AK Partili Yazıcı, İBB'yi Eleştirdi: Tam Bir Liyakatsizlik Örneği!

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, bugün yapılan Ocak Ayı Meclis toplantısında 1/5000’lik imar planları ve Battı Çıktı projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Selimpaşa Mezarlığının İBB tarafından deprem toplanma alanı olarak belirlendiğini, gelinen noktada yine İBB tarafından Selimpaşa Mezarlığının deprem toplanma alanı olmaktan çıkarıldığını da trajikomik bir durum olarak aktardı. AK Partili Yazıcı ayrıca Selimpaşa’daki mezarlığın dolu olduğunu bu sebeple vefat eden insanların başka mezarlıklara defnedilmesiyle ilgili bölgede yaşanan soruna değindi. Konuyla ilgili kendisine 2 yıldır “planlama çalışmalarımız devam ediyor” şeklinden dönüş yapan İBB’ye öfke kusan Yazıcı, “Tam bir liyakatsizlik örneğidir bana göre. Bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekir” dedi.

AK Partili Yazıcı, İBB'yi Eleştirdi: Tam Bir Liyakatsizlik Örneği!
Editör: Yaz Dostum
03 Ocak 2022 - 21:30 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 21:35
AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, bugün yapılan Ocak Ayı Meclis toplantısında ilçemizin sorunlarıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan şu açıklamalarda bulundu:

“KÖYLERDE 1/5000’LİK İMAR PLANININ YENİLENMESİ GEREKİYOR”

Köylerdeki 1/5000’lik nazım imar planlarının yenilenmesi gerekiyor. Hangi köye gitsek muhtar beni kenara çekip bunu soruyor. Kırsal yerleşik alanları belirlerken bu mağduriyet tekrar gündeme geldi. 1/5000’lik nazım imar planlarını İBB yapıyor, biz ancak bu sorunu dillendirebiliriz diye kendilerine söz vermiştik. İBB Meclisine bu konuyla ilgili önerge verdik. İBB Meclis Üyeleri konuyu takip ederse bundan çok mutluluk duyacağız.

“MEŞHUR SELİMPAŞA BATTI ÇIKTI PROJESİNİN ŞUBAT AYINDA BİTİRİLECEĞİ SÖYLENİYOR”

Bir de Selimpaşa Battı Çıktı projesi var. Biliyorsunuz bu meşhur proje seçimden önce AK Parti zamanında başlamıştı, seçimden sonra da durduruldu. Uzun bir süre sonra proje değiştirildi. Sonra başlatıldı. Biz bununla ilgili de önerge vermiştik. İBB bize bununla ilgili cevap verdi. 19.02.2022 tarihinde bitirmeyi planladıklarını söylüyorlar. Bilgisini vereyim. İnşallah bitirilir.

“MEZARLIĞIN DEPREM TOPLANMA ALANI YAPILMASINI SAVUNAN BÜYÜKŞEHİR, DEPREM TOPLANMA ALANLARINI KALDIRMIŞ!”

Bir de Selimpaşa’da, Celaliye’de mezarlıklar deprem toplanma alanı yapılmıştı. Bizde hem Büyükşehir’de hem burada konuyu gündeme getirmiştik. Büyükşehir 4-5 sayfalık bir cevap gönderdi bununla ilgili. “Bilimsel kriterlere göre yaptık, kamu arazisi olduğu için, düz bir arazi olduğu için, heyelan-deprem riski olmadığı için, ulaşım ağlarına yakın olduğu için…” diyerek savunuyor. “Bunları yaptık ama geçici olarak yaptık. 24 saat kullanılacak sonra şehir haritalarında göreceksiniz geçici barınma alanları yapacağız” diyerek kendine göre bilimsel sözüm ona bir teori geliştiriyor. Bende araştırdım ne yapmış Büyükşehir diye. Şehir haritasına baktık ki Büyükşehir, Selimpaşa’daki ve diğer yerlerdeki deprem toplanma alanlarını kaldırmış. Yani bize gönderdiği resmi yazıda savunup doğru olduğunu ileri sürdüğü halde onları kaldırarak karşı tarafa, başka yerlere deprem toplanma alanları yapmış. Bir çalışma yapmış ama gönderdiği yazı ile yapılan uygulama tezat oluşturuyor. Geçici barınma alanı da yok henüz. Bununla ilgili de Büyükşehir kendisini netleştirirse iyi olur.

“SELİMPAŞA’NIN MEZARLIK SORUNU İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMELİ”

Selimpaşa’nın mezarlığı yok biliyorsunuz. Selimpaşa’da vefat eden insanlar başka yerlere defnediliyor. Orada yaşayan ve oraya aidiyet duyan insanlar için bu bir acı. Bununla ilgili de soru önergesi vermiştik. 2 yıl oldu. Büyükşehir “planlama çalışmalarımız devam ediyor” diyor ama hala maalesef çok yavaş. Tam bir liyakatsizlik örneğidir bana göre. Bir an önce bu sorunun da çözülmesi gerekir.

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum