Silivri'de Tarla Alımlarına En Büyük İlgi Doktor ve Avukatlardan

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, “Silivri bölgesinde son 10 yıldır köylerdeki tarlalara karşı yoğun bir talep var. Bunun temel amaçlarından biri de insanların tarlaları bir yatırım aracı olarak görmesi. Tarla satışlarının arttığı yerde tarım gözle görülür şekilde düşüyor” dedi.

Silivri'de Tarla Alımlarına En Büyük İlgi Doktor ve Avukatlardan
Editör: Yaz Dostum
31 Mayıs 2022 - 19:17 - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 - 19:26
Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, tarlaların bir yatırım aracı olarak ön plana çıkması nedeniyle bölgemizde son yıllarda hem tarım alanlarının azaldığını hem de tarımla uğraşanların sayısının düştüğünü dile getirdi.

“ÇİFTÇİ ÜRETİMDEN ÇIKMAK ZORUNDA KALIYOR”

Mustafa Altınkök, tespit ve görüşlerini şöyle aktardı:

"İnsanlar 5 yıl içinde kazanılan parayı görünce eşini dostunu da tarla almaya yönlendiriyor. Tarla satışları artıkça çiftçilik yapmak zorlaşıyor. Birçok çiftçi, bir süre sonra çocuğunu evlendirmek için veya başka bir giderini karşılamak için tarlalarını elinden çıkarmaya başlıyor. Selimpaşa'da 10 yıl önce 19 bin 800 dönüm alan içerisinde çok ciddi çiftçilik yapılıp 4 - 5 Bin tona yakın buğday elde edilirken, 2020'li tarihlerden itibaren çiftçilik yapılan alan 3 bin dönüme kadar düştü. Tarla satışlarının arttığı yerde tarım gözle görülür şekilde düşüyor. Biz bunu burada net olarak yaşadık.

“İCAR ÜCRETLERİ ORANTISIZ OLARAK ARTIYOR”

Tarlalar da önemli ölçüde bir getiri sağladığı için birikim amaçlı alıyorlar. Bu ilgiyi artıran önemli etkenlerden biri de ileride imara açılma ihtimali. Üretim için tarıma yönelen pek yok. İsteyen tarlasını belli bir zaman sonra satıyor, isteyen de tarımsal üretim yapılabilmesi için kiraya veriyor. Bu sefer de icar ücretleri orantısız olarak artıyor. 

“İNSANLAR BU YERLERİ, İÇİNE HİÇ OLMAZSA BİR MÜŞTEMİLAT YAPARIM DÜŞÜNCESİYLE ALIYOR”

Silivri bölgesinde tarla alımlarına en büyük ilginin doktor ve avukatlardan. Müstakil alım yapıyorlar. 3 - 4 Bin metrekare bir yer alıp, içerisine bir bağ kurarım veya bir meyve bahçesi koyarım ya da küçük bir müştemilat yaparım diye düşünüyorlar.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum