Beyaz Hazır Yemek, 80 Personelle 6500 Kişiye Hizmet Veriyor

Beyaz Hazır Yemek Kurucusu aynı zamanda Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi Vedat Tunbar, telefonla konuk olduğu İş Dünyası programında firmasını anlattı. “1986 yılında iş hayatına atıldım” diyen Tunbar, “O günden bu yana yemek sektöründe 35 yıldır devam ediyorum. Aynı zamanda paket servis makine üretimi işimiz var. 5 yıldır devam ediyor. Aşağı yukarı 26 ülkeye ihracatımız var” şeklinde konuştu.

Beyaz Hazır Yemek, 80 Personelle 6500 Kişiye Hizmet Veriyor
Editör: Yaz Dostum
23 Aralık 2020 - 22:13 - Güncelleme: 23 Aralık 2020 - 22:19

Beyaz Hazır Yemek Kurucusu aynı zamanda Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi Vedat Tunbar, Küpe FM’de yayımlanan İş Dünyası programının bugünkü konuğu oldu. Tunbar, Beyaz Hazır Yemek’i anlattı.

“PAKET SERVİS MAKİNE ÜRETİMİ İŞİMİZ DE VAR”

Turhan ALYAKUT: Kısaca sizi tanıyarak başlayalım sohbetimize…

Vedat TUNBAR: Ben Pınarhisar/Kırklareli doğumluyum. 1986 yılında iş hayatına atıldım. O günden bu yana yemek sektöründe 35 yıldır devam ediyorum. Aynı zamanda paket servis makine üretimi işimiz var. 5 yıldır devam ediyor. Aşağı yukarı 26 ülkeye ihracatımız var.

Turhan ALYAKUT: Yemek sektöründe yatırım yapmanıza sebep olan şey neydi?

Vedat TUNBAR: Kısmet diyelim. “Yapar mısın” diye bir teklif geldi, bu teklif üzerine gerçekleşti. Yatılı okuldan da bilgim vardı.

“6500 KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Çok eski bir kuruluş Beyaz Yemek. Şu anda kaç kişi çalışıyor, günde ne kadar üretim yapıyorsunuz, kaç kişiye hizmet veriyorsunuz?

Vedat TUNBAR: Biz yerinde üretim ve taşıma yemek hizmeti veriyoruz. Taşıma yemekte 3500 kişiye, yerinde üretimde de 3000 kişiye hizmet sunuyoruz. Toplamda 6500 kişiye hizmet veriyoruz. 80 tane personelimiz var.

Turhan ALYAKUT: Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?

Vedat TUNBAR: Fabrikalara, kamu kurumlarına hizmet veriyoruz. Açıkken 1500 de okul vardı.

Turhan ALYAKUT: Beyaz Yemek’in bir günü nasıl bir tempoda geçiyor?

Vedat TUNBAR: Sabah 05.00-06.00 civarında işe geliyorum. O zamana kadar hazırlıklar yapılmış oluyor. Ustalar yemekleri hazırlıyor ve sonrasında ulaşım noktalarına götürülüyor yemekler. Bazen kendi personellerimiz bazen de fabrikaların kendi personellerinin çabaları ile yemek dağıtımı yapılıyor. Zor olduğu kadar keyifli bir iş.

“SEKTÖR HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR”

Turhan ALYAKUT: Hazır yemek sektörünün pandemiden önce ülkemizdeki durumu nasıldı, şu anda nasıl?

Vedat TUNBAR: Pandemiden önce kamu kurumları ve okullar da bu işin içine dahildi. Fabrikalar yemek ve servis konusunda dışarıdan hizmet almayı tercih ediyorlar. Sektör günden güne gelişiyor. Çok büyük cirolara ulaşıldı bu sektörde.

“KORONAVİRÜS ETKİSİNİ SEKTÖRÜMÜZDE KAYBEDİYOR”

Turhan ALYAKUT: Koronavirüs salgınından nasıl etkilendi sektörünüz?

Vedat TUNBAR: İlk pandemi sürecinde biraz panik ve duraksama oldu ama ilerleyen zamanlarda yatıştı tabi. Yavaş yavaş aynı rakamlara ulaştık gibi gözüküyor.

“DEVLET DESTEĞİ OLMADAN İLERLİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Artan maliyetlerin altından nasıl kalkıyorsunuz, bu konuyla ilgili size bir devlet desteği var mı?

Vedat TUNBAR: Devlet desteği yok. Kurumlarla ilgili istişarelerimiz devam ediyor. Yıllık anlaşma yaptığımız kurumlar bizden desteğini esirgemiyor. Birlikte konuşarak bu işi çözebiliyoruz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum