Yıldırım; "Türkiye'nin Covid-19'la Mücadelesi Dünyaya Örnek Oldu"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Av. Hacer Yıldırım, Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada dünyayı esir alan ve "süper güçleri" dize getiren koronavirüs salgınına karşı en başarılı mücadele veren ülkelerden bir tanesinin Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Yıldırım; "Türkiye'nin Covid-19'la Mücadelesi Dünyaya Örnek Oldu"
Editör: Yaz Dostum
06 Temmuz 2020 - 16:51 - Güncelleme: 06 Temmuz 2020 - 19:47
 
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Av. Hacer Yıldırım, bugün gerçekleştirilen Temmuz ayı meclis toplantısında Türkiye'nin salgına karşı dünyadan farklı olarak kendine özel izlediği yöntemlere geniş yer ayırdı. Türkiye’nin salgınla küresel mücadelede kilit bir aktör olarak öne çıktığını vurgulayan Yıldırım; koronavirüse karşı geliştirilen çok boyutlu mücadelenin, çalışma ve toplumsal hayat alanlarında alınan önlemlerin altını çizdi.
 
“SALGININ ETKİLERİ DEVAM EDİYOR”

Hacer Yıldırım, şunları söyledi: “Geçtiğimiz Aralık ayından beri dünya, küresel düzeyde bir salgın olan Koronavirüs ile mücadele ediyor. Bu süreçte, kendisini dünyanın sahibi sanan en güçlü ülkelerin bile sağlık sistemi çöktü, birçok ülkede, kimi zaman yüksek tedavi giderleri ödenemediğinden, kimi zaman yoğun bakım ünitelerinin yetersizliğinden, çoğunluğu yaşlı on binlerce insan ölüme terkedildi. Şu anda küresel salgında belli ölçüde bir yavaşlanma gözlemlense de, sona gelinmiş değil.  Halen krizin etkileri devam ediyor. Peki bu küresel salgın sürecinde Türkiye nasıl bir duruş sergiliyor, nasıl bir performans gösteriyor?
 
“TÜRKİYE’NİN KRİZLE MÜCADELEDEKİ BAŞARI GERÇEĞİNİ BİRÇOK ÜLKE TESLİM ETTİ”
 
Türkiye’nin bu süreci en başarıyla götüren ülkelerin başında geldiği, birçok ülke yetkilisinin de teslim ettiği bir gerçek. Türkiye’yi eleştirmek için her zaman tetikte bekleyen BBC News gibi kanallar bile “Türkiye’nin tüm dünyaya örnek başarısı” başlığıyla birçok programlar yayınladılar. Türkiye’nin gerek çok erkenden aldığı önlemlerle… Gerek erken teşhis ve erken tedavideki üstünlüğüyle… Gerek yoğun bakım ünitelerinin yeterliliği başta olmak üzere sağlık alt yapısıyla… Gerek yüzde 2.5’a düşürdüğü ölüm oranıyla… Gerek yurttaşlarını tek kuruş para talep etmeden bedava tedavi etmesiyle, bu sürecin örnek alınması gereken ülkesi olduğunun ve devlet olarak büyük bir başarı hikayesi yazdığının altı çizildi.
 
“TÜRKİYE YARDIM TALEP EDEN ÜLKELERİN İMDADINA KOŞTU”

Bu salgın sürecinde bile, hükümetimiz yeni şehir hastaneleri ve diğer hastaneleri inşa edip milletimizin hizmetine sunarak Türkiye’nin büyüklüğünü bir kere daha gösterdi. Türkiye, bu zorlu süreçte sadece kendi vatandaşlarına hizmet etmekle kalmadı, ABD ve İngiltere dahil, dünyanın yardım talep eden 100’e yakın ülkesine sağlık araç ve gereç yardımında bulunarak erdemli siyasette de bir başarı hikayesi yazdı.
 
“SALGININ TEDAVİSİ ÜLKEMİZDE ÜCRETSİZ OLARAK YAPILIYOR”

Batıda, 30 bin doları, 25 bin euroyu ödemeyi göze almadan kimse hastane kapısından içeri dahi sokulmazken… Türkiye koronayla ilgili, test, teşhis ve tedavi hizmetlerini vatandaşlarına ücretsiz sundu.
 
“BÜYÜK BİR DAYANIŞMA VE KENETLENME GÖSTERDİK”

Yapılanları özetlemek için sokaktaki herhangi bir insana, şu soruyu sormak yeterli; şu salgın sürecinde Avrupa ülkeleri ya da ABD’de mi olmak isterdiniz yoksa Türkiye’de mi? Cevap yüzde yüz “Türkiye” olacaktır! Süreçte milletimizin adeta bir seferberlik duygusu içinde birbirine kenetlenmesi, kardeşçe dayanışması, fon oluşturması ve yardımlaşması ise göğsümüzü kabartan en önemli işlerdendir.
 
“SALGINININ ETKİLERİNE KARŞI EKONOMİK DESTEK PAKETİ UYGULAMAYA KONULDU”

Bu krizde Türkiye’nin başarısı, sadece sağlık sisteminden ibaret değil. Ekonomide de, vatandaşlarımızın bu süreci en az hasarla atlatması için peş peşe destek paketleri açıklandı. Esnafa, çiftçiye, dar gelirliye sübvansiyonlar yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik ekonomik iyileştirme adımları atıldı. Kamu bankaları peş peşe finansal destek paketleriyle milletimizin yanında oldu. Nitekim, böyle bir dönemde bile kamu bankalarına konut talebi 20 bini aştı.
 
“İYİLEŞENLERİMİZİN HIZLA ARTMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ”
 
Kuşkusuz her ölüm canımızı yakıyor, kuşkusuz ölüm düşen her hanenin çığlığı bizi derinden sarsıyor ama iyileşenlerimiz hızla artarken kayıplarımızın azalması ise en büyük tesellimiz oluyor. Elbette bu mücadele bitmedi, bütün hızıyla sürüyor.

“SALGINLA MÜCADELEDE BİR AN İÇİN BİLE GEVŞEMEMELİYİZ”

Ne yazık ki, devletimiz bu virüsle çok ciddi bir mücadele verirken, bir kısım vatandaşlarımızın durumun ciddiyetinden uzak, ihmal ve gevşeklik içine girdiğine şahit oluyoruz. Bu da hem bizi üzüyor, hem de normalleşme sürecimizi geciktiriyor. Asla gevşemeden rehavete düşmeden ve başka insanların sağlığını da düşünen bir sorumlulukla mücadeleye devam etmeliyiz.

“MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALINA UYALIM”

Süreci büyük bir başarıyla yöneten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kriz sonrası yeniden yapılanacak Dünya’da ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum” sözü, hem bir umudu, hem bir gerçeği işaret ediyor. Güzel günler yakında inşallah. Yeter ki “maske, mesafe ve hijyen” kuralına uyarak görev ve sorumluluklarımızı göz ardı etmeyelim.

“FEDAKARCA GÖREVLERİNİ YAPAN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Bu süreçte hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tedavisi devam eden tüm kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletçe en büyük teşekkürümüz ise elbette vefakarca, fedakarca ve hayatını ortaya koyarak büyük bir destan yazan sağlık çalışanlarımızadır. Allah onlardan razı olsun. Onlara en anlamlı teşekkürümüzün kurallara uymak olduğunun bir kere daha altını çiziyor, çok güzel bir geleceği elbirliğiyle tesis edeceğimize dair umut ve inancımızı bir kere daha vurgulayarak, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum