Büyüksinekli muhtarından İmamoğlu'na teşekkür

Kırsal mahallelerde internete erişimi konusunda sorun yaşayan öğrenci ve vatandaşlara destek olmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Silivri ilçesi Büyüksinekli Mahallesi'ndeki meydan kahvehanesine İBB WiFi noktası kurdu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirmede bulunan mahalle muhtarı Birol Balcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve personellerine teşekkür etti.

Büyüksinekli muhtarından İmamoğlu'na teşekkür
Editör: Yaz Dostum
16 Mayıs 2021 - 21:05 - Güncelleme: 16 Mayıs 2021 - 21:11

Kentin internet altyapısını kuvvetlendirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüren İBB, kırsal mahallerdeki internet problemine el attı. Toplamda 151 lokasyona kurulması planlanan İBB WiFi ücretsiz internet noktaları ile öğrencilerin pandemi nedeniyle artan uzaktan eğitim ihtiyaçlarına ek destek olunması amaçlanıyor.

İmkansızlıklardan ötürü öğrencilerin mağdur olmaması için de çalışmalar sürdürülüyor. Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlar ve köylerde evinde internet olmadığı için uzaktan eğitimde sorun yaşayan çocuklar için hayat geçirilen proje ile tüm öğrenci ve vatandaşlar hızlı ve güvenli internet deneyiminden kişisel gelişim ve dijital eğitim olanakları için diledikleri gibi faydalanabilecek.

Yürütülen çalışmalar doğrultusunda birçok bölgenin internet sorunu çözülürken son olarak Silivri’ye bağlı Büyüksinekli Mahallesi'nin meydan kahvehanesine İBB WiFi ücretsiz internet noktası kuruldu.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Büyüksinekli Mahallesi Muhtarı Birol Balcı, sosyal medya hesabı üzerinden şunları kaydetti:

"İBB  tarafından ortak wifi (İNTERNET) köy kahvesi önüne takılmıştır bütün vatandaşlarımız kullanabilir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na Büyüksinekli Mahallesi adına teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum