Bora Balcıoğlu: "Yapı Yasaklı Alanlar Sorununu El Birliğiyle Çözdük"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, İBB'nin Temmuz ayı meclis toplantısının 2. oturumunda Boğluca Deresi etrafındaki yapı yasaklı alanlarda kentsel dönüşümün önünü açan kararın onaylanma süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu kararda başta İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere oy birliğiyle geçen karar için bütün meclis üyelerimize, Silivri Belediye Başkanımıza, herkese Silivri halkı adına çok teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Bora Balcıoğlu: "Yapı Yasaklı Alanlar Sorununu El Birliğiyle Çözdük"
Editör: Yaz Dostum
15 Temmuz 2021 - 17:08 - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 - 17:15

Boğluca Deresi etrafındaki yapı yasaklı alanlarla ilgili Silivri Belediye Meclisi tarafından 2021 Ocak ayında alınan tavsiye kararı geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının 2. oturumunda onaylandı. Kararın onaylanması ile birlikte bölgedeki kentsel dönüşümün ve yapılaşmanın önünün açıldığını ifade eden CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, kararın onaylanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

“2009 YILINDA YAŞANAN SEL FELAKETİ NEDENİYLE BÖLGE YAPI YASAKLI ALAN İLAN EDİLMİŞTİ”

Balcıoğlu, şöyle konuştu:

“2009 yılından bu yana bu bölge yapı yasaklı ve taşkın saha olarak tanımlanıyordu. Hatırlanacağı üzere 2009 yılında Silivri’mizde büyük bir sel felaketi yaşanmıştı. O refleksle bölgenin tamamı İBB tarafından yapı yasaklı alan olarak tescillenmişti ve 12 yıldır boş parsellerde yapılaşma imkanı yoktu. Burada bir de riskli yapılar var. Bu riskli yapıların kentsel dönüşüm imkanı da yoktu.

“ÇÖZÜMÜ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bu sorunla ilgili tüm grupların ve vatandaşların çözüm yönünde talepleri vardı. Planlar şehrin anayasasıdır. İlçemizin bu çok önemli bir sorunu haline gelen yapı yasağı konusunun çözümünü el birliğiyle, hep birlikte gerçekleştirdik. Silivri Belediye Meclisinde oy birliğiyle aldığımız karar, İBB Meclisinde de 1/5000’lik planlarla uyumsuz hale gelip kat ve yoğunluk kayıpları önlendiği için yapı stoğunun yenilenmesi önündeki ciddi engel de ortadan kalkmış bulunmakta.

“BAŞTA İMAMOĞLU OLMAK ÜZERE SİLİVRİ HALKI ADINA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Bu kararda başta İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere oy birliğiyle geçen karar için bütün meclis üyelerimize, Silivri Belediye Başkanımıza, herkese Silivri halkı adına çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.”


Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum