Barlas : 15 Temmuz Gecesi Çanakkale Ruhu Dirilmiştir

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza kasteden 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, kahramanlık destanı yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum" diyen Barlas, "İradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Barlas : 15 Temmuz Gecesi Çanakkale Ruhu Dirilmiştir
Editör: Yaz Dostum
15 Temmuz 2020 - 15:23 - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 - 23:27

Barlas, şunları kaydetti:

"Bir ay yıldızın İstikbali ve İstiklali için yüzlerce şehit, binlerce gazi ve bir gecede yıldızlaşan milyonlarca yürek. Bilinmelidir ki, vatanı seccade bilip şehadetiyle secde eden bir millet ancak rükuda eğilir. Şüheda kanını bayrağına nakşetmiş, ezanı kendisine aşk etmiş, Allah aşkı ile üç kıtayı fethetmiş Evlad-ı Fatihan 15 Temmuz gecesi yeni bir destan yazmış, Çanakkale ruhu dirilmiştir. 

Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek İşte çiğnetmedi namusunu. Çiğnetmeyecek! 

İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un bu mısralarında belirttiği "Asım" 15 Temmuz kahramanları. Hak ile batıl savaşında ezan sevdalıları, vatan sevdalıları, bayrak sevdalıları adeta üstad Necip Fazıl KISAKÜREK'e nazire yapmış, Sakarya ayağa kalkmıştır. 

Cihad meydanını, Pehlivansız... Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım! 

Arif Nihat Asya'nın duası kabul olmuştur. Hak kazanmış batıl yenilmiştir. Ezanın dinmeyeceği, bayrağın inmeyeceği, vatanın bölünemeyeceği bizzat millet tarafından yeniden ilan edilmiştir. 

Unutulmaz adı şanlı şehitler
Al bayrağa sevdalanmış yiğitler
Bir can değil bin can feda diyenler
Bitmez bizde Ömer Halisdemir’ler...

Vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza kasteden 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, kahramanlık destanı yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. İradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Şehitlerimizi ve Gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız..."

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum