Başkan Yardımcısı Hasan Solak'ın ailesine ait binada kaçak çıkma iddiası

CHP İlçe Başkanı Berker Esen’e bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak’ın Selimpaşa’da ailesine ait binada kaçak çıkma var. Bununla ilgili bir girişiminiz oldu mu ya da bir girişimde bulunacak mısınız?” şeklinde soru yöneltildi.

Başkan Yardımcısı Hasan Solak'ın ailesine ait binada kaçak çıkma iddiası
Editör: Yaz Dostum
30 Mayıs 2022 - 21:08 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 21:55
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, bugün CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile birlikte yerel ve genel gündemi değerlendirmek üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda kaçak yapılaşma ile mücadele kararlılığını her fırsatta vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın Yardımcısı Hasan Solak ile alakalı bir iddia soruldu.



ESEN: BASİT BİR SUNDURMA DENİLEREK 3 BİN METREKARELİK KAPALI ALANA GÖZ YUMULDU

“Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak’ın Selimpaşa’da ailesine ait binada kaçak çıkma var. Bununla ilgili bir girişiminiz oldu mu ya da bir girişimde bulunacak mısınız?” şeklinde yöneltilen soru üzerine CHP’li Berker Esen, şu açıklamalarda bulundu:

“Gümüşyaka’daki sanayi fabrikası için basit bir sundurma denilerek, 3 bin metrekare civarında kapalı alan yapıldı. İtirazımız sonucunda burası mühürlendi. Birçok sanayi bölgesinde bu gibi yapıların yapıldığını tespit ettik. Bunları da İBB ile paylaştık. İlçe belediyesi ile de paylaşıyoruz.

“VEGA AVM’DE YAPILANLAR BASİT BİR TADİLAT DEĞİL”

Bir diğer konu, Vega AVM. Burayı Belediye Başkanı sorduğumuzda bize, ‘Basit bir tadilat’ diye cevap verdi. Takdiri size bırakıyorum. Vega AVM içinde yapılanlar basit bir tadilat mıdır? Biz Başkanın basit anlayışını sanayide gördük. ‘Basit bir sundurma’ dedi, 3 bin metrekare kapalı alan yapıldı. Şimdi de Vega AVM’de yapılanlara ‘basit bir tadilat’ diyor. Orada yapılanlar basit bir tadilat değil. Otoparka yeni dükkanlar eklenmiş. Yeni asansörler, yeni yürüyüş yolları yapılıyor. Dükkan sayısı artırılmış. Plana uygun değil. Ruhsatı bildiğimiz kadarıyla yok. İtirazımızı yaptık. Kaçak mı kaçak. Yıkılacak mı takip ediyoruz.

“KÖYLERDE KAÇAK YIKIM ŞOVU YAPILIRKEN, MERKEZ GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Elbette köylerde tarım arazilerine yapılan kaçak yapılar yıkılmalı. Buna hiçbirimizin itirazı yok. Sonuna kadar destekliyoruz. Ancak siz gidip köylerde tarım arazilerine yapılan kaçak yapıyı yıkıp şov yapacaksınız ama merkezde birçok kaçak yapının olduğu bilinmesine rağmen gereğini yapmayacaksınız?! O zaman sizin burada samimiyetiniz sorgulanır. Biz bunların takibini yapıyoruz. Sonuç aldığımızda sizlerle paylaşacağız.

“SADECE HASAN SOLAK ÜZERİNDEN DEĞİL İLÇEDEKİ TÜM KAÇAK YAPILARLA İLGİLİ TAKİPTEYİZ”

Sadece bu isim (Hasan Solak) üzerinden değil Silivri’deki bütün kaçak yapılarla ilgili tespit ve itirazlarımızı dile getiriyoruz. Gereğinin yapılması noktasında da taleplerimizi yapıyoruz."

Hazal BAŞARAN



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum