Bülent Didinmez Sorusu Başkan Yılmaz'ı Kızdırdı!

CHP Grubu Temmuz ayı meclis toplantısında Bülent Didinmez’in Silivri Belediyesi’ndeki resmi statüsünü sordu. Muhalefetin, “Meclise getirin danışman, koordinatör, başkan yardımcısı mı yapılmak isteniyor ya da süper başkanlık yetkileri mi verilmek isteniyor verelim yani böyle eğreti bir yerde durması bize pek doğru gelmiyor” ifadeleri Başkan Volkan Yılmaz’ı çileden çıkardı.

Bülent Didinmez Sorusu Başkan Yılmaz'ı Kızdırdı!
Editör: Yaz Dostum
11 Temmuz 2020 - 17:01 - Güncelleme: 11 Temmuz 2020 - 17:09

 
Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı 2. birleşiminin 1. Oturumunda Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın sürecin başından bu yana hep yanında olan isim MHP’nin geçmiş dönem teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez gerginliğe neden oldu.
 
KIRKICI: YETKİLERİ ÇOK, SORUMLULUĞU YOK; DEĞİŞİK BİR DURUM VAR 
​​​​​​
CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, konuyu şöyle açtı: “Bir belediye başkanı kendi yönetimini belirleme hakkı ve yetkisine sahiptir. Kimin başkan yardımcısı, danışman, koordinatör vs. olacağını belirlemesi doğaldır ama öyle bir durum var ki tüm kararları alan, çok önemli görüşmeleri yapan belediye binasında makamı, makam arabası, sekreterleri, yardımcıları olan, yetkileri çok ama sorumluluğu olmayan bir kişi var. Biraz değişik geldi, ben onu Sayın Başkana sormak istiyorum.
 
“SÜPER BAŞKANLIK YETKİLERİ VERİLMEK İSTENİYORSA MECLİSE GETİRİN YETKİ VERELİM BÖYLE EĞRETİ DURMASIN”

Sayın Bülent Didinmez’in Silivri Belediyesi’ndeki resmi statüsünü merak ediyoruz. Hangi kararlara imza atıyor, sayın başkanın cevap vermesini isterim. Eğer bahsi geçen kişi veya başka kişiler herhangi bir göreve getirilmek isteniyorsa bu meclisin yetkisindedir. Meclise getirilir danışman, koordinatör, başkan yardımcısı mı yapılmak isteniyor ya da süper başkanlık yetkileri mi verilmek isteniyor onu belediye meclisimiz verir. Getirin verelim yani böyle eğreti bir yerde durması bize pek doğru gelmiyor.”
 
YILMAZ: BÜLENT DİDİNMEZ ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYETTİR

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, muhalefetin bu çıkışına şöyle açıklık getirdi: “Lütfen bu konuda sizi bilgilendiren ve yanıltan arkadaşlarınızı gözden geçirin. Sayın Bülent Didinmez benim saygı duyduğum, MHP’nin teşkilatlarında çok uzun yıllar görevler yapmış çok önemli bir şahsiyettir ve Silivri Belediyesi’nden maaş almamaktadır. Bülent Didinmez’in Silivri Belediyesi’nde sekreteri, aracı yoktur.

“İSPATLA YÜKÜMLÜSÜNÜZ”
 
Buradan yürüyerek faaliyet raporuna yönelik yaptığınız eleştiriyi doğru bulmadım. Bülent Didinmez’in belediye evraklarının altında bir imza veya benim imzamın altında bir imza bulursanız benim atacağım imza belediye başkanlığından istifa dilekçesine olan imzadır Süheyl bey. Bunu da ispatlamakla yükümlüsünüz.”

Haber : Yaz Dostum
 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum