Çatalcalı ve Silivrili hayvan üreticilerine İBB'den silajlık mısır tohumu desteği

Gerek bitkisel üretim gerekse hayvancılık konusunda söz sahibi olan bölgemizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların ekonomisini rahatlatmaya yönelik hamlelerini sürdüren Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile bugün yerli üreticilerimize, hayvancılıkta yem olarak önemli yere sahip olan silajlık mısır tohumu ücretsiz dağıtıldı.

Çatalcalı ve Silivrili hayvan üreticilerine İBB'den silajlık mısır tohumu desteği
Editör: Yaz Dostum
01 Nisan 2021 - 17:30 - Güncelleme: 01 Nisan 2021 - 17:43

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan üreticisine desteği sürüyor. Kırsal bölgelerde sağladığı teşviklerle vatandaşları ekonomik yönden rahatlatmayı amaçlayan Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile hayvan üreticilerinin kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması, hazır yeme bağımlılığın en aza düşürülmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılarak kazanç elde etmeleri amacıyla bugün Çatalca’nın Subaşı Mahallesi’nde hayvancılıkta yem olarak önemli yere sahip olan silajlık mısır tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Günümüz şartlarında torbası 500 TL’yi bulan silajlık mısır tohumu desteğinden, muhtarlara talep formuyla başvuran çok sayıda Çatalcalı ve Silivrili hayvan üreticisi bedelsiz şekilde istifade etti.

Yerli üreticilerimizin yüzlerinin güldüğü silajlık mısır tohumu dağıtım töreninde İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık ile İstanbul Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde görevli Veteriner Teknisyen İbrahim Gür de hazır bulundu. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilerimize destek projelerinin artarak devam edeceği yetkililerce ifade edildi.







 

YORUMLAR

  • 0 Yorum