"Büyükşehir Silivri'de 717 Bin Civarında Fide Dağıttı"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Üretim Seferberliği kapsamında ilçemizde yaklaşık olarak 351 bin adet domates, 222 bin adet biber, 17 bin adet patlıcan, 19 bin adet salatalık ve 108 bin adet karpuz fidesi dağıtıldığını ifade etti.

"Büyükşehir Silivri'de 717 Bin Civarında Fide Dağıttı"
Editör: Yaz Dostum
03 Temmuz 2020 - 21:53
 
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen bu akşam ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kovid-19 salgınında halkın gıda ihtiyacını karşılamak, çiftçiye destek olmak için başlattığı üretim seferberliği projesi ve Silivri ölçeğinde yapılan hizmetlerle alakalı bilgilendirmede bulundu.

“BU PROJE İLE ÇİFTÇİMİZE 1 MİLYON TL’LİK FİDE DESTEĞİ SAĞLANDI”

Esen, şunları söyledi: “Salgın döneminde çiftçimizi desteklemek, halkımızın kaliteli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Nisan ayında "Tarımsal Üretim Seferberliği" başlatılmıştır. Bu çerçevede İstanbul çiftçisine yaklaşık 3,5 milyon adet domates, salatalık, biber, patlıcan ve karpuz fidesi dağıtılmıştır. Önemli bir tarım potansiyeline sahip Silivri ilçemizde de bu seferberlik kapsamında fide dağıtımı gerçekleştirilmiştir. İlçemizde yaklaşık olarak 351 bin adet domates, 222 bin adet biber, 17 bin adet patlıcan, 19 bin adet salatalık ve 108 bin adet karpuz fidesi dağıtılmıştır. İlçemizde dağıtılan toplam fide sayısı ise yaklaşık 717 bin adet olmuştur. İBB tarafından Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek eğitimlerle uzman ziraat mühendisleri tarafından çiftçimize doğru tarım teknikleri (dikim, zirai mücadele, bitki besleme, sulama vb) konusunda eğitimler verilecektir. Bu proje ile çiftçimize 1 MİLYON TL’lik fide desteği sağlanmıştır. Çiftçimize olan desteklerimiz artarak devam edecektir. Bununla beraber çiftçimizin ürettiği ürünler üretici pazarları ile İstanbul’un her yanında tüketici ile buluşacak.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum