Yılmaz: "Kalepark'taki Yapıların Projesini Tescil Ettirdik"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, katıldığı bir radyo programında tarihi Kale Park'ta yapılan düzenleme çalışmalarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Yılmaz; "Kalepark 1. derecede sit alanı. 1 Nolu Anıtlar Kurulu ile defaten toplanıp tüm Kalepark'taki her türlü yapının projesini tescil ettirdik. Eskiden hepsi kaçaktı. Altı ay süren titiz çalışmalarla oradaki tarihi dokuyu tekrar canlandırdık” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: "Kalepark'taki Yapıların Projesini Tescil Ettirdik"
Editör: Yaz Dostum
19 Eylül 2020 - 23:06 - Güncelleme: 19 Eylül 2020 - 23:28
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Küpe FM radyo programında Kamil Bilici’nin sorularını yanıtladı. Kale Park'ta yapılan düzenleme çalışmalarıyla alakalı açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Benim aile, iş ve siyasi yaşantımda en önem verdiğim şey verdiğim sözleri tutabilmek, tutamayacağım sözleri de vermemek. Silivri'ye verdiğimiz sözler vardı. Allaha çok şükür ki hepsini bir bir hayata geçiriyoruz. Kalepark ile ilgili iki sözümüz vardı; tarihi dokuyu korumak ve mirasa sahip çıkmak, farkında olmadığımız tarihi dokuyu ortaya çıkarmak ve sosyal tesisleri vaat etmiştik. Kalepark 1. derecede sit alanı. 1 Nolu Anıtlar Kurulu ile defaten toplanıp tüm Kalepark'taki her türlü yapının projesini tescil ettirdik. Eskiden hepsi kaçaktı. Altı ay süren titiz çalışmalarla oradaki tarihi dokuyu tekrar canlandırdık.” dedi.

Soru cevap şeklinde ilerleyen açıklamalarda şunlar kaydedildi:

“KALE PARK’TA TARİHİN ŞAHİTLİĞİ EŞLİĞİNDE ORADA NİKÂHLAR KIYILACAK”

Kamil BİLİCİ: Kale Park'ta da bir düzenleme süreci yaşandı. Ondan da bahsedelim mi?

Volkan YILMAZ: Benim aile, iş ve siyasi yaşantımda en önem verdiğim şey verdiğim sözleri tutabilmek, tutamayacağım sözleri de vermemek. Silivri'ye verdiğimiz sözler vardı. Allaha çok şükür ki hepsini bir bir hayata geçiriyoruz. Kalepark ile ilgili iki sözümüz var; tarihi dokuyu korumak ve mirasa sahip çıkmak, farkında olmadığımız tarihi dokuyu ortaya çıkarmak ve sosyal tesisleri vaat etmiştik. Emeklilerin, öğrencilerin, dar gelirli insanların da aileleriyle gelip Silivri Belediyesi tarafından işletilen, çayın 1 TL, kahvenin 3 TL'ye içildiği sosyal tesisi hayata geçirdik. Sosyal belediyeciliği herkese göstermek istedik. Kalepark 1. derecede sit alanı. 1 Nolu Anıtlar Kurulu ile defaten toplanıp tüm Kalepark'taki her türlü yapının projesini tescil ettirdik. Eskiden hepsi kaçaktı. Altı ay süren titiz çalışmalarla oradaki tarihi dokuyu tekrar canlandırdık. İlkokul ve ortaokuldaki çocukların gelip Silivri'nin ve kalenin tarihini öğreneceği bir yer oldu. Aynı zamanda içine bir mesire alanı koyduk. Bir liralık çayı da içmek istemiyorlarsa termoslarıyla çaylarını ve kahvaltılarını getirsinler. Çok güzel gezi alanları oluşturduk. Benim en çok önem verdiğim şey; Orhan Gazi'nin Bizans prensesi Teodora ile nikâhının yapıldığı kaledir ve biz oraya küçük bir amfitiyatro yaptık. Tarihin şahitliği eşliğinde orada nikâhlar kıyılacak. Orhan Gazi ile Teodora gibi Ahmet ile Ayşe'nin nikahı orada kıyılacak. Sosyal belediyeciliğimiz, sosyal işletmelerimiz, kafelerimiz devam edecek. Sahilde de başka bir projemiz var. Yine Kalepark gibi belediyenin işlettiği bir yer olacak. Verdiğimiz sözleri tek tek tutmaya devam edeceğiz.

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum