Bozoğlu, Ayasofya Camii Açılışındaydı

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, 86 yıl aradan sonra müze vasfından çıkarılıp cami statüsüne çevrilen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’inin açılış törenine katıldı.

Bozoğlu, Ayasofya Camii Açılışındaydı
Editör: Yaz Dostum
26 Temmuz 2020 - 21:54 - Güncelleme: 26 Temmuz 2020 - 22:01

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle gerçekleştirilen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’inin açılış törenine katılım sağladı. Yeniden ibadethane statüsüne dönüştürülen Ayasofya Camii’nde 86 yıl sonra ilk kez Cuma namazı kılındı. 

Devlet erkânı ve protokol üyelerinin yanı sıra yaklaşık 350 bin vatandaşın katıldığı Ayasofya Camii’ndeki programda Bozoğlu, partidaşlarıyla birlikte Erdoğan'a eşlik ederek birlikte Cuma namazı kıldı.

Namaz sonrası konuyla ilgili açıklamada bulunan Bozoğlu, şunları kaydetti:

"Bu mübarek Cuma gününe ermeyi nasip eden Rabbimize şükürler olsun.! 86 yıldır kaç neslin rüyasıydı Ayasofya’nın ezanla, namazla, cemaatiyle buluşması...Bugün Tarihte yeni bir sayfa açıldı. 
Kıyamete kadar Ayasofya Camii'nde, İstanbul'da, bütün vatan topraklarında ezanlar susmasın. Memleketimize ve tüm âlem-i İslam'a hayırlı olsun."

Haber : Batuhan Güçlü




YORUMLAR

  • 0 Yorum