"Çatalca'da muhtarlar İBB'nin yapmadığı yolları Cumhurbaşkanımıza şikayet etti"

Bugün TBMM’de Silivri'nin Çayırdere, Sayalar, Danamandıra köyleri, Çatalca'nın Gümüşpınar, Yaylacık, Aydınlar, Hallaçlı ve Karamandere köylerindeki mülkiyet sorununu CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin dile getirmesi üzerine söz alan AK Parti İstanbul Miletvekili Tülay Kaynarca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Cuma günü yaptığı sürpriz Çatalca ziyaretine değindi. Kaynarca, “Muhtarlarımız çözüme kavuşan tapularla ilgili hem teşekkürlerini ilettiler ama bir taraftan da yollar çukurdu çamurdu, onunla ilgili taleplerini ilettiler. Kime aitti bu yollar? Büyükşehre. Büyükşehir de başka şeylerle uğraşacağına köy yollarını yapsın. Cumhurbaşkanımız Ulaştırma Bakanımıza talimat verdi; onu yapacak olan da yine biziz, yapacağız” dedi.

"Çatalca'da muhtarlar İBB'nin yapmadığı yolları Cumhurbaşkanımıza şikayet etti"
Editör: Yaz Dostum
11 Mayıs 2022 - 19:52 - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 - 19:58
Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem 5. Yasama Yılı 89. Birleşim bugün gerçekleştirildi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi; Silivri'nin Çayırdere, Sayalar, Danamandıra köyleri, Çatalca'nın Gümüşpınar, Yaylacık, Aydınlar, Hallaçlı ve Karamandere köylerinde tapu sorununun devam ettiğini ileri sürdü.

Hamzaçebi’nin bu görüşlerine istinaden söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, hükümetin mülkiyet sorununu büyük oranda çözüme kavuşturduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği Çatalca ziyaretinde muhtarların bozuk yollardan şikayet ettiğini, Büyükşehir’in hizmet etmediğini iddia eden Kaynarca, Silivri ve Çatalca'nın bütün köy yollarının ilk sıcak asfalta AK Parti iktidarıyla kavuştuğunu söyledi.


“ÇATALCA’DA MUHTARLAR, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YOLLARIN YAPILMASINI İSTEDİ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ile CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek arasında geçen konuyla ilgili diyalog şöyle gerçekleşti:

TÜLAY KAYNARCA  - Cumhurbaşkanımız cuma günü Çatalca'daydı, sürpriz bir ziyareti oldu. Muhtarlarımız bu dört ana başlıkta çözüme kavuşan tapularla ilgili hem teşekkürlerini ilettiler ama bir taraftan da yollar çukurdu çamurdu, onunla ilgili taleplerini ilettiler.

“İBB’NİN YAPMADIĞI İŞİ YİNE BİZ YAPACAĞIZ”

Kime aitti bu yollar? Büyükşehre. Yani, biz işimizi yapıyoruz, Büyükşehir de başka şeylerle uğraşacağına köy yollarını yapsın. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Cumhurbaşkanımız Ulaştırma Bakanımıza talimat verdi; onu yapacak olan da yine biziz, yapacağız.

“KÖYLÜĞÜMÜZ MAĞDUR OLMAYACAK”

GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) - Köy yolları eskiden de mi çamurdu?

TÜLAY KAYNARCA (Devamla) - Köylümüz mağdur olmaz; tıpkı diğer çalışmalarda da olduğu gibi inşallah gereği yapılacak. Ben orada oturuyorum...

“ÇAMUR BIRAKMADIK”

GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) - Yirmi beş yıldır niye çamur bıraktınız?

TÜLAY KAYNARCA (Devamla) - Çamur bırakmadık. Silivri ve Çatalca'nın bütün köy yolları ilk sıcak asfalta AK PARTİ iktidarıyla kavuştu. (AK PARTİ sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)

“KADİR TOPBAŞ ZAMANINDA HARİKULADE HALE GETİRİLDİ”

GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) - "Çatalca'yı CHP'den aldık." desene ya.

TÜLAY KAYNARCA (Devamla) - Hep stabilizeydi. Allah rahmet eylesin Kadir ağabey zamanında o bölge harikulade hâle getirildi. Üç yıldır çivi çakılmıyor, bir damla asfalt yok, çamur var, çukurlar var.

“İBB GEREĞİNİ YAPMADIĞI İÇİN ULAŞTIRMA BAKANLIĞIMIZ GEREĞİNİ YAPACAK”

GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) - Ne oldu asfalta? Hayır asfalt nasıl çamur oldu? Hayır asfaltlar nasıl çamur oluyor?

TÜLAY KAYNARCA (Devamla) - Cumhurbaşkanımız talimat verdi, hiç merak etmeyin. Ulaştırma Bakanımız hemen gereğini yapacak. Köy yollarına gelince şikâyet eden köylümüzdü, muhtarlarımızdı ve yapacak olan İBB gereğini yapmadığı için de Ulaştırma Bakanlığımız bu haftadan itibaren gereğini yapacak. Merak etmeyin, köylümüzü asla yalnız bırakmayacağız.

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum