Bozoğlu ve ekibinden Mimarlar Günü'ne özel ziyaret

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve beraberindeki teşkilat mensupları, 3 Ekim Dünya Mimarlar Günü münasebetiyle Mimar Sinan Köprüsü’nü ziyaret etti.  Bozoğlu ziyarete ilişkin paylaşımında, “Yaptıkları eserleri ile birlikte isimlerini de yüz yıllardır yaşatan büyük mimarlarımızı anmak istedik” ifadelerini kaydetti.

Bozoğlu ve ekibinden Mimarlar Günü'ne özel ziyaret
Editör: Yaz Dostum
03 Ekim 2020 - 21:20
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, teşkilat mensupları ile birlikte 3 Ekim Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla Mimar Sinan Köprüsü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Başkan Bozoğlu, “Bugün “Mimarlar Günü” olması hasebiyle bizlere emanet edilen bu tarihi eserlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere kadar ulaşmasını sağlamak adına başlattığımız çalışmalar neticesinde restorasyon çalışmaları bitmek üzere olan yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Mimar Sinan Köprümüzü ziyaret ederek, yaptıkları eserleri ile birlikte isimlerini de yüz yıllardır yaşatan büyük mimarlarımızı anmak istedik” ifadelerini kullandı.

“MİMARİ YAPILAR, O ŞEHRE DEĞER KATAN ÇOK KIYMETLİ ESERLERDİR”
 
Bozoğlu, ziyaretin ardından şu görüşlere yer verdi: “Bir şehirde bulunan mimari yapılar o şehrin kültürel zenginliğini, tarihi geçmişini ve kentin dokusunu simgeleyen varlıkları ile o şehre değer katan çok kıymetli eserlerdir. Bu eserleri meydana getirenler de yine o eseler kadar değerli olan mimarlarımızdır. Tıpkı Silivri’miz ile özleşmiş olan Sermimara Acem Ali’nin yaptığı Tarihi Piri Mehmet Paşa Camimiz ve Mimar Sinan tarafından yapılan tarihi 32 gözlü köprümüz gibi.

“YAPTIKLARI ESERLERİ İLE BİRLİKTE İSİMLERİNİ DE YÜZ YILLARDIR YAŞATAN BÜYÜK MİMARLARIMIZI ANMAK İSTEDİK”
 
Bugün “Mimarlar Günü” olması hasebiyle bizlere emanet edilen bu tarihi eserlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere kadar ulaşmasını sağlamak adına başlattığımız çalışmalar neticesinde restorasyon çalışmaları bitmek üzere olan yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Mimar Sinan Köprümüzü ziyaret ederek, yaptıkları eserleri ile birlikte isimlerini de yüz yıllardır yaşatan büyük mimarlarımızı anmak istedik.

“TÜM MİMARLARIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Bu vesile ile İlçemizde görev yapan mimarlarımız başta olmak üzere tüm mimarlarımıza çalışmalarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor; Dünya Mimarlar Günü’nü kutluyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum