Balcıoğlu'ndan 'Silivri Sahilinin Balıkçı İşletmeleri Yıkılmasın' Çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, bugün yapılan Silivri Belediye Meclisi Mayıs ayı meclis toplantısında Silivri sahilindeki balıkçı barınaklarının tahliye meselesi ile ilgili konuştu.

Balcıoğlu'ndan 'Silivri Sahilinin Balıkçı İşletmeleri Yıkılmasın' Çağrısı
Editör: Yaz Dostum
09 Mayıs 2022 - 21:55 - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 - 21:18
CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, bugün gerçekleştirilen Mayıs ayı meclis toplantısında Silivri sahilindeki balıkçı barınaklarının tahliye meselesini gündeme taşıdı.

“İŞLETMELERE TAHLİYE TEBLİGATI GİTTİ”

Balcıoğlu, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Sayın Başkan, Sayın meclis üyeleri Sizlerin de bildiğiniz üzere, geçtiğimiz ayın 26’sında (26 nisan 2022) halk arasında Silivri balıkçılar çarşısı olarak bilinen alanda mevcut olan çiğ ve pişmiş balık ve diğer deniz ürünlerinin satışının yapıldığı bazı işletmelere yıkım kararı çıkartılmış ve 30 gün içerisinde tahliyelerinin sağlanması resmi olarak bildirilmiştir.

“HEMŞERİLERİMİZE KALİTELİ HİZMET VEREN MEKANLAR”

Sayın başkan; bu alanda mevcut olan işletmeler sizlerin de bildiği üzere kendi ölçülerinde ciddi yatırımlar yapan, kendi yağları ile kavrulmaya çalışan, hemşehrilerimize kaliteli ve hijyenik hizmet sunan işletmelerdir.

“KRİZLE BOĞUŞTUĞUMUZ DÖNEMDE HER GELİR SEVİYESİNDEN VATANDAŞIN RAHATLIKLA FAYDALANABİLİYOR OLMASI ÖNEM TAŞIYOR”

Mâlum, ülkemiz ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor. Bu kriz her noktada, özellikle gıdaya erişim konusunda da kendisini gösteriyor. Bu işletmelerin diğer pek çok deniz ürünleri hizmeti veren işletmeden ayrıldığı nokta -ve bizce en önemlisi- her gelir seviyesinden vatandaşımızın bu işletmelere gelip rahatlıkla balık ve deniz ürünlerine erişebilmesidir. Sözün özü bu işletmeler, diğer pek çok işletmeye göre daha ekonomik hizmet vermektedir ve bilhassa bu yönüyle Silivri Halkının tercih nedenidir.

“TAHLİYESİNDEN YANA OLMAMALIYIZ, DESTEKLENMELERİNDEN YANA OLMALIYIZ”

Hal böyleyken; her gelir grubundan vatandaşımızın sağlıklı ve kaliteli balık ve diğer deniz ürünlerine ulaşmasını sağlayan bahsettiğimiz işletmelerin ve benzer işletmelerin tahliyesinin değil aksine desteklenmesinin gerektiği düşüncesindeyiz.

“YIKARAK KOLAYA KAÇILMAMALI”

Bu karar hakkında elbette işletme sahipleri kendi değerlendirmelerini, varsa itirazlarını yapacaklardır. Mâlum, yıkmak en basit ve en kolay yöntemdir.

“KARAR SİLİVRİ HALKI VE İŞLETME SAHİPLERİ ŞEHİNE YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bizlerin önerisi, belediyemizin ilgili diğer kurumlarla da görüşüp bu kararı yasal çerçeveler dahilinde hem Silivri Halkı ve hem de işletme sahipleri lehine yeniden değerlendirmesidir. Eğer bu karar etraflıca tartışılıp buna rağmen başka çıkar yol bulunamaz ise hiç değilse Silivri Halkının sıklıkla yararlandığı bu işletmelere muadil bir yeni alan gösterilmesi, doğacak negatif etkinin azaltılması yönünde atılacak en önemli adım olacaktır kanaatindeyiz. İlgi ve sağduyunuz için size, tüm meclis üyelerimize ve ilgili kurumların yöneticilerine şimdiden teşekkür ederim.”

Haber  : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum