Sami Barlas'tan İmamoğlu davası yorumu: AK Parti bu davanın tarafı değildir

CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına tepki göstermesinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, “İlk derece mahkemesinin verdiği kararın hukuki, idari ve siyasi sonuçlarını değerlendirmek için yargı sürecinin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Durum böyleyken kendi siyasi iç çekişmenizi ve rekabetinizi Saraçhane meydanına taşıyarak bundan siyasi sonuç üretme çabanızı ibretle izledik. Bizler geçmişte olduğu gibi şimdi de milletimizin teveccühüne mazhar olmaya çalışırken sizin, mahkemenin mahkûmiyet kararını büyük bir sevinçle kutlamanızın takdirini de aziz milletimizin ferasetine bırakıyorum” dedi.

Sami Barlas'tan İmamoğlu davası yorumu: AK Parti bu davanın tarafı değildir
Editör: Yaz Dostum
02 Ocak 2023 - 22:22 - Güncelleme: 02 Ocak 2023 - 22:29
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı çıktı. Kararın ardından gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısında CHP Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, İmamoğlu'na destek verdi. Söz konusu kararın 'hukuk garabeti' olduğunu savundu.

Balcıoğlu’nun ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Sami Barlas, “Nihai bir karar değil, yargılama süreci devam ediyor” dedi ve CHP kanadını bu durumdan siyasi rant devşirmeye çalışmakla itham etti. 

“YARGILAMA SÜRECİ, KANUNLARIMIZIN ÖNGÖRDÜĞÜ USULDE DEVAM EDİYOR”

Barlas, İmamoğlu davası ve bu süreçte CHP’nin tutumu hakkında şu görüşlere yer verdi:

“Bilindiği üzere Sayın İBB Başkanının, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine söylediği bir ifadeden dolayı başlayan hukuki süreçte ilk derece mahkemesi tarafından verilen karar nihai bir karar değildir. Henüz herhangi bir hukuki ve idari sonuç üretmemiştir, yargı süreci devam etmektedir. Nihai karar istinaf ve yargıtay sürecinden sonra ortaya çıkacaktır. İBB Başkanı ile ilgili an itibariyle kesinleşmiş bir mahkûmiyet ve siyasi yasak söz konusu değildir.

“SARAÇHANE MEYDANINDAN SİYASİ SONUÇ ÜRETME ÇABANIZI İBRETLE İZLEDİK”

Dolayısıyla ilk derece mahkemesinin verdiği kararın hukuki, idari ve siyasi sonuçlarını değerlendirmek için yargı sürecinin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Durum böyleyken ve herkes tarafından böyle bilinirken kendi siyasi iç çekişmenizi ve rekabetinizi Saraçhane meydanına taşıyarak bundan siyasi sonuç üretme çabanızı ibretle izledik.



“AK PARTİ'NİN SİYASET ANLAYIŞINDA SİYASİ RAKİPLERİ İLE SANDIKTA REKABET ETMENİN DIŞINDA HERHANGİ BİR YÖNTEMİ YOKTUR”

Aziz milletimiz şahittir ki AK Parti hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Yine aziz milletimiz şahittir ki AK Parti’nin siyaset anlayışında, siyasi rakipleriyle sandıkta rekabet etmenin dışında herhangi bir yöntemi, yönetimi yoktur. AK Parti bugünlere mahkeme tutanakları ile değil sandık sonuç tutanakları ile gelmiştir. Yargı vesayetini değil seçmen iradesini esas alan bir siyasi harekete yapılan ithamları şiddetle reddediyorum.

“MAHKEMENİN MAHKÜMİYET KARARINI BÜYÜK BİR SEVİNÇLE KARŞILAMANIZIN TAKDİRİNİ AZİZ MİLLETİMİZİN FERASETİNE BIRAKIYORUM”

AK Parti bu davanın tarafı değildir. AK Parti’nin yegane gücü milletimizin iradesidir. Bu güç sahne arkasındaki masalardan, pazarlıklardan değil; milletimizin büyük desteği ve teveccühünden gelmektedir. Bizler geçmişte olduğu gibi şimdi de bu teveccühe mazhar olmaya çalışırken sizin, mahkemenin mahkûmiyet kararını büyük bir sevinçle kutlamanızın takdirini de aziz milletimizin ferasetine bırakıyorum.”

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum