini hatırlatırım
Editör: Yaz Dostum
02 Ocak 2023 - 21:46 - Güncelleme: 02 Ocak 2023 - 21:51
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı çıktı. Kararın ardından gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısında CHP Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, İmamoğlu'na destek verdi. Söz konusu kararın 'hukuk garabeti' olduğunu savundu.

“DEMOKRASİMİZE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİ”

Balcıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına geçtiğimiz günlerde hukuk tarihinde eşi görülmemiş gerekçe, irade ve ölçüde bir ceza uygun görülmüş, hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmiştir. Bu karar demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.

“AHMAK KELİMESİNİN MUHATABI BAKAN SÜLEYMAN SOYLU’DUR”

Sayın Başkanın savunmasında da ısrarla belirttiği gibi bahse konu sözleri kesinlikle Tüksek Seçim Kurulu Üyelerini hedef almamakta sadece kendisine “ahmak” kelimesini kullanan Sayın Bakan Soylu’yu hedef almaktadır. Kurul Üyelerinden kimsenin bu sözleri üzerine almayıp suç duyurusunda bulunmamış olması da sözlerin kimi hedef aldığını açıkça göstermektedir.



"YARGI YOLUYLA SİYASETE MÜDAHALE YAPILDI”

Davanın yargılama aşamasında reddi hakim talebinin reddedilmesi ancak ilgili hakim Hüseyin Zengin’in vereceği kararın ölçüsünün, Sayın Başkanı siyasi yasaklı hale getiremeyeceğinden kuşkulanan yüksek rütbeli siyasilerin isteği doğrultusunda bu hakimin atamasının yapıldığı iddialarının olması dahi bu davanın sonucuna halel getirmiştir.

“ADİL YARGILAMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Hâkimin, “Bu sözlerin kime söylendiği belli, Süleyman Soylu’ya söylenmediğini söyleyen varsa buraya gelsin” demiş olmasının ardından Sayın Başkana 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile siyasi yasak verilmiş olması da adil yargılama yapılmadığı intibasını güçlendirmiş, bu dava ve sonucunun siyasi baskı altında ilerlediğini göstermiştir.

“86 BİN İBB ÇALIŞANI ZAN ALTINDA BIRAKILDI”

Sayın Başkan İmamoğlu hakkında bu ceza davası devam ederken, hem bürokratları baskı altına almak hem de algı yönetimini güçlendirmek maksadıyla yapıldığını değerlendirdiğimiz İBB’nin 86 Bin çalışanını ve onların eş, dost, arkadaşlarını zan altında bırakarak atılan iftira ve iddialar da son hızıyla devam etmekteydi.

“BAKAN SOYLU, 557 ADET DEDİĞİ TERÖRİST SAYISINI ARTIRARAK 1668'E ÇIKARDI”

İçişleri Bakanı önce 557 dediği İBB’deki terörist sayısını sonra yükselterek 1668’e çıkardı. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmadan işe alındıklarını iddia etti. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmaya yetkili makamlar kanunda bellidir ve bunların arasında belediyeler yoktur.

“İBB, BAKANLIĞIN ENGELLEMESİYLE KARŞI KARŞIYA KALDI”

İBB iddiaların ortaya atıldığı zamanlarda ilgili makamlardan bahse konu isimlerle ilgili tahkikat istemiştir ancak İstanbul Valiliği bu bilgileri İBB ile paylaşmamıştır. Valiliğe bu emir kimden gidiyor biliyor musunuz? İçişleri Bakanlığı tarafından gidiyor çünkü Anayasa Mahkemesi kararı var. Takdiri Silivrili, İstanbullu hemşerilerimize bırakıyoruz.

“KURT KUZUYU YEMEYE NİYET ETTİ AMA O İŞ O KADAR KOLAY DEĞİL”

Değerli hemşerilerim yapılanlar ortada. Belli ki kurt kuzuyu yemeye niyet etmiş ama o iş o kadar kolay değil. Bu yapılanlar Ekrem İmamoğlu’nun şahsına değil doğrudan İstanbul halkının iradesinedir. Bizlerden susmamızı, yapılanlara boyun eğmemizi kimse beklemesin. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

“16 MİLYON İSTANBULLU YURTTAŞIMIZ İMAMOĞLU’NUN YANINDA”

Bu art niyetlilere elbette söyleyecek bir çift sözümüz var. 16 Milyon İstanbullu yurttaşımızın gücü ve iradesi dün nasıl yanında olduysa bugün de aynı kararlılıkla onun yanındadır. İstanbullular akılları ve vicdanlarıyla hareket etmektedirler. Günü geldiğinde bu art niyetli girişimlere söyleyecekleri sözleri mutlaka olacaktır. İstanbul halkının 13 Binden 800 Bine çıkardığı farkı ve gerekçesini bir kez daha hatırlatıyor, yüce meclisi ve tüm Silivrili hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.”

Haber: Hazal BAŞARAN



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum