Balcıoğlu; "Silivri Sahili İçin Büyük Bir Proje Hazırlığındayız"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları görüşmenin detaylarını sorduk. Ziyarette neler konuşulduğuna ilişkin bilgi veren ve Başkan İmamoğlu’na sundukları önerileri İmtiyaz Sahibimiz Batuhan Güçlü’ye anlatan Bora Balcıoğlu, “Klassis’in oradan başlayan ve Dalga Kıran’ın oraya kadar giden kıyı kenar şeridi için bir plan düşünüyoruz. Bununla ilgili yaptığımız sohbetlerimizde Başkanımız; ‘projeyi hazırlayın bana getirin’ dedi. Bizde çalışmalarımıza start verdik. Sahilimiz süper olacak” şeklinde konuştu ve halkın istifade etmesi için çok sayıda hizmet ve yatırımın zeminini hazırladıklarını kaydetti.

Balcıoğlu; "Silivri Sahili İçin Büyük Bir Proje Hazırlığındayız"
Editör: Yaz Dostum
10 Aralık 2020 - 22:01 - Güncelleme: 10 Aralık 2020 - 23:07
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’la birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yaptıkları özel ziyareti İmtiyaz Sahibimiz Batuhan Güçlü’ye anlattı.

Bora Balcıoğlu, görüşmenin içeriği hakkında şu bilgileri verdi:

“GEÇEN DÖNEM BÜYÜKŞEHİR’DEN TALEP EDİLEN ANCAK HAYATA GEÇİRİLMEYEN PROJELERİ HATIRLATTIK”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, il genelindeki meclis üyeleriyle ilçe ilçe görüşüyor. Bizde Silivri temsilcileri olarak kendisiyle bir araya geldik. Yaptığımız görüşmede, Kavaklı’daki konuyu gündeme getirdik. Geçen dönem Büyükşehir’e taşıdığımız ancak bir türlü hayata geçirilmeyen projeleri bir kez hatırlatarak yapılması noktasında taleplerimizi ilettik. İlçe belediyemiz ile İBB’nin ortaklığında yürütülen projeler dahil olmak üzere Silivri’ye kazandırılması istenen tüm hizmetlerin bir an evvel çözüme kavuşturulması adına beklentilerimizi ifade ettik.

YAPIMI DEVAM EDEN MÜJDAT GÜRSU STADI’NDA EKSİKLİKLER İLETİLDİ

Bildiğiniz üzere UEFA standartlarında yapımına devam edilen Müjdat Gürsu Stadı’na geçtiğimiz günlerde bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Yapmış olduğumuz incelemelerde bazı eksiklerin olduğunu tespit etmiştik. Bu eksiklerin giderilmesi adına 2 tane önerimiz oldu. Rüzgarın kesilmesi ve soyunma odalarının tekrar gözden geçirilmesini istedik.

İMAMOĞLU’NA ÖRNEK KÖY PROJESİ HATIRLATILDI

Boğluca Deresi etrafındaki projenin peyzaj düzenlemesi, bisiklet ve yürüyüş yollarının biran önce hayata geçmesini ifade ettik. Seymen, Büyükkılıçlı ve Çayırdere Mahallelerimizde biliyorsunuz bir koku sorunu var. İmamoğlu, ilçemize gerçekleştirmiş olduğu son ziyaretinde Seymen’de Örnek Köy projesi yapılacağını söylemişti. Bununla ilgili istişarelerde bulunarak projenin hayata geçirilmesi durumunda başka bir yeni köy daha oluşturulması adına beklentilerimizi aktardık. 

OTOPARK İÇİN İSPARK ÖNERİSİ

Yıllardır Silivri’nin köklü bir sorunu olan ve bir türlü çözülemeyen otopark sıkımızla da alakalı sohbetler yaptık. Başkan İmamoğlu’na İSPARK’ın ilçemizde otopark yapmasını talep ettik. Birlikte belirleyeceğimiz yerler dahilinde geniş katlı otoparkın yapılması ilçenin en önemli sorununun da çözüme kavuşturulmasını sağlayacağını belirttik.

“İBB’NİN KARİYER İSTİHDAM OFİSİ’Nİ SİLİVRİ’YE İSTEDİK”

Kış sezonuna girdik ama önümüzdeki sezon için ihtiyaç duyulan yolların yapılması adına taleplerimizde oldu. Mesela en son Cezaevi’ndeki yol tamamlandı. Şimdi, Gazitepe – Silivri arasındaki 12 kilometrelik anayol programa alındı. Ayrıca, biliyorsunuz Silivri’de 600’e yakın sanayi kuruluşumuz var. İBB’nin Kariyer İstihdam Ofisi’nin de buraya getirilmesini istedik. İşsiz olan kardeşlerimize istihdam sağlamak adına bu konunun da takibindeyiz.

“SİLİVRİ SAHİLİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”

Mesela yaz mevsimine girmeden önce sahilimiz için düşündüğümüz bir projemiz var. Büyük bir proje olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Tesisi’nin burada olmasını istiyoruz. İmamoğlu’na bu konuyu ilettik. Bununla da ilgili birkaç tane proje hazırlığında bulunuyoruz. Sonra Büyükşehir’e göndereceğiz. Klassis’in oradan başlayan ve Dalga Kıran’ın oraya kadar giden kıyı kenar şeridi için bir plan düşünüyoruz. Bununla ilgili yaptığımız sohbetlerimizde Başkanımız; ‘projeyi hazırlayın bana getirin’ dedi. Bizde çalışmalarımıza start verdik. Sahilimiz süper olacak.

“AMACIMIZ BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİNDEN FAYDALANMAK”

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na Silivrililerin kendisini sevdiğini söyledik. O da ‘Silivri’yi bende seviyorum’ dedi. Zaten aldığı sonuçtan da beli %65’in üzerinde ilçemizden oy aldı. Her ilçe belediyesine eşit bir şekilde yaklaşıyor. Önceliği siyaset değil, bölgenin yararına olan her türlü hizmetin altına imzasını atıyor. Bizde zaten aynı duyguları paylaşıyoruz. Çünkü bunu geçen dönem biz yaşadık. İBB’den 10 yıl boyunca hep içimiz acıyarak dönüyorduk. Özellikle ben bu duruma şahitte oldu. Başkanvekili olarak İstanbul’a gidiyordum. Topbaş ile görüşüp ilçeye dönüşümde oradan çok mutlu ayrılıyordum. Yalnız onaylanacak sandığımız projeler onaylanmıyordu. Bizde bunlar yaşanmıyor çok şükür. Ekrem Başkan ne proje getiriyorlarsa uygunsa onaylıyor. Yani bu ilişkileri de bizde sıcak tutacağız. Amacımız Büyükşehir’in hizmetlerinden faydalanmak. Büyükşehir’in hizmet elini Silivri’de hissettirmek. O noktada çalışıyoruz.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum