Çanta'ya planlanan TEİAŞ Trafo Merkezi'nin yeri tartışıldı

Bu sabah gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. 1. Bölge Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Müdürlüğünce talep edilen Çanta Mahallesi 461 ada, 1 parselin tamamı ile 462 ada, 1 parselin bir kısmı ve bu iki parsel arasında yer alan kadastral yol alanının Trafo Merkezi olarak planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, planlanan Trafo Merkezi’nin yerinin yerleşim yerine yakınlığına dikkat çekti ve bunun uygun olmadığını dile getirdi. Konuyla ilgili görüş bildiren Başkan Volkan Yılmaz da, “Çanta Mahallemizde meskun mahallin hemen kıyısında Çantaspor futbol sahasının üstünde yerleşim alanına yakın bir alanda planlanıyor. Bizim amacımız en uygun yere, çevre ve doğa etkilerinin en az olacağı yere yapılması tabi ki. Bunun aksini hiç kimse düşünmemeli” şeklinde konuştu.

Çanta'ya planlanan TEİAŞ Trafo Merkezi'nin yeri tartışıldı
Editör: Yaz Dostum
11 Aralık 2020 - 15:03 - Güncelleme: 11 Aralık 2020 - 15:14
Bugün saat 10.00’da gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. 1. Bölge Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Müdürlüğünce talep edilen Çanta Mahallesi 461 ada, 1 parselin tamamı ile 462 ada, 1 parselin bir kısmı ve bu iki parsel arasında yer alan kadastral yol alanının Trafo Merkezi olarak planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu masaya yatırıldı.

SÜHEYL KIRKICI: BÜYÜK BİR İHTİYAÇ OLDUĞU ORTADA ANCAK YER ÇOK UYGUNSUZ

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, şöyle konuştu: “Çanta beldemizin merkezinde yapılmak istenen trafo merkezi ile ilgili söz almış bulunmaktayım. Yaklaşık 4-5 aydır devam eden bir komisyon çalışması. Birkaç defa sonuçlandıysa da ilgililerin defalarca bizimle görüşmek istemesiyle tekrar tekrar toplantıları sürdürdük. Çok değerli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Zaten olması gereken de budur. Yerel ihtiyaçlarla genelin Silivri için düşündüğü tesislerin yapımı, buluşması gerekiyor. Bir mantık ve vicdan çerçevesinde buluşursa zaten Silivri halkının ve ülkenin menfaatine olacaktır. İşte bizde getirilmek istenen her tesis için böyle bir hassasiyeti Silivri Belediyemizin bütün komisyonlarının ve idaresinin taşıması gerektiğini düşünüyoruz. Burada trafoya kim karşı gelebilir? Hiçbirimizin karşı geleceğini düşünmüyoruz. Büyük bir ihtiyaç olduğu da ortadadır. Hem orada yaşayanlar hem de sanayi alanlarının ihtiyaçları açısından çok önemli olduğu bellidir ancak yer çok uygunsuz bir yer. Bu uygunsuz yerde trafonun yapılmasını bizler uygun görmedik. Uygun yerler araştırılması için hem belediyemizin yetkililerinin hem de trafoyu yapmak isteyen TEİAŞ grubunun bilgisine sunduk. Şu anda çalışmalar hassasiyetle devam etmekte. Bu trafodan vazgeçilmeyecektir ama  yer olarak çok daha uygun bir yere konuşlanacağına inanıyoruz. Silivri hepimizin Silivri’sidir. Oldu bittiye getirilecek her çalışmanın bize zarar vereceğini düşünmemiz gerekir. Daha dikkatli olmayı öneriyoruz.”

VOLKAN YILMAZ: ÇANTASPOR FUTBOL SAHASININ ÜSTÜNDE, YERLEŞİM YERİNE YAKIN

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise şunları söyledi: “Bende bu konuda komisyon üyelerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Çanta Mahallemizde meskun mahallin hemen kıyısında Çantaspor futbol sahasının üstünde yerleşim alanına yakın bir alanda planlanıyor.

“YAKLAŞIK 100 MİLYONLUK YATIRIM OLACAK”

Basit bir trafo olarak algılamasın vatandaşlarımız.  Yaklaşık 100 milyonluk bir yatırım ve büyük bir trafo merkezi olacak burada. Bunun anlamı da şu; tüm Silivri’nin köylerinin beslendiği, elektrik kesintilerinin minimize edildiği aynı zamanda da sanayicilerin elektrik ihtiyacının karşılandığı bir trafo merkezi planlanıyor Kınalı merkezine.

“ALTERNATİF ALANLAR SUNDUK”

Biz TEİAŞ yetkilileriyle bir araya geldiğimizde Çanta’da özellikle de açık bir trafo merkezi planladıklarında bunun Çanta’ya hiç uygun olamayacağını veya düşündükleri alana uygun olamayacağını ifade ederek kendilerine alternatif alanları sunduk. 3-4 aydır komisyonumuzla görüşüyorlar. Bizim amacımız en uygun yere, çevre ve doğa etkilerinin en az olacağı yere yapılması tabi ki. Bunun aksini hiç kimse düşünmemeli.

“ÜLKEMİZİN ENERJİYE İHTİYACI VAR”

Ama şöyle de bir gerçek var; mahalle gezilerimde hanımefendilerden baz istasyonu şikayetleri alıyorum. O baz istasyonunun oradan kalkması için bizim de cep telefonlarını çöpe atmamız lazım esasında. Hem cep telefonu ile günün her dakikası iletişim kurmak, internete bağlanmak isteyeceğiz ama baz istasyonlarının da kaldırılmasını isteyeceğiz. Elektrik de bu mantıkta esasında… Ülkenin hem yerleşim alanlarının hem de sanayinin ciddi şekilde enerjiye ihtiyacı var. Bu enerjinin de bir şekilde hem sağlanması hem dağıtılması söz konusu. TEİAŞ yetkilileriyle önümüzdeki günlerde inşallah bir araya geliriz ve bu konuyu da Silivri’nin hayrına bir şekilde noktalarız diye düşünüyorum.”

Konuşmaların akabinde komisyonca da uygun bulunmamış olup, alternatif alanların önerilmesine karar verildiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum