Başkan Yılmaz: Eğitime Desteğimiz Sürecek!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, katıldığı bir radyo programında eğitim yatırımlarıyla alakalı bilgilendirmelerde bulundu. Yılmaz, yapmış olduğu açıklamalarında kadınlara seçim sürecinde bir söz verdiğini ifade ederek, “Onların en büyük problemi çocuklarının eğitimi ve bir hayat kurmaları noktasındaki alt yapıyı oluşturmak onun için biz eğitime destek veriyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz: Eğitime Desteğimiz Sürecek!
Editör: Yaz Dostum
19 Eylül 2020 - 23:04 - Güncelleme: 19 Eylül 2020 - 23:30
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Küpe FM radyo programında Kamil Bilici’nin konuğu oldu. Bir yıllık hizmet sürecini değerlendiren Yılmaz, kendisine yöneltilen eğitim yatırımlarıyla alakalı soruyu yanıtsız bırakmadı. Yılmaz; “Hanımefendilere ‘Sizlerin belediye başkanıyım, sizlerle beraber yol yürüyeceğim' demiştim. Bunu söylerken onların çocuklarını, gençlerini de işin içine katarak söylemiştim. Annelerin en büyük problemi çocuklarının eğitimi ve bir hayat kurmaları noktasındaki alt yapıyı nasıl oluşturacaklarıdır. Onun için biz eğitime destek veriyoruz.” dedi.

“ÖZEL VE DEVLET OKULLARIN ARASINDAKİ MAKASI KAPATAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

Kamil BİLİCİ: Eğitim yatırımlarınız ne durumda?

Volkan YILMAZ: Hanımefendilere ‘Sizlerin belediye başkanıyım, sizlerle beraber yol yürüyeceğim' demiştim. Bunu söylerken onların çocuklarını, gençlerini de işin içine katarak söylemiştim. Annelerin en büyük problemi çocuklarının eğitimi ve bir hayat kurmaları noktasındaki alt yapıyı nasıl oluşturacaklarıdır. Onun için biz eğitime destek veriyoruz. Silivri Belediyesi olarak kreş için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne beş tane yer tahsisi yaptık. İBB'nin buraya kreş yapabileceği yeri yok. İki tanesi bitmek üzere. Bir tanesine yeni başlayacaklar. Ayrıca Silivri Belediyesi olarak Elginkan Holding ile bir anlaşma yaptık. Cumhuriyet Mahallemize on derslikli bir kreş yapacağız. Burada amaç hem anneleri iş gücüne katmak, hem çocuklarımızı okul öncesi eğitime hazırlamak. Dezavantajlı grupların belediye başkanı olacağız. Köy okullarına gittiğimde içim acıyor. Özel ve devlet okulların arasındaki makası kapatan bir belediye başkanı olacağım dedim. Bu, benim görevim olmasa da dert edindiğim bir konu. Bir enstrüman çalabilecek, bir yabancı dil konuşabilecek, lisanslı sporcu olacak çocuklar yetiştireceğiz dedim. 12 Tane köy okulumuz var. Kütüphanesi, bilgisayar odası, tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmasın dedim. Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere'deki okullarımızın boyası, dış cephesi dahil olmak üzere, kütüphaneleri, bilgisayar odaları ve tiyatro salonları bitti. Sponsorların desteğiyle yaptık. Pandemi döneminde “Hijyen Tuvaletler” diye yeni bir kampanya başlattık. 12 tane okulumuzda 78-80 tuvalet var. Tamamını Elginkan Holding ve Kütahya Porselen'in sponsorluğunda yaptık. İşçiliğini biz yapıyoruz. Bütün köy okullarımızı pırıl pırıl tuvaletlere kavuşturacağız. Eğitimi desteğimiz sürecek.

Haber : Batuhan Güçlü
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum