Çalışkan: "Bulgaristan'daki Türk Cumhurbaşkanı Adayımızı Destekleyelim"

14 Kasım'da Bulgaristan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine destek amacıyla Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde konuşan Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, DPS lideri Mustafa Karadayı için destek istedi. Çalışkan, “İlk defa bir Türk asıllı Cumhurbaşkanı Adayımız var. Bakın sadece 5-10 dakikamızı vereceğiz. Sandığa gidemeyen olursa da bizi arasın. Biz gerekirse kendisini alıp götüreceğiz. Silivri Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda ben hepinizi o sandığa gidip oylarınızı vermeye davet ediyorum. Bu tarihi bir fırsat” dedi.

Çalışkan: "Bulgaristan'daki Türk Cumhurbaşkanı Adayımızı Destekleyelim"
Editör: Yaz Dostum
01 Kasım 2021 - 22:16 - Güncelleme: 01 Kasım 2021 - 22:22
Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği, 14 Kasım 2021 tarihinde Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim çalışmaları kapsamında Mega Saray’da birlik ve beraberlik gecesi düzenledi. Programda Silivri’de bulunan Bulgaristan vatandaşı Türk Soylu seçmene seslenen Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Türk siyasetçi DPS Lideri Mustafa Karadayı’yı destekleyeceklerini açıkladı.

“BULGARİSTAN’DA İLK KEZ BİR TÜRK, CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDU”

Çalışkan, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Malumunuz, 14 Kasım 2021 tarihinde Bulgaristan da bir genel seçim yaşayacağız. İlk defa bir Türk asıllı Cumhurbaşkanı Adayımız var. Mustafa Karadayı, kendisi aynı zamanda Genel Başkanıdır.

“MUSTAFA KARADAYI’YI ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Biz, 11 Temmuz seçimlerinden önce yürütülen kampanyalara destek vermek amacıyla sevgili dostum Bulgaristan Şumnu Milletvekili Hamit Hamit'in daveti üzerine Şumnu'ya gittik. Yanımızda, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ile birlikte Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı da vardı. 3 gün boyunca beraberdik. DPS Genel Başkanı Mustafa Karadayı bizlere orada bir yemek programı düzenledi. Kendisiyle yaptığımız sohbetlerimizde Karadayı; “Üzülüyorum, Türkiye'de 350 bin çifte vatandaşımız var. Ama bunların %10 civarından oy alıyoruz” dedi. Bunun üzerine bende karşılığında şunu söyledim; “Neden bu şekilde yani Bulgaristan'ın oy oranından daha fazla oy oranı var neredeyse Türkiye'de...?” Mustafa Karadayı da tekrar cevaben; “Bizim vatandaşlarımız Bulgaristan'a akrabalarını ziyarete geldikleri zaman sitem ediyorlar. Yollarımız bozuk, hizmet alamıyoruz şeklinde... Ama işte sandıkta bunları düzeltme yolu var. Keşke harekete geçirebilsek” dedi. Oradan ayrılırken de son olarak şunu söyledi bize; “Beni yalnız bırakmayın…” Bende buradan kendisine sesleniyorum; “DPS Genel Başkanım Sayın Mustafa Karadayı sen asla yalnız değilsin. Silivri seninle birlikte, seni Cumhurbaşkanı yapacağız.”

“BİZLERE BU ORTAMI, VOLKAN BAŞKANIM SAĞLADI”

Her seçimden önce tabi ki biz hazırlık yapıyoruz. Bu seçimden öncede hazırlıklarımızı planlarken telefonum çaldı. Silivri Belediye Başkanım Volkan Yılmaz aradı. “Bulgaristan'da seçim var. Bir tane de Cumhurbaşkanı Adayımız var. Ne yapıyoruz?” diye sordu. Heyecanlıydı. Hatta benden daha fazla heyecanlı... Hepimizi ateşliyor, teşvik ediyor sağ olsun. “Belediye binasına gel görüşelim!” dedi. Dernek üyelerimizle birlikte yanına gittik. Birlikte yaptığımız istişarelerimizde Volkan Başkan “Ne yapmamız gerekiyorsa yapalım. Ama ismimi kullanmayın. Siz dernek olarak yapmış olun bunu” dedi. Sayın Belediye Başkanım sizde buradasınız. Benim buna gönlüm razı gelmez. Bizlere bu ortamı, bu salonu hazırlayan Volkan Başkanımızdır. Her şeyi bize sundu. Kapısını sonuna kadar açtı. Kendisine sizlerin huzurunda canı gönülden teşekkür ediyorum.

“SİLİVRİ ERTUĞRUL GAZİ İLKOKULU’NDA SANDIK KURULACAK”

Silivri'de 3500 civarı Bulgaristan seçimlerinde oy kullanan vatandaşlarımız var. Geçen seçimde 3040 civarı oy kullanıldı. Önceki yıl Covid-19 salgını dolayısıyla sokağa çıkma yasağı gibi kısıtlamalardan dolayı belki de insanlar risk almak istemedi ama şimdi biraz daha rahatız. Bakın sadece 5-10 dakikamızı vereceğiz. Sandığa gidemeyen olursa da bizi arasın. Biz gerekirse kendisini alıp götüreceğiz. Silivri Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda ben hepinizi o sandığa gidip oylarınızı vermeye davet ediyorum. 

“ULAŞIM DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Bu tarihi bir fırsat. Bir Cumhurbaşkanı Adayımız var. 600 bin civarı oy alırsa ikinci tura kalıyor. Bu kadar hesap kolay. Türkiye'deki oyla Bulgaristan'daki oy buna yeterli olacak. Şu anda burada Milletvekili Adaylarımız da var. Oylarımıza sahip çıkalım. Aslında Bulgaristan'da Milletvekili seçimlerinde oy kullanmanın etkisi çok daha büyük. Buradan gitmek isteyen imkanı olan varsa bizde Milletvekillerimizle birlikte aracı olup destek de vereceğiz. 

“GENEL BAŞKANIMIZA VE MİLLETVEKİLLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Bu konuyu çok fazla açmak istemiyorum ama geçen seçimde 120 oy ile 1 Milletvekili kaybettik. Çok üzücü bir durum. O yüzden bu sefer sizden rica ediyorum. Genel Başkanımız Mustafa Karadayı'ya, Milletvekillerimize sahip çıkalım. Çok az bir zaman dilimi ayıracağız. Silivri'de sandık var; Çorlu'ya veya İstanbul'a gidin demiyoruz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 

YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

Dernek yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,  İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Tamer Dodurka, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Refik Bek, Silivri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülgün Narinç, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi İstanbul Temsilcisi Fahri Vatansever, Balkanlılar Derneği Temsilcisi Rıdvan Zakiroğlu, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Grup Başkan Vekili ve Şumnu Milletvekili Hamit Hamit, Targovişte Milletvekilleri Imren Mehmedova, Ceyhan İbrahimov, Kırcaali Belediyesi Meclis Başkanı Yusein Veliaydin Ahmedi, Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Şükrü, Haskova Milletvekili Adayı Муuмуuп Sali Муuмуun, Gerlova Vakfı Başkanı Orhan Mustafa, siyasiler ve stk temsilcileri ile göçmen vatandaşlar katıldı.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum