Mecliste tahsis gerginliği: İBB'ye niyet, Elginkan Vakfı'na kısmet!

Silivri Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde görüşülen Alibey Mahallesi, Yeni Mahalle, 1570 ada, 1 parsel üzerinde Elginkan Vakfı tarafından belirlenecek ismin verilmesi şartı ile bağış olarak bir engelli eğitim okulunun yapılması ile ilgili gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

Mecliste tahsis gerginliği: İBB'ye niyet, Elginkan Vakfı'na kısmet!
Editör: Yaz Dostum
03 Ocak 2022 - 22:57 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 23:09
Silivri Belediye Meclisi’nin 03/01/2022 Pazartesi tarihine rastlayan Ocak Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 10.30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Alibey Mahallesi, Yeni Mahalle, 1570 ada, 1 parsel üzerinde Elginkan Vakfı tarafından belirlenecek ismin verilmesi şartı ile bağış olarak bir engelli eğitim okulunun yapılması ile ilgili gündem maddesi tartışma yarattı.

CHP'Lİ YILDIZ: “İBB SİZE SİLİVRİ KÖY PAZARI’NIN YERİNİ SORGUSUZ SUALSİZ VERDİ”

CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, yer tahsisi ile ilgili İBB’ye yaşatılan sıkıntılı sürece işaret etti. Yıldız, şöyle konuştu:

“Seçildiğiniz ilk gün Silivri Köy Pazarı’nın yeri İSPARK’ındı. Orayı talep ettiniz. Hiç sorgulamadan İBB tahsisi size verdi, Köy Pazarı projenizi hayata geçirdiniz. Teşekkür ediyoruz, güzel bir proje oldu kreşlerle birlikte.

“BU YAPTIĞINIZ İPE UN SERMEK!”

28 Nisan tarihinde size yazı yazılıyor. Bu tarihten Aralık ayına kadar yazıya cevap vermiyorsunuz. “Projeyi bana gönderin, tarihini koyun, ona göre ben bu tahsisi getireceğim” dediniz. Daha önce verdiğiniz kreş yerlerinde aynı şartları koştunuz mu? Sizden kreş yerlerini talep ettiler. Sadece süre koydunuz. Proje istediniz mi? İstemediniz. Burada sizin yaptığınız ipe un sermek!

“BU YERİ İBB’YE TAHSİS ETMEMEK İÇİN BİN BİR TÜRLÜ BAHANE ÜRETTİNİZ”

Biz bunu Yavuz beyle de görüştük. Bu yeri İBB’ye tahsis etmemek için bin bir türlü bahane ürettiğinizi biliyoruz. Bu yerle ilgili bir sponsor buldunuz. Sponsor bulduktan sonra İBB’ye dirseğinizi çevirdiniz. Konu bundan ibarettir. Kamuoyunu bu şekilde bilgilendirme zorunluluğunuz vardır. 28 Nisan’da gelen yazıya Aralık ayına kadar cevap vermiyorsunuz. Neden vermiyorsunuz sayın Başkan?”

BAŞKAN YILMAZ: BU YER ÜZERİNDE İBB İLE MUTABIK KALMIŞTIK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise muhalefete karşılık olarak İBB’nin tahsis talebi protokolünde belirtilen süreyi aştığını ifade ederek, tahsisi iptal etmek isteyen tarafın da yine İBB olduğunu hatırlattı. Yılmaz, cevap olarak yaptığı şunları söyledi:

"Burası daha önce İBB’ye Engelli Koordinasyon Merkezi yapılmak üzere önerdiğimiz, İBB Genel Sekreter Yardımcımız, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız Yavuz Saltık’ı gezdirdiğimiz, üzerinde antak (mutabık) kaldığımız, daha önce tahsisinin İBB tarafından istendiği, bizimde bununla ilgili muhteviyat, başlama, bitirme süresi, fonksiyonu gibi sorular sorduğumuz ve askıda kalan bir yerdi.


“İBB TAHSİS TALEBİNİN İPTALİNİ İSTEDİ”

Sonrasında 2.12.2021 günü Daire Başkanlığından İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından bir yazı geldi bize. Yazıda bahsi geçen arsanın tahsis talebinin iptal edilmesi hususunda gereğinin yapılması yazıyordu. Yani biz buradaki Engelli Koordinasyon Merkezi yapımından vazgeçtik diyorlar.

“İMAMOĞLU’NUN PROJELERİYLE İLGİLİ ENGELLEYİCİ DEĞİLİZ”

Silivri’de yaşayan vatandaşlarımız Silivri Belediyesi’nin de Silivri Belediye Başkanının da, bugüne kadar Ekrem İmamoğlu’nun yapmak istediği projelerle ilgili bırakın önünü tıkamak, sürükleyici olduğunu biliyor. 4 tane kreş yeri verdik. 2’si yapıldı. İBB’ye de sizlere de teşekkür ettik. Peki Gümüşyaka ve Değirmenköy’deki kreşlerimizin akıbeti ne oldu arkadaşlar? Gümüşyaka ve Değirmenköy’de 1 yıllık süreci geçirip ipe un sermenize rağmen bu meclisin çatısı altındaki hiçbir arkadaşım zaten boşa düşmüş tahsisleri bir daha vermeyelim, Ekrem bey yapamadı bunun reklamını yapalım da demedi. Kötü tecrübelerimiz var. Değirmenköy’ün iptali var. Gümüşyaka’nın askıda kalması var.

“İPE UN SEREN KİM?”

Benim yerlerimde pul değil ki Büyükşehir’e tahsis edeyim dursun… Halihazırda açık gönüllükle verdiğim yer mi ipe un sermek, tahsisi iptal etmek mi ipe un sermek? Silivri Belediyesi’nin arsası da var. Hayırsever, sponsorlara çağrım; okul, hastane ne yapmak isteyen varsa gelsin! İBB’de bunun içine dahil. Bu kadar basit konu.
Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum