Başkan Adayı Aliş Eren: Biz bu işi layıkıyla yaparız!

27 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası genel kuruluna aday olduğunu açıklayan Aliş Eren, şu andaki yönetimin artık misyonunu tamamladığını ve hizmet için kan değişiminin şart olduğunu söyledi. Meslektaşlarını yeni bir değişime imza atmaya ve seçimlerde kendilerine destek vermeye davet eden Eren, “İnanıyoruz ki seçimden seçime hatırlanan, oy bahanesiyle yalnızca seçim döneminde ziyaret edilen, şoför esnafımız bu defa gereğini yapacak, esnafın sorunlarıyla ilgilenmeyen, dertleriyle dertlenmeyen, bu yönetimi değiştirecektir. Tüm halkımızın ve üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Genel kurulun şoför esnafımızın hayrına olması en büyük temennimizdir” dedi ve ekledi: “Teveccüh gösterilir ve bir görev verilirse biz bu işi layıkıyla yaparız.”

Başkan Adayı Aliş Eren: Biz bu işi layıkıyla yaparız!
Editör: Yaz Dostum
16 Mart 2022 - 20:42 - Güncelleme: 20 Mart 2022 - 20:32
Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 27 Mart Pazar günü kongresi yapılacak. Mevcut Başkan Recep Akıncı, güven tazelemek isterken karşısına 30 yıllık şoför esnafı, 13 sene odaya emek veren, bunun 6 senesinde Başkan Vekilliği görevini yürüten, tanık olduğu hatalı işler neticesinde görevinden istifa ederek ayrılan Aliş Eren, rakip olarak çıktı.

“ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI”

Güçlü bir ekip oluşturarak sahaya inen Aliş Eren, 2. kez aday olma gerekçelerini ve hedeflerini şöyle açıkladı:

Değerli şoför esnafımıza hizmet etmek, onların dertlerine derman olmak için hizmete talibiz. Yaşadığımız sorunları aşmak için hep birlikte mücadele edelim. Sizi dinlemeye, taleplerinizi hayata geçirmeye ve kamu nezdinde sizleri en iyi şekilde temsil etmeye yönelik var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyorum. Güçlü bir ekiple yönetime aday olduk ve sizlerle beraber odamızı yöneteceğiz ve haklarımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

“ŞOFÖR ESNAFIMIZIN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ARTTIRMAK İÇİN DEĞİL, MEVCUT SORUNLARI AZALTMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Geçim sıkıntılarının ve kaygıların arttığı bugünlerde taşıyıcılık sektöründe hizmet veren üyelerimizin de her geçen gün zorlandığının, yıprandığının farkındayız. Koltukta oturmak için değil, hizmet etmek için çıktığımız bu yolda en büyük amacımız odayı bugünkü pasif halinden kurtarıp, saygın bir konuma getirmektir. Gün birlikteliğimizin ve beraberliğimizin gücünü ortaya koyma günüdür.

“SİLİVRİ ŞOFÖRLER ODASINI BATIKTAN ÇIKARACAĞIZ”

Şu andaki yönetim çoktan misyonunu tamamladı. Cereyan parasını dahi ödeyemediler. Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz devreye girdi. Odamız içinde bulunduğu finansal kriz nedeniyle Silivri sanayi sitesinde İşletme Kooperatifi binasında çıkılan çatı katına taşınmak zorunda kaldı. Oranın tadilatını bile Belediye Başkanımız üstlendi. Belli bir süre kira da vermeyecekler. Böyle işin içinden çıktılar yoksa oda kapanmıştı. Bir de batık odaya açılış töreni yaptılar. Ayıp. Allah nasip ederse oda bizim dönemimizde kaybolan itibarını bütün kurum ve kuruluşlar nezdinde tekrar kazanacak ve hak ettiği değeri elde edecektir.

“ODAMIZI KİRADAN KURTARMAYA YANAŞMADI”

2014 yılında seçim alındığında kasada 430 Bin TL para vardı. Zamanında Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, şimdi hizmet verdikleri binanın inşaatını yaparken 3. kattaki 240 metrekare yeri, 240 Bin TL’ye odamıza bıraktı. Hatta, “Yarısını verseniz de olur, diğer yarısını sonra ödersiniz” diyerek kolaylık da sundu. Özcan Işıklar Başkanımız devreye girdi. Katın iç dizaynını tamamen yaptırmayı üstlendi. Birlik Başkanı Faik Yılmaz, yeri almak ve tapuyu göstermek kaydıyla 30-40 Bin TL civarında destek sağlayacağının sözünü verdi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Sayın Fevzi Apaydın da tapuyu gördüğünde zaten 60-70 Bin TL gönderecekti. Recep Akıncı yeri almadı, almaya yanaşmadı bile! Odamızı kiradan kurtarabilirdik. Zamanında orası alınsaydı odamızın şimdi kendi yeri de olacaktı, parası da olacaktı.


“ŞOFÖR ESNAFI YILLARDIR KADERİNE TERK EDİLDİ”

Benim amacım mali durumu düze çıkardıktan sonra odayı yeniden merkeze taşımak. Esnaf da böyle istiyor zaten. Akaryakıt fiyatlarının artması, tamir masraflarının artık ödenemez duruma gelmesi karşısında esnafımız son derece yıpranmışken, en ufak bir işlem için 6 kilometre mesafedeki odaya gidip gelmek esnafımızı ayrıca yormakta. Sorunların çözümü noktasında mevcut oda yönetimi, esnafımızla istişareden uzak bir şekilde duruş ortaya koymaktadır. Esnafımız kime derdini anlatacağını bile bilmemektedir. Sektörümüzde bir sahipsizlik ortaya çıkmıştır. Biz esnafımızın sorunlarına sahip çıkarak çözüm getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyız.

“RECEP AKINCI'YA BUHARLAŞAN PARALARIN, YAPILAN BORÇLARIN HESABINI SORACAĞIM"

Dere boyundaki yer yıkılınca Büyükşehir odaya 2008 yılında 230 Bin TL para ödemişti. O para da ortada yok. 250 Bin TL’de borç var. Yazık günah değil mi? Ben bunları Genel Kurul’da da dile getireceğim. Yer mi aldı, arsa mı aldı, daire mi aldı; Başkan Recep Akıncı beyefendi çıkacak bunları açıklayacak.

“8 SENEDİR MAKAM ARACININ SALTANATINI SÜRÜYOR”

Makam arabası 8 seneden beri Selimpaşa’ya gidip geliyor. Bunun bir mazotu var. Odamızın rahmetli Başkanı Zafer Aşkın ağabey, aracı özel işleri için kullanmazdı. Recep Akıncı, 24 saat arabanın üzerinde. Keyfi ve şahsi olarak kullanamaz. El insaf, el vicdan ya! Bu noktada özellikle belirtmek istiyorum; benim kimseyle kişisel bir husumetim yok, kendimde şoför esnafıyım, zamanında gördüğüm yanlışlar üzerine görevimden istifa etmiştim. Haksızlık karşısında dün de sessiz kalmadım, bugün de sessiz kalmayacağım.


“ŞOFÖRLERE ÜCRETSİZ HUKUK YARDIMI SAĞLAYACAĞIZ”

Mevcut yönetimin kriz yönetme ve problem çözme gibi konularda yetersiz kaldığına yıllardır üzülerek tanık oluyoruz. Odayı seçimden seçime gündem olmaktan çıkarıp, yılın her günü şoförlerin destekçisi ve yanında olan bir oda haline getireceğiz. Mevcut yönetimdeki en büyük eksikliklerden biri olan hukuki desteği, şoförlerimizin hizmetine sunacağız. Esnaflarımızın çalışma konularına giren hususlarda haklarını korumak için oda tarafından aktif bir şekilde "avukat" desteği sağlanacak. Şoför esnafımızın hak ve menfaatlerini korumak, birlik ve berberliğini sağlamak, yol ve trafik güvenliği konusunda şoför esnafımızı bilgilendirmek ve güçlendirmek için çalışacağız.

“KREDİYE ULAŞMAKTA ZORLUK ÇEKEN ŞOFÖRLERİMİZ İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”

Ekonomimizin temel taşı olan şoför esnafımız maalesef gelir düzeyi düşüklüğü, teminat yetersizliği ve krediye ulaşmada büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Esnafımız için uygun kredilerin çıkartılması için girişimlerde bulunacağız. Şoför esnafımızın sorunlarını yakinen biliyoruz. Çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle tüm sorunları çözmek için geleceğiz. 

“ODAMIZ ESNAFIMIZIN 7/24 HİZMETİNDE OLACAK”

Odaya kayıtlı kamyon, kamyonet, taksi, dolmuş, minibüs, servis, otobüs, nakliye sektöründe ne kadar dirsek çürüten arkadaşımız varsa iş, aş kaygısı yaşamaması için en zor zamanlarında yanında olacağız. Oda menfaatleri adına her kişi, kurum ve kuruluşla iletişim kurup iş birliği yapma ve ortak fayda üretme anlayışını sürdürmekte kararlıyız. Mutluluğunuz mutluluğumuz, üzüntünüz üzüntümüz diyerek gece gündüz 24 saat her şekilde yanlarında olacağız.

“BİZ BU İŞİ LAYIKIYLA YAPARIZ”

Odamızın dününü ve bugününü bilen, yarınını ise bilgi, birikim ve tecrübemle şekillendirmek adına çıktığım bu yolda, kendisini, ailesini ve yarınlarını düşünen her şoför esnafı kardeşimin desteğine ben ve ekibim talibiz. Teveccüh gösterilir ve bir görev verilirse biz bu işi layıkıyla yaparız. 

“DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ”

İnanıyoruz ki seçimden seçime hatırlanan, oy bahanesiyle yalnızca seçim döneminde ziyaret edilen, şoför esnafımız bu defa gereğini yapacak, esnafın sorunlarıyla ilgilenmeyen, dertleriyle dertlenmeyen, bu yönetimi değiştirecektir. Tüm halkımızın ve üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Genel kurulun şoför esnafımızın hayrına olması en büyük temennimizdir.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

Aliş Eren
Şahin Besledi
Adem Dalay
Mustafa Mert
Taner Tunç
Serdar Ünlüer
Gürkan Kaptan

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

Ahmet Gül
Cihat Paksoy
Gökhan Tetik

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

Şenol Balçık
Serkan Mangır
Zeki İn
Özkan İpek
Kerim Kuro
Ercüment Besen
Cemalettin Gürcan

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

Doğan Sıdırlı
Zekai Çiftçi
Uğur Akkaya
Haber : Hazal BAŞARAN









 

YORUMLAR

  • 0 Yorum