Çalışkan'dan Bulgaristan Seçimleri Sonrası "Teşekkür" Yazısı

Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Bulgaristan Genel Seçimleri için oy kullanan tüm çifte vatandaşlık sahiplerine yazılı bir açıklama ile teşekkür etti.

Çalışkan'dan Bulgaristan Seçimleri Sonrası "Teşekkür" Yazısı
Editör: Yaz Dostum
03 Ekim 2022 - 11:43 - Güncelleme: 03 Ekim 2022 - 18:10
Bulgaristan'da alınan erken seçim kararının ardından beklenen gün geldi. Çifte vatandaşlar Türkiye'de kurulan 166 sandıkta tercihini yaptı. Sandıklar kuruldu, oylar atıldı. Bulgaristan seçimleri için Türkiye'de de oy verme heyacanı vardı.

Bulgaristan’da yaşanan siyasi istikrarsızlık sebebiyle parlamento Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından feshedilmiş, erken seçim yapılacağı kararı alınmıştı. Alınan erken genel seçim kararının ardından Türkiye'de 22 ilde kurulan 166 sandıkta oy verme işlemi başladı. Çifte vatandaşlar oy verme noktalarına giderek tercihlerini yaptı.

Merkez Seçim Komisyonu (ZİK), seçim protokollerinin yüzde 99,4’ünün sayımına dayalı sonuçları açıkladı. Buna göre, seçime katılım oranı yüzde 37,8 olarak kaldı.

Oyların yüzde 25,37’sini alan eski Başbakanlardan Boyko Borisov’un lideri olduğu Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi Yurttaşlar (GERB) partisi, parlamentonun en büyük gücü olarak birinci sırada yer aldı.

Seçimde üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, oyların yüzde 13,66’sını alarak parlamentonun üçüncü büyük partisi oldu.



Gerçekleşen seçim sonrası yazılı bir açıklamalamada bulunan Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, seçimlerde oy kullanan tüm çifte vatandaşlık sahiplerine teşekkür etti. Aynı zamanda seçim sürecinde destek verdiği Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi mensuplarını da tebrik eden Çalışkan, yapılan oylamanın hayırlı uğurlu olmasi konusunda temennilerini aktardı.



Çalışkan, ifadelerinde şunları kaydetti:

TEŞEKÜRLER 
02.10. 2022 Tarihinde Gerçekleşen Bulgaristan Parlamento Seçimleri Vesilesi İle ,
Sandıklara Gelerek Oy Kullanan Çifte Vatandaşlarımıza , Bu Süreçte Birlik Beraberlik İçinde Çalıştığımız Başta Bulgaristan H.Ö.H. Genel Başkanım  Mustafa Karadayi, Genel Başkan Yardımcılarıma , İl Başkanlarıma ,Milletvekillerime, Belediye Başkanlarıma, Partili Dostlarıma, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerimize , Sandık Görevlilerimize, Dilekçeleri Dolduran Arkadaşlarıma. Emniyet Mensublarımıza , Muhtarlarımıza , Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımıza , Gerlova Vakıf Başkanıma, HÖH  İstanbul İl Temsilciliğine ,
Çalışmalarımızda Bizlerden Desteğini Esirgemeyen Ve Her Zaman Yanımızda Olan Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz” a 
Yerel Basınımıza ve Kamuoyuna Teşekkürlerimi Bir Borç Bilirim.
Bu Vesile İle Bulgaristan Parlementosuna Seçilen Milletvekili Dostlarımı Tebrik Ediyor Çalışmalarında Başarılar Diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum