CHP bastırdı, Gümüşyaka çay bahçesi yeniden düğüncülere açıldı

CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, “3 yıl aradan sonra Gümüşyaka çay bahçesi; Gümüşyaka halkının düğün, nişan yapabilmesi için hizmete açılmıştır” sözleriyle müjdeyi verdi.

CHP bastırdı, Gümüşyaka çay bahçesi yeniden düğüncülere açıldı
Editör: Yaz Dostum
31 Mayıs 2022 - 19:50 - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 - 20:01
Geçtiğimiz gün "Gümüşyaka'da düğün yeri krizi 2 yıldır aşılamadı" başlığı ile bir kez daha bölge halkının düğün salonu mağduriyetini gündeme taşımıştık.

CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, Silivri Belediyesi’ne seslenerek, “20 yıldır çalışan bir yeri kapatıp 3 yıl sonra tekrar açıp, biz hizmet getirdik diyecekseniz; deyin, yeter ki burayı eskisi gibi halkın hizmetine açın. Gümüşyaka halkını Çantaköy, Silivri, Çorlu gibi yerlerde düğün yapmaya mahkûm etmeyin. Yazıktır, günahtır” demişti.

Bölge halkının sesi olan Ekrem Kanburoğlu’nun beraberinde mecliste konuyu pek çok kez gündeme getiren CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar’ın çabaları sonucunda Gümüşyaka çay bahçesi; Gümüşyaka halkının özel gün organizasyonları için yeniden kullanıma açıldı.

KANBUROĞLU: “GEÇ DE OLSA DOĞRU BİR KARAR ALINDI”

CHP’li Ekrem Kanburoğlu, yaşanan bu gelişmeyi şöyle duyurdu: “3 yıl aradan sonra Gümüşyaka çay bahçesi Gümüşyaka halkının düğün nişan yapabilmesi için hizmete açılmıştır. Geç de olsa alınan bu doğru karar İçin Silivri Belediye Başkanımız Sn. Volkan Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN YILMAZ, İNADINDAN NASIL VAZGEÇTİ?

Gümüşyaka Mahallesinin düğün salonu mağduriyeti ile ilgili Haziran Ayı Meclis toplantısında yaşanan tartışmada Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, çay bahçesinin düğün salonu olarak kullanılması doğru olmadığını söylemişti.

Bugün inadından dönen Yılmaz, o konuşmasında şu görüşlere yer vermişti:

“ÇAY BAHÇESİNİN DÜĞÜN SALONU OLARAK KULLANILMASI DOĞRU DEĞİL”

“Bir çay bahçesi olarak yapılmış bir yerin ve açık alanda düğün salonu olarak kullanılması ne kadar doğru? Sizlerin Evi o çay bahçesinin bitişindeki evlerden biri olsa haftanın 5 günü gece 12.00-01.00’lere kadar düğün yapılsa hoşunuza gider mi? Çocuğunuz size, “Baba bu ne hal?” demez mi? Bir şeyi söylerken altını doldurmanız lazım. Orada yaşayan insanlara yazık günah değil mi? Bakarken kamu açısından da bakmamız lazım. Düğüncü işi bitince eve gidecek ama orada yaşayan vatandaşlar haftanın 5 günü rahatsız olacak. Düğün salonu da değil, orası bir çay bahçesi. Onun için bununla ilgili bir çözüm arıyoruz.

“KAPALI PAZARDA DÜĞÜN NİYE YAPILAMASIN?”

“Kapalı pazarda düğün yapılamaz” diyorsunuz. Niye yapılamasın kapalı pazarda düğün? Kapalı pazar yerleşim alanı değil ve üstü kapalı olduğu için ses nedeniyle kimseyi rahatsız etmesi de söz konusu değil. Şimdi 10 yılda yapılmayan düğün salonunu yapın diyorsunuz, yapalım, her yere yapalım, bütün beldelere yapalım, ücretsiz yapalım. Şimdi Kavaklı’da, Ortaköy’de yaptığımız ve Değirmenköy’de başlayacağımız kapalı pazarlar çok amaçlı yerler olacak. Asker uğurlaması, kına gecesi, düğün dernek, nişan, iftar programları… Bunları bir bir Silivri’ye kazandırmaya devam edeceğiz.”

Hazal BAŞARAN


YORUMLAR

  • 0 Yorum