Çatalca Belediyesi Kasım 2022 Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çatalca Belediye Meclisi Kasım Ayı 2022 Yılı Toplantısının 1. Birleşimi 07.11.2022 Pazartesi günü saat 11.00’da Belediye Başkanı Mesut Üner’in Başkanlığında Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Çatalca Belediyesi Kasım 2022 Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Editör: Yaz Dostum
07 Kasım 2022 - 20:50 - Güncelleme: 07 Kasım 2022 - 21:06
Başkan Mesut Üner toplantının açılış konuşmasında içinde bulunduğumuz ayın hüzün ve özlemle dolu bir ay olduğunu ifade ederek, "Ulusumuzun Kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve şükranla andığımızı ifade etti. Bizlere düşen görevin Ata’mızın yolunda, onun ışığıyla giderek bizlere emanet ettiği ülkemizi korumak ve daha ileri seviyelere taşımak için çalışmak olduğunu söyleyen Başkan Mesut Üner, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de “Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü şimdiden kutluyorum” sözlerine yer verdi.



31.12.2017 SONRASI YAPILMIŞ YAPILAR KAÇAKTIR

Meclis grup başkanlarının özel gün ve haftalarla ilgili konuşmalarını gerçekleştirmeleri ardından ilçede gerçekleşen yıkımlarla ilgili gündem dışı görüşlere cevap veren Belediye Başkanı Mesut Üner, “31.12.2017 yılına kadar yapılan yapılar çıkan yasa ile affedilmiştir. 2019 Haziran ayına kadar devletimizin arazisine yapılan yapılar kaçak yapı olarak tespit edildiği için yıkımları gerçekleşti. Hallaçlı Mahallemizde 1223 tane bu şekilde yapı tespit edildi ve bunların yıkımları gerçekleştirildi. 15 bin 760 tane bu şekilde yapı kayıt belgesi verilmiş. O tarihlerde 50 bin nüfusu olan ilçemizde 15 bin 760 yapı kayıt belgesi. Bunun takdirini değerli halkımıza bırakıyorum. Yasa 31.12.2017 sonrası yapılmış yapılar kaçaktır diyor. Siyaset malzemesi yapılacak, anlatılacak çok şey var ama yüce meclisimiz bunun yeri değil, meclisimize yakışmaz. Ben 2018 yılında ilçe başkanıyken de vatandaşlarımızı uyardım, “Yapmayın üzülürsünüz” dedim. Şimdi üzülen vatandaşlarımız oluyor ve biz yaptırmadığımız halde belediye olarak bizlerde bu anlamda vatandaşlarımızla karşı karşıya kalıyoruz. Ben bir kez daha söylüyorum, bizler mücadele etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum imar affı yeniden çıkar diye beklemeyin, kaçak yapı yapmayın. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımız tek tek inceliyor, bu şekilde olan yapıları tespit ederek bizlere yapı kayıt belgelerinin iptal kararlarını gönderiyor” sözlerini kaydetti.



GÜNDEM :

1) Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Gökçeali Mahallesi 138 ada 98 parsel sayılı taşınmazın bir kısmıiçin İstanbul İli Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliği'ne kullanım hakkı verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi.

2)Belediye meclisimizce daha evvel satış kararı alınan  2/B vasfındaki taşınmazların, 3402 sayılıkanunun 22/a maddesi gereği yapılan uygulama neticesinde yeniden 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin (e) bendine  göre değerlendirilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi.

3)21.06.2021 tarih onaylı Muratbey Belediyesi 1/1000 ölçekli Havza Koruma Amaçlı RevizyonUygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliğine itiraz ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi.



Gündem maddelerinin ilk maddesi oybirliğiyle, ikinci maddesi ise oy çokluğuyla meclisten geçerken, üçüncü maddesi ise oy birliğiyle imar komisyonuna  havale edildi.



Çatalca Belediye Meclisi Kasım Ayı oturumu 5 Aralık 2022 Pazartesi saat 11.00’da toplanmak üzere sona erdi.
 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum