Celalettin Yazıcı: ODAK Okulları Silivri'de Başarıda Rakipsiz

ODAK Okulları'nın 2023/2024 Eğitim Öğretim yılı başlangıcı için Silivri Ramada Plaza by Wyndham Otel'de gerçekleştirilen oryantasyon programında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, “Başkalarının zirve olarak gördüğü şey bizim için sadece basamak. ODAK Okulları rakipsiz olarak her yıl açık ara farkla Silivri’de en üstte. İstanbul’un da en üst okulları arasında” dedi ve ekledi: “Şundan emin olunuz ki; kurumumuz hem velilerimiz hem de siz değerli yönetici ve öğretmenlerimiz için şartların ne olup ne olmadığına bakmaksızın her türlü fedakarlığı yapmaya devam edecek.”

Celalettin Yazıcı: ODAK Okulları Silivri'de Başarıda Rakipsiz
Editör: Yaz Dostum
17 Ağustos 2023 - 20:52 - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 - 21:15
ODAK Okulları'nın 2023/2024 Eğitim Öğretim yılı başlangıcı için Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemalettin Yazıcı, Genel Müdür Gülgün Narinç, Kurumsal İletişim Müdürü Ayça Erkmen'in ev sahipliğinde öğretmen kadrosu ve okulun bel kemiği çalışanların katılımı ile Silivri Ramada Plaza by Wyndham Otel'de oryantasyon ve açılış etkinliği gerçekleştirildi.



“KADROMUZ HER YIL BÜYÜYOR”

Celalettin Yazıcı, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Çok değerli yöneticilerimiz, çok kıymetli öğretmenlerimiz, değerli çalışma arkadaşlarımız sizleri en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Yerel medyamızın değerli temsilcileri, ODAK Okulları’nın bu serüveninde bir ayna gibi bizi Silivri’ye yansıttınız. Sizlere de kıymetli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 2023/24 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Oryantasyon programına hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi her yıl kadromuzu büyütüyoruz. Bu yıl da aramıza yeni katılan öğretmenlerimiz ve okulumuzun diğer yönetim kademelerinde bizimle beraber çalışacak emek verecek çalışma arkadaşlarımız var. Onlara da hepinizin huzurunda hoş geldiniz diyorum.



“ODAK, SAYGININ VE SEVGİNİN LİMANI OLMAYI SÜRDÜRECEK”

2023/24 Eğitim Öğretim Yılının ülkemiz, milletimiz ve Silivri’miz açısından hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şundan emin olunuz ki; kurumumuz hem velilerimiz hem de siz değerli yönetici ve öğretmenlerimiz için şartların ne olup ne olmadığına bakmaksızın her türlü fedakarlığı yapmaya devam edecek. ODAK Okulları her zaman güvenin bir limanı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. ODAK Okulları her zaman saygının, sevginin bir limanı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. ODAK Okulları her zaman huzurun bir limanı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. ODAK Okulları her zaman ahlakın, nezaketin bir limanı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir.



“5 YILDIR HEDEFLERİMİZE YORULMADAN KOŞUYORUZ”

ODAK Okulları bildiğiniz gibi 2017/18 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başladı. Kendimizi 7 temel hedef koymuştuk. Bu hedeflere doğru 5 yıldır yılmadan devam ediyoruz. Peki neydi bu hedefler?

“SİLİVRİ MERKEZDEKİ EN DEĞERLİ YERİMİZE OKUL İNŞA ETTİRDİK”

ODAK Okulları her yıl bir önceki yıldan daha güçlü ve başarılı olacak demiştik. Bunun gereğini de yaptık. Umutların söndüğünü düşündüğümüz o pandemi döneminde ODAK Okulları kendi yatırımını Silivri’de gerçekleştirdi ve bir okul inşa etme kararı aldı. Okulumuz gerçekten Silivri’mizin insanlarına yakışan belki de fiziki şartları itibariyle İstanbul’un çok seçkin okullarından bir tanesi oldu.

“YAZICI YAPI’YA SÜREÇTEKİ DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

ODAK Okulları, kendi okul yatırımının kararını verdi ama burada Yazıcı Yapı’nın çok büyük desteklerini söylemezsek her şey eksik kalır. Kemalettin beye, onun çok değerli yöneticilerine ve teknik ekibine çok teşekkür ederiz. Biz eğitime o kadar gönlümüzü koyduk ki en değerli yerimizi okul için verdik. Yazıcı Yapı da gereğini yaptı artık sona yaklaştık. Açılış yapacağız.



“İSTİKRAR İÇİN BEN DAHİL HERKESİN BİR YEDEĞİ OLMALI”

İkinci olarak ODAK Okulları, sürekli ve kalıcı bir kurum olarak varlığını devam ettirecek; yol, yöntem, tedbirler alacak demiştik. Bizler belki de bu işin başında olmayabiliriz, fani insanlarız ama öyle bir sistem kurmalıyız ki bizim yerimize yeni yöneticiler gelmedi. ODAK Okulları’nda ben dahil herkesin bir yedeği olmalı. Bu inançla, bu duruşla, bu özgüvenle bu işe devam ediyoruz. Aynı zamanda ODAK Okulları varlığının devamı için finansal bağımsızlığa da sahip olmalı. İnanın bu enflasyon ortamında bunları yapmak çok zor ama bir insanın inandığı zaman bütün matematik denklemlerini ter çevireceğine de inananlardanım.



“HER YIL AÇIK ARA FARKLA SİLİVRİ'DE EN ÜSTTEYİZ"

Üçüncü olarak Silivri’nin çocuklarının, çocuklarımızın kaliteli eğitim öğretim hizmeti almaları için ilçe dışında başka bir adres aramalarına gerek kalmayacak demiştik. Kurumumuz yabancı dil edinimi ve akademik başarıya yoğunlaşıyor. Bu konularda rakipsiz olmayı iddia ettik. ODAK Okulları rakipsiz olarak her yıl açık ara farkla Silivri’de en üstte. İstanbul’un da en üst okulları arasında. Bu sene yabancı dilde daha inovatif çözümlerimiz olacak. Yurtiçi ve yurtdışı programlarımız olacak.



“DEĞME ANLI ŞANLI OKULLARIN HEPSİNİN ÜSTÜNDEYİZ”

Dördüncü olarak kendi alanında bir çekim merkezi olacak demiştik. Şu anda Silivri’den yaklaşık 400 öğrenci dışardan eğitim alıyor. Silivri’de kaliteli eğitim hizmeti alamayacaklarını düşünüyorlar. Geçmişte haklıydılar ama artık her şey değişti. Artık eğitimi konuşurken ODAK’tan önce ve ODAK’tan sonrayı konuşmamız lazım. Bu konu da yol almamız gerekiyor. Bu sene de yerleştirme oranı bakımından o değme anlı şanlı okulların hepsinin üstündeyiz ama tabi ki zamana ihtiyacımız var.



“ODAK OKULLARI TERCİH EDİLEN BİR OKUL”

Bir de Silivri’de sözü, ideali, fikri olan, etrafına değer katmak isteyen her kim varsa öğretmen, yönetici başka adres aramalarına gerek kalmayacak, ODAK Okulları onların kendilerini ifade edebilecekleri, bilgi, birikim ve tecrübelerini aktarabilecekleri güvenli bir liman olacak demiştik. Bu hedefe de hızla yürüyoruz. ODAK Okulları çok tercih edilen bir okul oldu. Öğretmenlerimizin de yöneticilerimizin de çalışmak istediği bir okul oldu. Üreten, çalışan kim varsa kapımız herkese açık.

“BAŞKALARININ ZİRVE OLARAK GÖRDÜĞÜ BİZİM İÇİN SADECE BASAMAK”

Bir de ODAK Okulları’ndan yetişen yönetici ve öğretmenlerimiz, ilçemize değer katacak demiştik. Biz ODAK Okulları’nı sadece iyi eğitim versin, iyi İngilizce öğretsin diye hedeflemiyoruz. Başkalarının zirve olarak gördüğü şey bizim için sadece basamak. Mekanik bir robot düşünün; her şeyi yapıyor, güçlü kuvvetli ama içinde milli bir ruh, manevi bir inanç olmazsa, değerlerini bilmezse ne olabilir ki? Biz çocuklarımıza öyle inanç, öyle ümit, öyle güç vermeliyiz ki bu topraklara ait olduklarını asla unutmamalılar. Gitsinler bilgi, birikim yönünden kendilerini geliştirsinler ama ülkelerine geri dönsünler. Bu ruhu, bu bilinci çocuklarımıza vereceğiz.



“EĞİTİM ALANINA BİZDEN ÖNCE GİRMİŞ OKULLAR, ODAK OKULLARI’NIN NİTELİKLİ EĞİTİM SİSTEMİNE AYAK UYDURMAK ZORUNDA KALIYOR”

Belki görüyorsunuzdur ODAK Okulları’nın öğretmenleri başka organizasyonlarda da görev almaya başladılar. Hatta eğitim alanına bizden daha önce girmiş okullar bizim bir yöneticimizden haftada yarım gün ders almayı büyük bir hamle olarak Silivri’ye sponsorlu olarak duyurdu. İşte bizim hedefimiz de buydu. Bundan inanılmaz mutlu olduk. Artık herkesin çıtası yükselmek zorunda. Onlar da kendilerini değiştirmek zorunda kalıyorlar. ODAK Okulları’na ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. ODAK Okulları’nın eğitim sistemine yaklaşmak zorunda hissediyorlar kendilerini yoksa bunun başka çaresi yok. Her türlü maddi hesapların üzerinde bu işi iyi yapmak zorundasınız. Bundan çok büyük keyif duyuyoruz.

“ODAK OKULLARI, İTTİFAKIMIZIN ‘MARKA KENT’ SİLİVRİ HEDEFİ İÇİN ÜZERİNE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIR”

ODAK Okulları Silivri’nin önemli bir değeri olacak demiştik. Siyasi bir konuşma yapmak istemiyorum ama bildiğiniz gibi belediyemizin, ittifakımızın ‘Marka Silivri’ olma gibi bir hedefi var. Gördüğünüz gibi Silivri’nin altı üstü yenileniyor, resimler boyamalar, etkinlikler yapılıyor. Peki bununla ‘Marka Silivri’ olabilir misiniz? Hayır. Bunlar çok değerli şeyler ama marka olunması için güçlü kurumlarınızın olması lazım. Sanatta, sporda, edebiyatta, eğitimde çekim alanı olmanız lazım. İlçe dışına gittiğimde, ‘Ben Silivriliyim’ dediğim zaman karşı tarafta algılanan durumdan inanılmaz rahatsız oluyorum. Güçlü kurumlarınız olursa ODAK Okulları da okyanusta bir damla misali eğer bu hedefe Silivri’yi yaklaştırabiliyorsa bu bizim hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar içselleştirdiğimiz, inandığımız bir kavram olacak. Silivri’nin bu hedeflerine koşmak için ODAK Okulları da kendine düşeni yapmaya çalışacak. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”



ÖĞRETMENLER KENDİLERİNİ TANITTI

Celalettin Yazıcı’nın konuşmasının ardından öğretmenler kendilerini tanıttı, yeni eğitim öğretim yılına dair ümit dolu temennilerini ve çalışma planlarını paylaştı.



5 YILDIR ODAK ÇATISI ALTINDA ÖĞRETMENLİK YAPAN EĞİTİMCİLER PLAKETLE ONURLANDIRILDI

Celalettin Yazıcı, konuşmasının akabinde ODAK Okullarının kuruluşundan bu yana geride bırakılan 5 yıl boyunca kurumda faaliyet gösteren öğretmenlere verdikleri emek ve katkılar için teşekkür ifadesi olarak plaket takdim etti. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.


Haber : Hazal BAŞARAN






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum