CHP: "Belediye Başkanımız İmamoğlu ve Milyonlarca İstanbullunun Vicdanı Yargılanıyor"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eski YSK Başkanı ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava için CHP Silivri İlçe Başkanlığı bugün İstanbul Anadolu Adliyesinde hazır bulundu.

CHP: "Belediye Başkanımız İmamoğlu ve Milyonlarca İstanbullunun Vicdanı Yargılanıyor"
Editör: Yaz Dostum
21 Eylül 2022 - 17:03 - Güncelleme: 21 Eylül 2022 - 17:19
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ile beraberindeki parti mensupları, eski YSK Başkanı ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bugün İstanbul Anadolu Adliyesinde yalnız bırakmadı.

Yapılan açıklamada, “CHP Silivri İlçe Başkanlığı olarak; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve milyonlarca İstanbullunun vicdanı ve iradesinin yargılandığı dava için, İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeyiz” ifadelerine yer verildi.

İMAMOĞLU, DURUŞMAYA KATILMADI

Duruşma bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava, 11 Kasım'a ertelendi. Duruşmayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İYİ Parti İBB Grup Başkvanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, çok sayıda partili, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi duruşmayı izledi. İmamoğlu davaya katılmadı. 

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede o dönem Yüksek Seçim Kurulu’nda çalışan Emekli YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtilmişti.

İddianamede, İmamoğlu’nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti istenmişti.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum