Çavdar; "15 Temmuz, Destansı Bir Kahramanlığın Adıdır!"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü nedeniyle Temmuz ayı meclisinde bir konuşma gerçekleştirdi. Çavdar açıklamasında, “15 Temmuz milletine güvenen bir başkomutan ve başkomutanına güvenen bir milletin asla yenilmeyeceğini, teslim alınamayacağını gösteren bir izzet tablosu, bir bağımsızlık belgesidir” ifadelerini kullandı.

Çavdar; "15 Temmuz, Destansı Bir Kahramanlığın Adıdır!"
Editör: Yaz Dostum
06 Temmuz 2020 - 15:10 - Güncelleme: 06 Temmuz 2020 - 19:09
  
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümü nedeniyle bugün gerçekleştirilen Temmuz ayı meclis toplantısında bir konuşma yaptı. 15 Temmuz’u birliğimize kasteden hainlere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve aziz milletimizin basiretiyle kazanılan şanlı direniş zaferi olarak niteleyen Çavdar, “15 Temmuz’un 4. yıldönümünde şehitlerimizi sevgiyle, minnetle, rahmetle anıyoruz. Gazilerimize hayırlı ve uzun bir ömür diliyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin! Allah bizi vatansız, bayraksız ve ezansız bırakmasın!” dedi.
 
“EŞİNE AZ RASTLANIR BİR İHANET GİRİŞİMİ”
 
Çavdar, şunları kaydetti: “Milletlerin tarihinde unutulmaması ve unutturulmaması gereken çok önemli dönüm noktaları vardır. Hiç şüphe yok ki, bundan 4 yıl önce, 15 Temmuzda hain FETÖ örgütünün kalkıştığı darbe girişimine karşı milletimizin gösterdiği şanlı direniş mücadelesi de böyledir. 15 Temmuz, her alanda büyük bir atılım gerçekleştirmiş ve hızlı bir büyüme trendine girmiş Türkiye’yi durdurma, işgal etme ve emperyalist planlara sunma projesiydi. Kadın, çocuk, genç, yaşlı, asker, polis 251 insanımız şehit olmuş, binlercesi yaralanmış, TBMM kurulduğu andan beri ilk kez bombalanmıştır. Bu, gerçekten örneğine az rastlanır bir alçaklık ve ihanet girişimiydi.
 
“ÇANAKKALE RUHU YENİNDEN ŞAHLANDI”
 
Kahraman milletimiz açısından ise 15 Temmuz, yine her ülkeye nasip şanlı bir direnişin, destansı bir kahramanlığın, imani bir cesaretin ve adeta 1915’teki Çanakkale ruhunun yeniden şahlanmasının adıdır.
 
“BU MEŞUM KALKIŞMAYA MİLLETİN KAHRAMAN EVLATLARI SİPER OLDU”

15 Temmuz’da, Türkiye’yi iç savaş ve kaosa sürükleyerek emperyalistlere elverişli bir lokma yapmak isteyenlere karşı, milletimiz hep beraber, şanlı bir destan yazdı. Vatan, bayrak ve istiklal uğruna ölümlerin üzerine yürümekte zerrece tereddüt etmeyen, kaçıp saklanmak yerine uçağını milletinin bağrına indiren Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde meydanları doldurdu. Tankların önüne yattı. Bombaların altında Allahu Ekber diye bağırdı. “Bu vatanı size de, uşaklığını yaptığınız emperyalistlere de bırakmayız” dedi. “Menderes’e ve Özal’a yaptıklarınızı Erdoğan’a yapamayacaksınız” dedi. “Başkomutanımızı size yedirmeyiz, milli irademizi size çiğnetmeyiz” dedi. Pes etmedi, boyun eğmedi, dik durdu ve bu milletin tarihinde yeni bir şeref sayfası açtı. Üstelik de bu şahlanışı; en küçük bir taşkınlığa, yağmaya, talana veya saldırganlığa tevessül etmeden, tamamen bir zarafet ve asalet içinde gerçekleştirdi.
 
“SANDIK DIŞI SİYASET ARAYIŞLARININ HALKASI”

15 Temmuz milletine güvenen bir başkomutan ve başkomutanına güvenen bir milletin asla yenilmeyeceğini, teslim alınamayacağını gösteren bir izzet tablosu, bir bağımsızlık belgesidir. 15 Temmuz’da milletçe akamete uğrattığımız bu hain darbe girişimi; Gezi kalkışması, 17-25 Aralık yargı darbesi, 7 Şubat ve MİT tırları ihaneti gibi, vatanımıza ve milli iradeye operasyona yeltenen “sandık dışı siyaset” arayışlarının bir başka halkasıdır. 15 Temmuz’un arkasında FETÖ ile birlikte onun iç ve dış destekçileri vardır. Dış destekçileri batı emperyalizmi, iç destekçileri ise, FETÖ’nün tezlerini, tapelerini, montajlanmış kasetlerini siyasetinin, sermayesinin veya medyasının işlevi kılmış çevreler ve darbecileri sevinç çığlıkları ve alkışlarla karşılayan malum ihanet odaklarıdır.
 
“15 TEMMUZ, OMUZLARIMIZA İFTİHARLA YÜKLENECEĞİMİZ ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK BIRAKTI”

15 Temmuz’la birlikte milleti küçümseyen, yok sayan, demokratik bilinciyle alay eden, siyasal ve toplumsal mühendislik tezlerinin tamamı çöpe atılmıştır. 15 Temmuz’da milletimizin yazdığı destan bize onur, izzet, şeref ve bir vatan kazandırdığı kadar, omuzlarımıza da iftiharla yükleneceğimiz önemli bir sorumluluk bırakmıştır. Bu sorumluluk, başta 2023 olmak üzere, geleceğimizi belirleyecek bütün hedefler için biricik güç, enerji ve motivasyon kaynağımızdır.

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM”
 
15 Temmuz’un 4. yıldönümünde şehitlerimizi sevgiyle, minnetle, rahmetle anıyoruz. Gazilerimize hayırlı ve uzun bir ömür diliyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin! Allah bizi vatansız, bayraksız ve ezansız bırakmasın!”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum