İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyelerinden 15 Temmuz Mesajları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri, sosyal medya hesapları üzerinden tebrik mesajları yayımladı. Milli mücadele ruhunun en güzel örnekleriyle ifade edilen mesajlarda demokrasinin önemine büyük dikkat çekildi.

İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyelerinden 15 Temmuz Mesajları
Editör: Yaz Dostum
15 Temmuz 2020 - 21:27 - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 - 23:27

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) düzenlenen 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçti. Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimi dolayısıyla her yıl 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak anılıyor. Türk halkının demokrasisine sahip çıktığı ve topyekun mücadeleye katıldığı, dünyada demokrasi tarihini yeniden yazdıracak kadar şanlı bir direniş olan 15 Temmuz’un anlam ve önemi dolayısıyla İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri sosyal medya hesapları üzerinden tebrik mesajları yayımladı. Yayımlanan mesajlarda mücadele hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz için dualar edilirken, gazilerde unutulmadı.

İşte, o mesajlar;

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas : Bir ay yıldızın İstikbali ve İstiklali için yüzlerce şehit, binlerce gazi ve bir gecede yıldızlaşan milyonlarca yürek. Bilinmelidir ki, vatanı seccade bilip şehadetiyle secde eden bir millet ancak rükuda eğilir. Şüheda kanını bayrağına nakşetmiş, ezanı kendisine aşk etmiş, Allah aşkı ile üç kıtayı fethetmiş Evlad-ı Fatihan 15 Temmuz gecesi yeni bir destan yazmış, Çanakkale ruhu dirilmiştir. Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek İşte çiğnetmedi namusunu. Çiğnetmeyecek! İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un bu mısralarında belirttiği "Asım" 15 Temmuz kahramanları. Hak ile batıl savaşında ezan sevdalıları, vatan sevdalıları, bayrak sevdalıları adeta üstad Necip Fazıl KISAKÜREK'e nazire yapmış, Sakarya ayağa kalkmıştır. Cihad meydanını, Pehlivansız... Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım!

Arif Nihat Asya'nın duası kabul olmuştur. Hak kazanmış batıl yenilmiştir. Ezanın dinmeyeceği, bayrağın inmeyeceği, vatanın bölünemeyeceği bizzat millet tarafından yeniden ilan edilmiştir. Unutulmaz adı şanlı şehitler. Al bayrağa sevdalanmış yiğitler. Bir can değil bin can feda diyenler. Bitmez bizde Ömer Halisdemir’ler...Vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza kasteden 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, kahramanlık destanı yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. İradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Şehitlerimizi ve Gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız...

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı : Millet olarak kazandığımız zaferin haklı gururunu yaşarken, kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler : 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde şahlanarak meydanları dolduran Milletimiz, iradesi ve dirayetli duruşuyla hainlere gereken cevabı vermiştir. O gece #MilletinZaferi dir! Can verir toprak vermez bu aziz Millet!!! Şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun! Gazilerimizden Allah razı olsun. ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Şükriye Akkaya Karakuş : Milletimizin istikbal ve istiklal mücadelesinin, bağımsızlık destanının adıdır #15temmuz. Hain darbe girişimine karşı dimdik durarak demokrasinin ve milli iradenin üstünde hiçbir gücün olmadığını gösteren, bayrak için, vatan için hayatını ortaya koyan tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Orhan Çalışkan : Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın… Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir. 15 Temmuz Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Ülkenur Büke : #15Temmuz Vatanımızın bayrağına ,birliğine, dirliğine  uzanan hain ellere geçit vermeyen  tüm şehitlerimizi rahmetle ve duayla, Gazilerimizi  minnetle anıyorum. Unutmadık, Unutturmayacağız!

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar : "Bunlar vatandaşlarımıza karşı acımasızca kullanıldı. En küçük bir tereddüt göstermediler. Peki onların karşısına dikilen milletimizin neyi vardı? Benim vatandaşımın elinde silah mı vardı? Sadece elinde aynen bugün olduğu gibi bayrağı vardı, ama bunun yanında çok daha etkili bir silah vardı. O silah da imanıydı, imanı." ..Recep Tayyip Erdoğan.. 15 Temmuz  hain darbe ve girişiminin 4. yılında   FETÖ'cü vatansızlara karşı vatan, bayrak, ezan, bağımsızlık ve demokrasi adına canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarını sunuyorum. Bu vatan hiçbir zaman sahipsiz kalmadı ve kalmayacak. Canımız pahasına koruduk. Koruyacağız...

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Yasin Gören : “Canım elinde bulunan Allah’a yemin ederim. İstedim ki Allah yolunda savaşıp öldürüleyim, sonra diriltileyim, sonra öldürülüp tekrar diriltileyim, daha sonra tekrar öldürüleyim ve diriltileyim.” (Buhari, Temenni, 1.) “Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.” (Bakara, 2/154)​ “Allah'ım, 15 Temmuz gecesi canlarını din ü devlet, mülk ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetine gark eyle…​”

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu : Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” Mustafa Kemal ATATÜRK Hain darbe girişimini lanetliyor, şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum...

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız : Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı : 15 Temmuz’un 4. yıl dönümünde de FETÖ darbe girişimini bir kez daha lanetliyorum. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet diliyorum. Darbelerin panzehiri gerçek bir demokrasidir.

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar : Allah'ım bizi vatansız, bayraksız, ezansız bırakma. İçimizdeki hainlere göz açtırma.Bu yüce millet 15 Temmuz'da yapılanları hiçbir zaman unutmayacaktır. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun.15 Temmuz kahraman Türk milletinin demokrasi bayramıdır. Kutlu olsun.
 
Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum