Yılmaz: "Silivri'nin Tarım Politikaları Türkiye'de Örnek Gösterilecek"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Küpe FM'de Kamil Bilici'nin konuğu oldu. Bir yıllık icraatlarını değerlendiren Başkan Yılmaz, tarıma yönelik çalışmalarıyla alakalı detayları dinleyiciler ile paylaştı. İBB’nin fide desteğinden, ilçedeki köy pazarına kadar birçok konu hakkında açıklama gerçekleştiren Yılmaz, “Tarım ve hayvancılık, Silivri'nin marka kent olabilmesi için en önemli parametredir” dedi.

Yılmaz: "Silivri'nin Tarım Politikaları Türkiye'de Örnek Gösterilecek"
Editör: Yaz Dostum
19 Eylül 2020 - 23:15 - Güncelleme: 19 Eylül 2020 - 23:29
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 17 Eylül 2020 tarihinde Küpe FM'de “Kamil Bilici ile Gündemdekiler” programına katıldı. Bir yıllık çalışma süreciyle alakalı açıklamalar gerçekleştiren Yılmaz, tarıma yönelik faaliyetlerini dinleyiciler ile paylaştı. Topraktan geçimini sağlayan çiftçinin her zaman yanında olmaya devam edeceğini belirten Yılmaz, İBB’nin fide desteğinden, ilçedeki köy pazarına kadar birçok konuyu değerlendirmeye aldı.

Açıklamalarda şunlar kaydedildi:

 “BİZ TARIM, TARIMSAL ÜRETİM VE HAYVANCILIK DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kamil BİLİCİ: İBB Meclis toplantılarını izlediğimiz kadarıyla hem iletişiminiz iyi, hem ‘dost acı söyler'i de hatırlatmalarınızı eksik etmiyorsunuz. İBB'nin fide desteğini alım garantili vermiş olmasına rağmen alınmadığını gündeme getirdiniz. Silivri, İstanbul'un en geniş topraklarına sahip. Tarım projelerinden bahsedelim mi?

Volkan YILMAZ: Biz tarım, tarımsal üretim, hayvancılık demeye devam edeceğiz. Bu topraklara inanan insanlar, inanan yöneticileriz. Silivri'ye köy pazarı kurduk. Köylerimizin giriş çıkışlarına gölgelikli, tezgâhların tamamı belediye tarafından yapılan köylü pazarlarını kuruyoruz. Çok ciddi talep var. Tarım ve hayvancılık Silivri'nin marka kent olabilmesi için en önemli parametrelerden biri.

“ÖZÜL DİLEYECEK ‘BU DÖNEM YAPAMADIK' DİYECEKSİNİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne fide desteğinde bulunduğu için teşekkür ettik. Sulama ve gübre desteği dediler yapmadılar. Alım garantili fide dağıttılar! Fideyi verdiniz peki bunun ekimi, dikimi, çapalanması, sulanması, gübresi, toplanması v.s. bunların maliyetleri? Sonra da Silivri'nin Kadıköy'ündeki çiftçiye diyorsunuz ki “Sen bunları İstanbul'un Kadıköy'üne getir orada sat”. Alım garantisi nasıl olacak? Özür dileyeceksiniz. “Bu dönem yapamadık” diyeceksiniz.

“BU TOPRAKLARDA TARIM NE ÖZCAN IŞIKLAR'LA VAR OLDU, NE DE VOLKAN YILMAZ'LA VAR OLACAK”

Avrupa Yakası'nda da iki köy pazarı açacaklarını söylüyorlar. Gelin, Silivri'de köy pazarı zaten var. Gelin, ürünlerinizi burada satın.
Bu topraklarda tarım ne Özcan Işıklar'la var oldu, ne de Volkan Yılmaz'la var olacak. Bu topraklardaki tarımın sahibi Silivri'de yaşayan o güzel çiftçilerimiz. Taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmek istiyoruz. Özcan beye tarımla ilgili yaptıkları için veya TÜRAM'ın kuruluşu için her şey için teşekkür ederim ama tarımı bir belediye başkanından ibaret göstermek çok yanlış. Topatan kavunun tohumunu belediye başkanı mı buldu? O veya ben olmasan Silivri'de tarım mı bitecek?

“SİLİVRİ'DEKİ GÜZEL ŞEYLERİ ALKIŞLAYAMIYORSANIZ BİR KENARDA OTURUP SEYREDECEKSİNİZ”

Bu konulara partizanca yaklaşarak Silivri'deki güzel şeyleri alkışlayamıyorsanız bir kenarda oturup seyredeceksiniz. Bu kaçınılmaz çünkü Silivri'de çok güzel şeyler olacak.

“MASTERCHEF'İN YAYININDAN SONRA ÜRETİCİLERİMİZİN TELEFONLARI KİTLENDİ”

Bu hafta sonu Silivri'de trafik kitlendi. Köy pazarında ürünler bitti. En küçük dönerci dükkânında bile kuyruk vardı. MasterChef programı Silivri'de çekildi. Bununla ilgili de spekülasyonlar yapıldı. Benim görevim Silivri'yi marka kent yapma yolunda güzelliklerini, potansiyelini sunmak ve tanıtımını yapmak. MasterChef'e Silivri'nin kasasından tek bir kuruş çıkmadı. Kişisel ilişkilerimiz ve dostluklarımız sayesinde MasterChef programı Silivri'de çekildi. Program yayınlandıktan sonra burada üretim yapan hanımefendilerin telefonları kitlendi. Ben söylemiyorum, kendileri söylüyor. Sokak röportajlarını  dinlesinler.
 
“KÖSTEK OLMAK İSTEYENLER VARSA, KAZDIKLARI KUYUYA KENDİLERİ DÜŞECEKLER”

Silivri, hepimizin Silivri'si. Biz köstek olmak yerine omuz vermek zorundayız. Köstek olmak isteyenler varsa, şimdiden uyarıyorum kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler. Köylüyle, çiftçiyle beraber el ele tutuştuk, gönül gönüle verdik yürüyoruz. Türkiye'de 30 kg nohut ekip reklamla parlatılan belediye başkanları var. Biz Belediyenin hiç ekilmeyen dikilmeyen arazilerinin tamamına el koyduk. 300 Dönümden 120 Ton arpa hasadı elde ettik. Türkiye'nin kurtuluşu olan milli yerli atalık tohumundan arpa elde ettik. 600 tane dar gelirli çiftçiye 200'er kiloluk dilimlerle bedava dağıttık. Bunu yaparken AK Parti, İYİ Parti, MHP, CHP'li arkadaşlarla imece usulü ile belediyenin kasasına tek kuruş yük getirmeden bu üretimi yaptık. 5 Bin 500 tane samanı yine küçük baş ve büyük baş, dar gelirli hayvancıya dağıttık. 10 Ton Ayçiçek yağı ürettik. Bu dar gelirli ailelerin evlerine girecek. Fasulye, nohut dağıttık. Allaha şükür Gıda Bankası doldu taştı ve her ay 4 Bin 250 vatandaşımıza ulaşıyoruz. Onun için biz tarımsal üretim demeye devam edeceğiz. Artırarak, her gün üzerine koyarak bu işi yapacağız. Göreceksiniz Silivri'nin tarım politikaları İstanbul'u bıraktın Türkiye'de örnek gösterilecek düzeye gelecek.

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum