Partal'dan "Çiftçiye Tohum Desteği" Projesine Destek Verenlere Teşekkür

Silivri Belediyesi'nin Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında gerçekleştirdiği Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni’ne katılan Silivri Kaymakamı Ali Partal, projeyi oldukça yararlı bulduğunu ifade ederek destek verenleri tebrik etti.

Partal'dan "Çiftçiye Tohum Desteği" Projesine Destek Verenlere Teşekkür
Editör: Yaz Dostum
26 Temmuz 2020 - 21:51 - Güncelleme: 26 Temmuz 2020 - 21:52

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediyesi'nin Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında gerçekleştirdiği Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni’ne katılım sağladı. 

Günün anlam ve önemi dolayısıyla bir konuşma gerçekleştiren Partal, Silivri’nin 869 km yüz ölçümü olduğunu ve bunun yarıdan fazlasının işlenebilir arazi olduğuna dikkat çekti. Öte yandan Silivri Belediyesi'nin Çiftçiye Tohum Desteği Projesi hakkında konuşan Partal, destek verenlere teşekkür temennilerini aktardı.

Partal, konuyla ilgili açıklamalarında şunları kaydetti:

“Silivri’nin yüz ölçümü 869 kilometre kare. Bunun yarıdan fazlası yaklaşık 460 bin dönümü işlenebilir bir arazi. Bu arazinin içerisinde 270 bin dönüm destekleme alıyor. 2340 çiftçimiz Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı. Tabi bizim için az. Yani 190 bin dönüm destekleme almıyor. Biraz önce belediye başkanımız Volkan Yılmaz Bey çok güzel ifade etti. Kimisi araziyi sürmüş, kimisi hasat etmiş, kimisi tohum vermiş, kimisi gübre vermiş, kimisi ilaç atmış. Biraz önce bahsettiği gibi bizim özlediğimiz imece dediğimiz yardımlaşma dediğimiz duyguyu gerçekleştirmiş. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’ı, bu projeye katkı sağlayan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Tüm çiftçilerimize bu tohumluk arpa ile birlikte inşallah hayırlı ve bol kazançlar diliyorum"

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum