Yazıcı: "Teşekkürü hak eden Ekrem İmamoğlu değil, Silivri Belediyesi'dir!"

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 2021 yılı Temmuz ayı meclis toplantısının 2. oturumunda Boğluca Deresi etrafındaki yapı yasaklı alanlarda kentsel dönüşümün önünü açan kararın onaylanma süreciyle ilgili konuştu. “1/5000 ölçekli nazım imar planları İBB’nin yetkisinde olmasına rağmen İBB bu planları yapmadı” diyen Yazıcı, “Biz Silivri Belediyesi olarak yaptık. Silivri Belediyemizin Plan Proje Müdürlüğünün ilgili Başkan Yardımcısının takibine rağmen ancak 7-8 ay sonra gündeme geldi. Burada teşekkür etmek gerekiyorsa İBB’nin yapması gereken planları Silivri Belediyesi yaptığı için Silivri Belediyesi’nin emektarlarına teşekkür etmemiz gerekiyor, Silivri Belediyesi’nin CHP’liler dahil olmak üzere meclis üyelerine teşekkür etmek gerekiyor çünkü kararları oy birliğiyle aldık” şeklinde konuştu.

Yazıcı: "Teşekkürü hak eden Ekrem İmamoğlu değil, Silivri Belediyesi'dir!"
Editör: Yaz Dostum
15 Temmuz 2021 - 15:57 - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 - 16:50

Silivri’de Boğluca Deresi çevresinde bulunan bölgenin imar planlarında “Taşkın Alan” içerisinde kalması nedeniyle uygulanan “Yapı Yasağı Kararı”nın düzenlenmesi için Silivri Meclisi’nde alınan tavsiye kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 2021 yılı Temmuz ayı meclis toplantısının 2. oturumunda onaylandı.

“10 YILLIK CHP’Lİ BELEDİYE BU KONUDA KILINI KIPIRDATMADI”

Konuya ilişkin mecliste söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, şunları söyledi:

“1 nolu madde Silivri’de 2009 yılında meydana gelen sel felaketi ile beraber orada ilan edilen yapı yasaklı alanla alakalıydı fakat burada söz alan CHP’li meclis üyesi (Bora Balcıoğlu) en başta Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek söze başladı. Bence bu konuda Ekrem İmamoğlu ne en başta ne de en sonda teşekkürü hak etmiyor çünkü 2009 yılında yapı yasaklı alan ilan edildikten sonra 10 yıl boyunca CHP’li belediye bu konuda hiçbir adım atmadı, kılını dahi kıpırdatmadı.

“İKTİDARA GELDİKTEN SONRA İBB’NİN YAPMADIĞI PLANLARI BİZ YAPTIK”

O bölgede aynı zamanda riski yapılarda bulunuyor. Bir an önce buranın nazım imar planlarının yapılarak imara açılması gerekiyordu. Biz iktidara geldikten sonra 1/5000 ölçekli nazım imar planları İBB’nin yetkisinde olmasına rağmen İBB yine bu planları yapmadı. Biz Silivri Belediyesi olarak yaptık. Yani İBB’nin yapması gereken planları biz yaptık ve Ocak ayında bu planların kararını Silivri Belediye'mizde alarak İBB’ye gönderdik. Bakın çok acele olmasına rağmen bu planlar 6-7 aydır Müdürlüklerde bekliyor. Bizim Silivri Belediyemizin Plan Proje Müdürlüğünün ilgili Başkan Yardımcısının takibine rağmen bunlar ancak 7-8 ay sonra gündeme geldi ve Büyükşehir Belediyemizin İmar Komisyonu çok hızlı bir şekilde toplanarak belki de bizim de ricamızla bu kararı aldı.

“TEŞEKKÜRÜ SİLİVRİ BELEDİYESİ EMEKTARLARI HAK EDİYOR”

Burada teşekkür etmek gerekiyorsa İBB’nin yapması gereken planları Silivri Belediyesi yaptığı için Silivri Belediyesi’nin emektarlarına teşekkür etmemiz gerekiyor, Silivri Belediyesi’nin CHP’liler dahil olmak üzere meclis üyelerine teşekkür etmek gerekiyor çünkü kararları oy birliğiyle aldık.

“İBB’Yİ VE İMAMOĞLU’NU DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Burada maalesef Ekrem beyi eleştiriyoruz. ‘İstanbul’un en büyük problemi depremdir’ diyor. Ben daha önce de mezarlık alanlarının deprem toplanma alanı olarak yapıldığını soru önergesi olarak vermiştim. Maalesef Silivri’de, Büyükçekmece’de, Mimarsinan’da, Celaliye’de bütün mezarlıklar deprem toplanma alanı. Bunlarla ilgili bile cevap vermiyor kendisi. Soru önergelerimize neden cevap vermediğini bilmiyorum. Bu konuda İBB’yi, Ekrem Bey’i daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum