Başkan Esen; "Bizim Faşizme Yedirecek Tek Bir Yoldaşımız Yoktur!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, instagram canlı yayınında konuk olduğu programda vefa destek grubuyla kavga ettiği iddia edilen bu çerçevede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından yapılan itiraz sonucu tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’la ilgili konuştu.

Başkan Esen; "Bizim Faşizme Yedirecek Tek Bir Yoldaşımız Yoktur!"
Editör: Yaz Dostum
19 Mayıs 2020 - 20:44 - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 - 20:55

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, bugün 15.00’da İstanbul Gençlik Örgütü’nün "19 Mayıs Özel | Genç Siyaset" instagram canlı yayınına konuk oldu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun, Tuzla İlçe Başkanı Eren Ali Bingöl’ün de konuşmacı olarak yer aldığı programda 19 Mayıs’la ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Başkan Esen, Adana'nın Yüreğir ilçesinde kaymakamlığa bağlı Vefa Destek Grubu ekipleriyle kavga ettiği iddia edilen bu çerçevede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından yapılan itiraz sonucu tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’a selam gönderdi.

“BUGÜN ÇOK ÖZEL BİR GÜN”

Esen, şöyle konuştu:

“Maalesef salgın nedeniyle 19 Mayıs’ı büyük bir coşku içinde kutlayamıyoruz. Bugün çelenk sunma törenimizi gerçekleştirdik. Kısıtlı bir katılımla parti çelengimizi Atamızın huzuruna sunup daha sonrasında saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’mızı okuyarak bugüne başladık. Evlerimizden bu coşkuyu yaşamaya, genç yoldaşlarımızı ve vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak etmeye gayret gösteriyoruz. Bugün çok özel bir gün. Atatürk’ün gençliğe emaneti olan bir bayram. Bizler Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği, onun partisinde siyaset yapan gençler olarak ayrı bir mutluluk yaşıyoruz.
 
“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN YÜRÜYORUZ”

Bizler görev emrini Bursa Nutku’ndan alan Gençliğe Hitabe’den alan gençler olarak onun kurmuş olduğu bu Cumhuriyette ve siyasi partide hizmet ediyor olmak bizleri ayrı bir anlamlandırıyor. Bizler ona layık işler yapacağız. Görev sorumluluğumuz çok büyük. Gençler olarak bizler siyasette fazla yer bulamıyoruz maalesef ama böyle olmadığını kanıtladık. Bir iddia ortaya koyduğumuz zaman bunun da örgüt nezdinde karşılık bulabileceğini, bizlerin de söz sahibi olup yönetebilme idaresine sahip olabileceğimizi ispatlamış olduk. Son derece önemli buluyorum bunu. Partimizin her kademesinde görev alan kişiler olarak bizler aynı amaca hizmet ediyoruz, Atatürk’ün izinden yürüyoruz.

“SİYASETTEN KORKMAYIN”

Benim buradan vereceğim mesaj şu olacak; hiçbir zaman çekinmeyelim, siyasetten korkmayalım, bizler söz sahibi olmazsak ve söz hakkını kendimizde görmezsek o zaman biat etmek zorunda kalırız.

“EREN YILDIRIM KARDEŞİM YALNIZ DEĞİLDİR”

Ben buradan aynı zamanda CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanım Eren Yıldırım kardeşime selam gönderiyoruz. Bizim bu süreçte faşizme yedirecek tek bir yoldaşımız yoktur. Bizler çalışmalarımızı hep beraber sürdüreceğiz ve ülkeyi yönetme iddiasını kendimizde bulacağız. Bunun için de ben buradan CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanıma sevgilerimi sunuyorum. Bizler onun yoldaşları olarak yanındayız.

“CHP’NİN İÇİNDE ÇOK FAZLA ONURLU GÖREV VAR”

Bunun yanı sıra bizler bu partide emek vermiş, cefa çekmiş, bu partinin tozunu toprağını yutmuş gençler olarak her zaman bu partide kendimizi yükselteceğiz. Bizler bu partinin içinde büyüdük, mücadele verdik ve bu görevlere gelmenin ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. CHP’nin içinde çok fazla onurlu görev vardır ama İlçe Başkanlığı görevini bu genç yaşta üstlenebilmek ayrı bir onur.

“ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Hepimiz kıymetini bilmemiz gereken bir değeri taşıyoruz. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Benim iki büyük eserim vardır: biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi.’ Bizler bu mirasın sahibi gençler olarak onun izinde yürümeye devam edeceğiz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum