Balcıoğlu, Nisan Ayı Meclisi'nde önemli tarihlere dikkat çekti

CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, bugün gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında önemli gün ve yıl dönümlerini kutladı, tarihî olaylara ilişkin anma konuşma yaptı.

Balcıoğlu, Nisan Ayı Meclisi'nde önemli tarihlere dikkat çekti
Editör: Yaz Dostum
04 Nisan 2022 - 14:24 - Güncelleme: 04 Nisan 2022 - 14:29
Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni dönem Silivri Belediye Meclisi Grup Başkanvekili olarak Bora Balcıoğlu görevlendirildi. İlk mesaisini bu sabah yapılan Nisan ayı meclis toplantısında gerçekleştiren Balcıoğlu, Nisan ayındaki önemli gün ve olaylara değindi.

Balcıoğlu, şöyle konuştu:

İçinde bulunduğumuz nisan ayında hatırlamamız, kutlamamız gereken bazı günlerimiz var mâlum, müsaadenizle onlardan bahsetmek isterim:

1. “Oruç, ibadet ve sabır ayı” olan “on bir ayın sultanı Ramazan ayı”, bu yıl, içinde bulunduğumuz nisan ayına denk gelmektedir. 2 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında Ramazan Ayını idrak edeceğiz. Vesileyle tüm İslâm Alemi’nin Ramazan Ayını tebrik eder; tuttukları oruçlarının ve ibadetlerinin kabul olmasını dilerim.

2. Yine aynı şekilde tüm İslâm Alemi’nin; Ramazan Ayının 27. Gecesi olan Kadir Gecesi’ni de şimdiden tebrik ediyorum.

3. 2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya otizm farkındalık günü” olarak ilan edilmiştir Otizm Bir Eksiklik Değil Farklılıktr. Farkınızdayız. Yanınızdayız.

4. Kutsal savunma hakkımızın temsilcileri olan değerli avukatlarımızın 5 Nisan Dünya Avukatlar gününü kutluyorum. Avukatlarımızın başa çıkmak zorunda kaldıkları “meslek sorunlarını” ve “stajyer avukatların sorunlarının” farkındayız. Partimiz bu sorunlarınızı ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yanınızdayız.

5. 10 Nisan’da Türk Polis Teşkilatı’mızın 177. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Canlarını riske atarak bizleri koruyan; yaşamımızı daha güvenli hale getiren emniyet mensuplarımızı ve onların nezdinde tüm güvenlik unsurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız. Bununla beraber onların dertlerini de kısaca sizlere aktarmak isterim: İstatistiklere göre emniyet mensupları “en fazla intihar eden meslek gruplarının arasındadır.” Üzerlerinde yoğun psikolojik ve fiziksel baskı vardır. Fazla ve/veya düzensiz mesai; zamansız tayin; “sen benim kim olduğumu biliyor musun?” tehdidi ve bunun gibi pek çok sorun… Yeri gelmişken partimizin tüm bu sorunlar ve çözümleri üzerinde de çalıştığını halkımıza, emniyet mensuplarımıza ve onların ailelerine duyuralım.

6. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin 1. Maddesini aynen aktarıyorum: “Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eş t doğarlar. Akıl ve vicdanla donatılmışlardır, birbirlerine kardeşlik anlayışıyla davranmalıdırlar.”

Roman vatandaşlarımızın, bilhassa Roman gençlerimizin yaşadıkları zorluklara yerelde dikkat çekmeli, farkındalık yaratmalı ve çözüm arayışımızı parti ayrımı gözetmeksizin artırmalı, hızlandırmalıyız.

Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın 3. Roman milletvekili olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Özcan PURÇU’nun; 2016 yılında TBMM’ye vermiş olduğu önergesine karşılık ancak 2021 yılında yapılan düzenlemeyle 8 Nisan Dünya Romanlar Günü Türkiye’de de kutlanmaya başlanmıştır. Şahsım ve Grubum adına kardeşlerimizin gününü kutluyorum.

7. Silivrispor’umuz şampiyon oldu! Mutluyuz! J Yöneticilerimizi, taraftarlarımızı ve elbette futbolcu arkadaşlarımızı tebrik ediyor; bizlere şampiyonluk sevincini yaşattıkları için içten teşekkür ediyorum. Gençlerimizi ne kadar spora yaklaştırabilirsek, geleceğimizi de o kadar net görebileceğiz.

8. Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri; Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından birisinin daha yıl dönümünü bu ayda hatırlayacak, çocuklarımıza öğretecek ve coşkuyla kutlayacağız.

Yüzlerce yıldır Türk Milleti’nin yurdu olan bu topraklar, “7 Düvel’in” işgali ile yüz yüze kaldığında, bir komutan “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyerek bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşledi Anadolu’da, 1919’da... Ardından, yıllar içerisinde kafasında bir bir tasarladığı “bağımsız devlet” hedefine, 23 Nisan 1920 tarihinde, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" diyerek yurdun dört bir yanından seçilen 324 kahraman mebus ile “Büyük Millet Meclisi’ni” açarak bir adım daha yaklaşmış; Meclisin, “sarayın meclisi” değil “halkın meclisi” olmasını sağlamıştır.

O Büyük Millet Meclisi, açılışından çok kısa süre sonra çok önemli kararlar alarak Türk İstiklâl Harbi’nin başarıyla sonuçlanmasını sağlamış; Büyük Millet Meclisi’nin, dolayısıyla Türk Milleti’nin tam desteğini arkasına alan kahraman Mehmetçiğimiz cihana meydan okumuş ve zafer kazandığı topraklarını bizlere emanet etmiştir.

Dönem dönem farklı adlarda kutlanan “çocuk bayramımız” ise 1981 yılında yapılan düzenleme ile son halini almıştır. Bir kez daha Ulu Önder ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. “Gazi Meclisimizin 102. yaşı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Tarım ilçesi Silivri’mizde tarım adına güzel ve sevindirici oluşumlar yaşanıyor. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla, Silivri Belediye Başkanı olarak siz de o etkinlikteydiniz. Müjdat Gürsu Spor Tesislerinde gerçekleştirilen “Yağlı Ayçiçeği Tohumu Desteği” programında İBB’nin tarımdan artan üretim maliyetleri karşısında çiftçilerimizi desteklemek adına düzenlediği tohum dağıtım kampanyasında 1000’e yakın çiftçimize 1500 torba tohum verdi. Yaklaşık 40 bin dekar alanda ekilecek.

Bugünde çiftçilerimize silajlık mısır dağıtımı yapılacaktır.

Silivri Belediye’mizin Yerli ve Milli Ayçiçek Tohumu toprakla buluşmasındaki yapmış olduğu çalışmasını Milli Tohumların yaygınlaşması adına anlamlı bulduğumu ifade etmek isterim. Nihayetinde yapılan her şey ülkemiz, yurttaşlarımız, çiftçilerimiz için yapılıyor. Bölge çiftçilerimize hayırlı olsun.

Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Fenerköy Mahalle Muhtarımız Muharrem Eren’in ağabeyi Mehmet Emin Eren’e Allah’tan rahmet Eren ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum  mekanı cennet olsun.

Sayın Alparslan Türkeş’in vefatının 25. yılında saygı ve rahmetle anıyorum mekanı cennet olsun.

Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Meclisimizde alacağımız kararların ilçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum, saygılarımla…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum