Barlas: Gaz faturasının yüzde 80'ini, elektriğin yüzde 50'sini devlet ödüyor

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, pazartesi günü gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısında Cumhur İttifakı tarafından İSKİ üzerinden İBB yönetimine yönelik yapılan eleştiriler üzerine CHP Grubu’nun iktidarın doğalgaza ve elektriğe getirdiği kallavi zamları hatırlatmasına anında karşılık verdi. Doğal gaz faturasının yüzde 80'ini, elektriğin de yüzde 50'sini devletin karşıladığını ifade eden Barlas, “Devletimizin vatandaşın üzerinden yük almak için gereğini yaptığına inanıyorum. Lütfen eleştirirken bazı şeyleri de inceleyin öyle eleştirin” dedi.

Barlas: Gaz faturasının yüzde 80'ini, elektriğin yüzde 50'sini devlet ödüyor
Editör: Yaz Dostum
04 Ocak 2022 - 21:28 - Güncelleme: 04 Ocak 2022 - 21:38
Silivri Belediye Meclisinin 2022 yılı Ocak ayı meclis toplantısının 1. birleşimi, dün Volkan Yılmaz'ın Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Cumhur İttifakı, CHP’li İBB yönetimini eleştirdi ve seçilmeden önce suya zam yapmayacağı sözünü veren Ekrem İmamoğlu’na sözünü hatırlattı.

Onlarca hizmet ve faaliyet karşısında İSKİ üzerinden algı operasyonu yapıldığını ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yıpratılmaya çalışıldığını ileri süren CHP Grubu, hem Cumhur İttifakı’nı hem de İSKİ üzerinden Silivri’nin cezalandırıldığını söyleyen Başkan Volkan Yılmaz’ı elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara da aynı şekilde tepki göstermeye davet etti.


“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, İSKİ’NİN YAPAMADIĞI İLERİ BİYOLOJİK TESİSLERİNİ YAPACAK”

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, zam tartışmasında devreye giren isimlerden oldu. 
Barlas, konuyla ilgili şunları söyledi: “İSKİ’nin yapamadığı ileri biyolojik arıtma tesislerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız zaten yapacak. İSKİ’nin üzerinden yükü almış olacak.

“FATURANIN YARISI HAZİNE BÜTÇESİNDEN SÜBVANSE EDİLİYOR”

Vatandaşlarımızın küresel enerji krizinden en az şekilde etkilenmesi için her adımı attık. Doğal gaz maliyetinin dörtte üçünü, elektrik maliyetinin yarısını devlet olarak karşıladık. Şu anda ülkemizde doğal gaz 0,16 euro’dur. Hep Bulgaristan’dan örnek veriyorsunuz, Bulgaristan’da 0,99 euro fiyatı vardır. Devletimizin vatandaşın üzerinden yük almak için gereğini yaptığına inanıyorum. Lütfen eleştirirken bazı şeyleri de inceleyin öyle eleştirin.”

YILMAZ: DOĞAL GAZA, ELEKTRİĞE GELEN ZAMDAN MEMNUN DEĞİLİM

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İSKİ üzerinden Silivri’nin cezalandırıldığı düşüncesini yineledi. İktidarın elektrik ve doğalgaza yaptığı zamlar için ise, “Ben doğal gaza, elektriğe gelen zamdan memnun olabilir miyim, savunabilir miyim?” ifadelerini kullandı. Muhalefetin “Hiç itiraz ettiğinizi görmedik?” demesi üzerine Başkan Yılmaz, “Bu ne itiraz hali değil mi? İtiraz ediyorum. Savunabilir miyim diyorum?” tarzında cevap verdi.

Haber : Hazal BAŞARAN





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum