CHP'den Andımız Tepkisi: Tribünlere Oynayan "Milliyetçiler" Neredesiniz?

CHP Silivri İlçe Başkanlığı, andımızın kaldırılmasına ilişkin kararla ilgili sert bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Sizlerin ne kadar milliyetçi olduğunuzu, 23 Haziran seçimlerinde Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna çıkardığınız gün görmüştük. Danıştayın aldığı karara ses çıkarmamanızla bu gün bir kez daha gördük ki sizlerin milliyetçiliği sadece kameralar karşısında şov yapmaktan ibaret! Buradan size son kez sesleniyoruz; ya gerçek bir milliyetçi gibi bu duruma ses çıkarın ya da haddinize olmayan milliyetçilik kelimesini ağzınıza bir daha almayın!” ifadelerine yer verildi.

CHP'den Andımız Tepkisi: Tribünlere Oynayan "Milliyetçiler" Neredesiniz?
Editör: Yaz Dostum
14 Mart 2021 - 00:22 - Güncelleme: 14 Mart 2021 - 00:31

Danıştay 8. Dairesi, 2018’de “Andımız kaldırılamaz” dedi. MEB itiraz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 8. Daire’nin kararını iptal etti. Andımız artık okullarda okunmayacak. Danıştay devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasını da yine çıkarma kararı aldı. CHP Silivri İlçe Başkanlığı, andımızın kaldırılması kararına kayıtsız kalmadı.

CHP, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“CUMHURİYETLE, ATATÜRK’LE İLGİLİ DERDİ OLAN AKP'NİN BASKISI SONUCU ANDIMIZ YASAKLANDI”

“Cumhuriyetle sorunu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le derdi olan AKP’nin siyasi baskısıyla danıştay andımızın okullarda okunmasını tekrar YASAKLADI!

“TRİBÜNLERE OYNAYAN MİLLİYETÇİLER, AKP’NİN ETEKLERİ ALTINDA”

Daha dün İBB meclisinde bize milliyetçilik üzerinden had bildirmeye kalkanlar, miting meydanlarında “Evinin önünde andımızı okutmazsam namerdim” diyerek tribünlere oynayan “milliyetçiler” nerdesiniz! Biz söyleyelim, kulaklarınızı tıkayıp kuyrukçuluğunu yaptığınız AKP’nin etekleri altında saklanıyorsunuz!

“MİLLİYETÇİLİĞİNİZİ OSMAN ÖCALAN’I TRT’YE ÇIKARDIĞINIZDA GÖRMÜŞTÜK”

Sizlerin ne kadar milliyetçi olduğunuzu, 23 Haziran seçimlerinde Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna çıkardığınız gün görmüştük.

“SİZİN MİLLİYETÇİLİĞİNİZ KAMERALAR KARŞISINDA ŞOV YAPMAKTAN İBARET”

Danıştayın aldığı karara ses çıkarmamanızla bu gün bir kez daha gördük ki sizlerin milliyetçiliği sadece kameralar karşısında şov yapmaktan ibaret!

“MİLLİYETÇİLİK KELİMESİNİ BİR DAHA AĞZINIZA ALMAYIN!”

Atatürk’e ve Cumhuriyetimize yapılan bu sistematik saldırılar karşısında ki sessizliğiniz size oy verenler kadar bizlerinde kanına dokunuyor! Buradan size son kez sesleniyoruz ya gerçek bir milliyetçi gibi bu duruma ses çıkarın ya da haddinize olmayan milliyetçilik kelimesini ağzınıza bir daha almayın! Vatan ve millet sevdalısı tüm hemşehrilerimiz emin olsun ki iktidarımızda andımız her sabah okullarda okutulacak! Ne mutlu TÜRK’üm diyene!”

YORUMLAR

  • 0 Yorum