Bozoğlu; "Başörtünüzü Çıkartmak Zorunda Kaldığınız Günleri Unutmadım"

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilkokul öğretmenini evinde ziyaret etti. Kendisine çiçek takdim eden Bozoğlu, konuyu sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Söz konusu paylaşımında duygu yüklü ifadeler kullanan Bozoğlu, geçmişteki başörtü meselelerine değinerek dönemin özgürlük bakış açısıyla alakalı göndermelerde bulundu.

Bozoğlu; "Başörtünüzü Çıkartmak Zorunda Kaldığınız Günleri Unutmadım"
Editör: Yaz Dostum
25 Kasım 2020 - 00:00
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, ilkokul öğretmeni Ümran Bıçakçı’yı evinde ziyaret etti. Kendisine çiçek takdim eden Bozoğlu, konuyu sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Öğretmeniyle alakalı geçmişindeki hatıralarından bahseden Bozoğlu, herkese duygu dolu anlar yaşattı.

Başörtü meselelerine değinerek dönemin özgürlük bakış açısıyla da alakalı göndermelerde bulunan Bozoğlu, “O başörtünüzü çıkartmak zorunda kaldığınız günleri iyi ki Rabbim sizle karşılaştırdı. Az da olsa inancımız ve başarımız varsa sizin sayesinde o gün ektiğiniz tohumlar bugün filizlendi.” İfadelerini kullandı.

Bozoğlu, söz konusu açıklamalarında şunları kaydetti:

“Yıl 1989 daha 6 yaşında tertemiz bir dimağ ile annemin dizinin dibinden sizin ellerinize teslim edilmiştim. Okulun kapısında başörtünüzü çıkarmanıza akşam giderken tekrar okul kapısında takmanıza bir türlü anlam veremiyordum. Bilmiyordum ki özgürlük denen şeyin sadece belli bir kitlenin elinde olduğunu diğerlerinin gerici, geri kafalı vs diye yaftalarla sanki Cumhuriyet düşmanıymış gibi görüldüğünü ben o tazecik dimağımla nasıl anlayabilirdim ki? bu bana nasıl anlatılabilirdi! Yıllar çarçabuk geçti. Lise bitmiş üniversiteye hazırlanırken öğrendim. 28 Şubatı kat sayıyı imam hatibin önünün kesilmesi cabasını başörtülü bacıma yapılan haksızlığı fakat hiç unutmayacağım soğuk kış günlerinde verdiğiniz dini temel eğitimi hiç unutmayacağım. O başörtünüzü çıkartmak zorunda kaldığınız günleri iyi ki Rabbim sizle karşılaştırdı. Az da olsa inancımız ve başarımız varsa sizin sayesinde o gün ektiğiniz tohumlar bugün filizlendi. Öğretmenim gözünüz arkada kalmasın başta kendi öğretmenim Ümran Bıçakçı olmak üzere bütün öğretmenlerimize bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Kaybettiğimiz öğretmenlerimizin mekanları cennet olsun. Mesleklerine devam eden öğretmenlerime sağlık ve mutluluk temenni ediyorum. Allah razı olsun hepsinden.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum