Celalettin Yazıcı: "Silivri'nin 18 uygulaması İBB tarafından reddedildi!"

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, “Şu anda Silivri’nin 18 uygulamaları İBB tarafından bekletiliyor, reddediliyor. Oradaki 2-3 tane Encümen sayısı fazla diye Silivri’ye mağduriyet yaratılması, belediyenin önünün tıkanması kabul edilebilir bir şey değil” dedi. Çoğunluğu eski Garden arkası diye tabir edilen Yeni Mahalledeki söz konusu alan için Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise, “Sahiplerine satarak, onlara bir yük yükleyerek çözüm üretmeye çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Celalettin Yazıcı: "Silivri'nin 18 uygulaması İBB tarafından reddedildi!"
Editör: Yaz Dostum
03 Ocak 2022 - 20:20 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 20:25
AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, bugün yapılan Ocak Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde Silivri Belediyesi’nin 18 uygulaması kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi engeline takıldığını ileri sürdü.

“BAKANLIĞIN OLUMLU GÖRÜŞÜNE RAĞMEN İBB, 18 UYGULAMALARINI GEÇİRMİYOR”

Yazıcı, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Şu anda Silivri’nin 18 uygulamaları İBB tarafından bekletiliyor, reddediliyor. Bu önemli bir şey. Gerekçesi de ihdasen Silivri Belediyesi’nin kendi mülkiyetine aldığı yerler var. 18. Madde uygulaması kapsamında İBB Encümeni bunların düzenleme ortaklık payından (DOP)düşürülmesi gerektiğini savunuyor. Bununla ilgili Bakanlığın Silivri Belediyesi projesine yönelik olumlu görüşü de var. Ben AK Parti Encümenleri ile de görüş yaptım. Bana, “Harun bey (Silivri Belediyesinde Başkan Yardımcısı) geldi, konusuna hakim, mantıklı savunmalar yaptı, olumlu görüşü de var ama maalesef Büyükşehir Belediyesi siyasi aidiyetinden dolayı daha önce çok sıkıntılı konuları geçirmesine rağmen bizim Silivri’yi geçiremedik” şeklinde bilgi verdiler. Çok basit, kimsenin itiraz etmeyeceği, çok masum konular.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NİN ÖNÜ TIKANIYOR”

Yani İBB’nin talep ettiği şey imkansıza yakın bir şey. Çözülemediği için yapılıyor. Şubat 2020’de sanırım bununla ilgili bir kanun çıktı, “bunları ihdasa sayın” diye ama Bakanlık “kanun çıkmadan önceki ihdasları değerlendirin, onlar mühtesap haklarıdır” diyor. Böyle bir görüşü de var. Yani hükümetin bir görüşü var, Silivri Belediyesi’nin görüşü var, oradaki 2-3 tane Encümen sayısı fazla diye Silivri’ye mağduriyet yaratılması, belediyenin önünün tıkanması kabul edilebilir bir şey değil.”

YILMAZ: SAHİPLERİNE SATARAK BİR ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Çoğunluğu eski Garden arkası diye tabir edilen Yeni Mahalledeki söz konusu alan için Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise, “Sahiplerine satarak, onlara bir yük yükleyerek çözüm üretmeye çalışacağız” ifadeleri ile açıklama getirdi. 
Haber: Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum